kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oscarlı sinemacılar Terminal'de buluştu
Oscarlı sinemacılar Terminal'de buluştu
Hollywood'un en büyük seti kuruldu
Filmi izleyen herkes havalimanlarında birbirine sarılacak
Hoş ama boş bir film değil, 'seyret ve unut' filmi hiç değil

Oscarlı sinemacılar Terminal'de buluştu

Schindler'in Listesi ve Er Ryan'ı Kurtarmak filmleriyle iki Oscar ödülünün sahibi olan ünlü yönetmen Steven Spielberg'in yeni filmi 'Terminal'de, çifte Oscarlı aktör Tom Hanks ile yine Oscar ödüllü Catherine Zeta-Jones ilk kez birlikte kamera karşısına geçti. Los Angeles'te prömiyeri yapılan film, ülkemizde 10 Eylül'de vizyona giriyor.

Yolcuların büyük kısmı, havaalanında kaybedilen birkaç saatlik süreyi rahatsızlık verici bir durum olarak görür. Peki bu süre birkaç güne, haftaya, hatta birkaç aya kadar uzarsa ne olur? İşte Terminal buradan yola çıkıyor. Terminal'de anlatılan öykünün odak noktasında Viktor Navorski adlı Doğu Avrupalı bir adamın öyküsü var. Tamamen hayali bir karakter olan Navorski, yine tamamen hayali bir ülke olan Krakozya vatandaşıdır. Navorski'nin uçakla New York'a yaptığı yolculuk sırasında Krakozya'da iç savaş çıkar. New York'a indiğinde ülkesindeki savaşın azizliğine uğradığını öğrenir. Pasaportu artık geçersizdir ve Amerika'ya giriş yapmasının mümkün olmadığı kendisine söylenir. Ve bir avuç insanla dışarıya kapalı bir çevrede karşılaşan adam, bu küçücük çevrede Amerika'nın bütününü temsil eden insan manzaralarıyla yüz yüze gelir. Terminal binasının içine sıkıştırılmış bu dünyada her türlü mantıksızlık, anlamsızlık, cömertlik, hırs, eğlence, statü mücadelesi, beklenmedik rastlantı vardır. Hatta Amelia isimli güzel bir hostesle romantik ilişki bile... "Tom Hanks'in portresini çizdiği Viktor Navorski karakterinin sınırları, kalın çizgilerle belirlenmişti ama kariyerinin en doğaçlama fiziksel performansını ortaya koymayı başardı" diyen yönetmen Spielberg, ünlü aktörün bunu nasıl başardığını şu sözlerle dile getiriyor: "Tom'la bugüne kadar yaptığımız filmlerde onu hiç bu kadar yaratıcı görmemiştim. Canlandırdığı karaktere senaryoda yazılı olmayan çok değişik boyutlar getirdi. Hatta benim hayal gücümü bile aşmayı başardı diyebilirim. Olağanüstü birşeyler kattığı her çekimden sonra, 'Bu ne zaman aklına geldi?' diye sorduğumda, 'Çekim başlamadan 10 dakika önce...' şeklinde yanıt alıyordum. Ayrıca vücudunu da fiziksel açıdan çok iyi kullandı. Havaalanında dolaşırken kayma, düşme, oturduğu sandalyede rahat edememe gibi pozisyonların hepsini doğallıkla gerçekleştirdi. Kısacası kamera karşısında sergilediği bütün hareketler, Tom Hanks'in Viktor Navorski karakterini algılama biçimini ve bu karaktere getirdiği yeni boyutları yansıttı." Spielberg'in, "Aşkta çok şanssız bir kız" sözleriyle tanımladığı Amelia Warren rolünde ise Catherine Zeta-Jones kamera karşısına geçti. Kariyerinde ilk kez Tom Hanks'le birlikte rol alan güzel oyuncunun canlandırdığı karakter için Spielberg'in yorumu şöyle: "Amelia çok kötü talihli bir kız. Eğer Aşk Tanrısı oklarını ona saplayacaksa artık kalbinden çok beynine hitap etmek zorunda. Viktor'un, onun yaşamına güvenilir bir sırdaş konumunda girdiğini görürüz. Belki gözalıcı zırhlarını kuşanmış bir şövalye veya sevgili değildir ama en azından Amelia'yı sabırla dinlemektedir. Bu da çok güzel bir arkadaşlığın başlangıcını oluşturur." Ve Terminal'in slogan cümlesi 'Hayat bekliyor'. Spielberg, bu sloganı şöyle özetliyor: "Bu filmin öyküsünde enerji var. Unutmayalım ki, beklemek kimi zaman heyecan verici olabilir. Hatta beklemek eğlenceli bile olabilir.


The Terminal (Terminal)
Yönetmen: Steven Spielberg
Başroller: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones
Oyuncular: Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna,Barry Shabaka Henley, Kumar Pallana, Zoe SaldanaYapımcılar: Walter F. Parkes, Laurie MacDonald, StevenSpielberg
Senaryo: Sacha Gervasi, Jeff Nathanson
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aksu: Kız istemenin zamanı artık geldi
 Çalışmayan kadının hastalığı 'depresyon'
 Ruhlarının uyumu giysilerine yansıyor
 Sanat Olimpiyatı'na Türk imzasını attı
 Gönüllü işlerin uzmanları
 Hakkârili öğrencilere eğitim desteği
 Sanatın 'ağır' işçileri
 Mutluluk yolları
 John Kerry ile çok özel
HAKAN & UTKU
Satıyoruz satıyoruuuuz saaaaatt...
Britney Spears'ın...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kabak çiçekli omlet
Yumurta, tuz...
Okula gitmek istemeyenin ya karnı ağrıyor ya da başı
Okula gitmek istemeyenin ya karnı ağrıyor ya da başı
Eğitim hayatıyla yeni tanışanya da okulda çeşitli sorunlaryaşayan...
Düğün yakında
Düğün yakında
Çehreli Danışmanlık şirketinin sahibi Şehnaz Çehreli, aile...
Yeni bir aşk mı?
Yeni bir aşk mı?
Adını Gökhan Çarmıklı'nın kuzeni olarak duyuran; Serdar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.