kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En büyük özelliği genç tasarımcılarla birlikte çalışması
En büyük özelliği genç tasarımcılarla birlikte çalışması

Dünyanın en büyük giyim mağazalarından biri olan İngiliz TopShop mağazaları, farklı yaş gruplarına hitap eden ürünler sunuyor. TopShop'un en büyük özelliklerinden biri, İngiltere'de genç, yetenekli tasarımcıları desteklemek adına birçok organizasyona sponsor olması ve bu tasarımcılarla ortak çalışmalar içine girmesi.

Merhaba! Bir hafta tatil hızla geçti ve yine işimizin başındayız. Tatilde keyifle okuduğum bir kitabı da hemen, size tavsiye edeyim; Ayşe Kulin'in 'Gece Sesleri' adlı kitabı. Özellikle anneler ve kızları için önerebileceğim bir kitap. Tatil öncesi, hazırlıkları tamamlayarak son aşamalara getirdiğimiz kış koleksiyonu ile ilgileniyoruz şimdi. İşimin bana en keyif veren bölümü, kendi koleksiyonumun hazırlık aşamaları. 2005 kış koleksiyonum eylül ayı sonunda bitmiş olacak ve sizlerle paylaşacağım. 2005 sonbahar-kış sezonunun trendlerinden, renklerinden, öne çıkan detaylarından son haftalarda epeyce bahsettik. Bu hafta da sizlere uygun fiyatlarla sezonun trendlerini yakalayabileceğiniz bir mağazalar zincirinden bahsetmek istedim.

GENÇ İSİMLERLE ORTAK
TopShop mağazalarını herkes biliyor. Türkiye'de yeni bir marka ama özellikle İngiltere'ye gidenler mutlaka biliyordur. Çünkü, Oxford Circus'daki bu mağaza, dünyanın en büyük giyim mağazalarından biri. İçine girince muhakkak kendinize uygun bir şey buluyorsunuz. İnanılmaz çeşitler, birçok farklı yaş grubuna hitap eden ürünler ve uygun fiyatlar... TopShop İngiltere'de 1964'de büyük bir mağazanın içinde, ayrı bir bölüm olarak açılmış. Bu corner açıldıktan 10 yıl sonra da ayrı bir mağaza olarak, 13-25 yaş grubuna yönelik koleksiyonlar ile kapısını açmış. 1978'de TopMan, 1983'de TopGirl koleksiyonları, daha sonra TopShop Underwear ve TopShop Colours kozmetik ürünleri ile ürün yelpazesini genişletmiş. TopShop'ın en önemli özelliklerinden biri de genç, yetenekli tasarımcıları desteklemek, keşfetmek adına birçok organizasyona sponsor olması ve bu tasarımcılar ile ortaklaşa çalışmalar yapması. Sponsor olduğu organizasyonlar arasında 'Graduate Fashion Week', 'New Generation Award' gibi önemli etkinlikler var. Bu yarışmaları kazananlar arasında Hüseyin Çağlayan, Stella McCartney, Julien McDonald, Alexander Mc Queen gibi isimler yer alıyor. Ayrıca 'Ts Design' adı altında genç tasarımcıların kendi defilelerini gerçekleştirmelerine destek veren, bu tasarımcılarla, tasarım müşterilerini hedefleyen koleksiyonlar hazırlayan çalışmaları var. Tüketici olarak en önemli detay ise bunların uygun fiyatlara satışa sunulması.

GENÇLER İÇİN ÇOK ŞEY VAR
TopShop mağazalarında, tasarımcılarla yapılan çalışmalar önemli yer tutuyor. Ancak bunların yanında, ünlü markaların defilelerinde yer alan tasarımlardan esinlenilmiş çizgiler de çok daha uygun fiyatlarla satılıyor. TopShop, ülkemizde ilk mağazasını 2002 yılında Nişantaşı'nda açtı. İngiltere'deki TopShop'la aynı ürün zenginliğe sahip olmasa da, burada da pek çok ihtiyacı karşılayan koleksiyonu bulmak mümkün. Çalışan kadınlar için, genç bayanlar için, spor kıyafetler, iç giyim, erkek basicleri ve ayakkabılar pek çok zevke hitap ediyor. Özellikle gençlere yönelik seçenek çok fazla. Ben de, bu yazım için mağazaya bir göz atmak için girmiştim ve bu arada bir tişört aldım. Ayrıca satılan ürünlerin yerine aynısı değil, hep farklı parçalar ekleniyormuş sezon boyunca. Böylece ara sıra uğrayıp farklı şeyler bulmak mümkün olabiliyor. Koleksiyonumun çalışmalarına devam ederken, sizlere de iyi ve mutlu bir hafta diliyorum...

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Biz birbirimize hiç 'kıl' olmadık
 Şarkılarını Osetyalı çocuklara ithaf etti
 Yetiştirme yurdundan şampiyonluğa
 Altın Portakal karışıyor
 Atasagun'un ağırbaşlı modeli, Sever'in sarısı
 Adı mini, derdi maksi
 Kiev'e moda çıkarması
 Evlilik geyikleri
 Hayranları konser alanlarına sığmıyor
 Dawool Anadolu'yu ayağa kaldıracak
AYŞE ÖZYILMAZER
Ya Reina / Laila'cısın ya değil...
İstanbul gece...
HAKAN & UTKU
Zina diyalogları
(Adam yatakta uyurken başka bir kadının...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Nuraniye
Etlere kaynar suyu ilave...
Çocuğunuzun çantasından önce bedenini okula hazırlayın
Çocuğunuzun çantasından önce bedenini okula hazırlayın
Okul çağındaki çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıklar, kalıcı...
Yeni bir aşk
Yeni bir aşk
Bir süredir sesi soluğu çıkmayan gece hayatının hızlılarından...
Kızını da marka yapıyor
Kızını da marka yapıyor
"White Co. by H" adıyla ismini markalaştırıp beyaz t-shirt ve eşofman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.