kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gönüllü işlerin uzmanları
Gönüllü işlerin uzmanları
Zeynep Uluer
Şengül Akçar
Nevin Eracar

Gönüllü işlerin uzmanları

Dünyada 41 ülkede bulunan, vakıf ve dernekleri değil, bireyleri destekleyen Ashoka Türkiye, hayatlarını yenilikçi ve yaratıcı fikirlere adamış 12 sosyal girişimciden oluşuyor.

Ashoka kelimesinin ne anlama geldiğini bilenlerdenseniz eğer, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırlı işlere yakın birisiniz demektir. Tam karşılığıyla 'Sosyal Girişimciler Uluslararası İşbirliği Ağı' anlamına gelen ve tam 41 ülkede bulunan Ashoka, artık Türkiye'de de faaliyette. Cosmopolitan dergisinin eylül ayı sayfalarında yar alan haberde, Ashoka'nın Türkiye üyeleri ve kuruluşun işlevi tanıtılıyor.

12 ÖNEMLİ ÜYESİ VAR
Sanskritçe kökenli 'Kederin Yokluğu' anlamına gelen Ashoka, aynı zamanda Hindistanlı bir hükümdarın adı. Sosyal girişimciliğin dünya çapında gelişmesi amacını taşılan kuruluş, adını bu hükümdardan alıyor. Hayatlarını yenilikçi ve yaratıcı fikirlere adamış sosyal girişimciler arayan kuruluşa hizmet verenler, kapsamlı bir seçim sürecine tabi tutuluyor. Kuruluşa seçilen kişiler, Ashoka tarafından hem ekonomik anlamda, hem de uzmanlık anlamında destekleniyor. Ekonomik olarak Ashoka üyelerine, yaşadıkları ülkenin şartları dahilinde yaşamlarını devam ettirecek kadar ve genellikle üç senelik aylık bağlanıyor. Ashoka, Hülya Denizalp'in Türkiye temsilciliğini almasıyla faaliyete başlamış ve vakıfları değil, bireyleri desteklediği için titiz bir arayış içine girerek 12 Ashoka Türkiye üyesi belirlemiş. Mimar Sinan Üniversitesi Mimari ve Endüstri Tasarımı mezunu olan Ashoka Türkiye Temsilcisi Hülya Denizalp, Ashoka'dan önce yine kar amacı gütmeyen Genç Tur'u kurarak uluslararası gönüllü çalışma kampları, çocuk yaz kampları, interrail gibi pek çok projeye imza atmış. 99 depreminde, deprem bölgesindeki çocuklarla çalışan Denizalp, 2002 yılında Eğitim Gönüllüleri için çalışırken, Ashoka yetkilisiyle tanışmış ve Türkiye'de bir temsilcilik açmak istediklerini öğrenmiş. Hemen başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen Denizalp, hemen resmi olarak kurulma çalışmalarına başlamış. 1.5 yıl süren bu süreçten sonra üyelerini aramış. Titiz çalışmalar sonunda, üyeler sonunda belirlenmiş: Açık Radyo'yu hayata geçiren Ömer Madra, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'ni kuran Victor Ananias, Alternatif Kamp'ın kurucusu Ercan Tutal, İnsan Yerleşimleri Derneği'nin kurucusu Korhan Gümüş, Doğa Gözcüleri Derneği'nden Mustafa Sarı, AKUT'tan tanıdığımız Nasuh Mahruki, ekolojik tarım konusunda çalışmalar yapan Yasemin Ute Kılıç, Umut Çocukları Derneği kurucusu Yusuf Kulca, Diyarbakır Kadın Merkezi kurucusu Nebahat Akkoç, Doğa Koruma Derneği'nden Güneşin Aydemir, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı kurucusu Şengül Akçar,Otistikler Derneği kurucusu Nevin Eracar ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nden Zeynep Uluer... Önümüzdeki yıl yeni üyelerin seçileceği kuruluşta ekim ayında gönüllülük üzerine eğitim ve danışmanlık hizmeti sunulacak. Derneğin Türkiye temsilcisi Hülya Denizalp, projeleri olanların www.ashoka.org.tr veya (216) 545 26 46 numaralı telefona başvurabileceğini belirtiyor. İşte kadın üyelerden, aday üyelerin ilgisini çekecek başlıklar:
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Aksu: Kız istemenin zamanı artık geldi
 Çalışmayan kadının hastalığı 'depresyon'
 Ruhlarının uyumu giysilerine yansıyor
 Sanat Olimpiyatı'na Türk imzasını attı
 Hakkârili öğrencilere eğitim desteği
 Sanatın 'ağır' işçileri
 Oscarlı sinemacılar Terminal'de buluştu
 Mutluluk yolları
 John Kerry ile çok özel
HAKAN & UTKU
Satıyoruz satıyoruuuuz saaaaatt...
Britney Spears'ın...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kabak çiçekli omlet
Yumurta, tuz...
Okula gitmek istemeyenin ya karnı ağrıyor ya da başı
Okula gitmek istemeyenin ya karnı ağrıyor ya da başı
Eğitim hayatıyla yeni tanışanya da okulda çeşitli sorunlaryaşayan...
Düğün yakında
Düğün yakında
Çehreli Danışmanlık şirketinin sahibi Şehnaz Çehreli, aile...
Yeni bir aşk mı?
Yeni bir aşk mı?
Adını Gökhan Çarmıklı'nın kuzeni olarak duyuran; Serdar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.