kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV Ana Haber Bülteninde Ali Kırca'nın gündeme ilişkin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
'Aileyi güçlü tutmalıyız'

Başbakan Erdoğan, atv Ana Haber'de Ali Kırca'nın sorularını yanıtladı. Zina konusundaki eleştirilere değinen Erdoğan şunları söyledi: "Aile kutsal bir kurumdur. Güçlü tutmak zorundayız. Aileyi yıpratmamak için bir adım atmak gerekiyor" dedi.




Erdoğan: Teröristle pazarlık yapılamaz

Rusya'daki rehin alma ve kanlı müdahaleyi değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Teröristle pazarlık olmaz" diyerek Putin'e destek verdi "Savunmasız yavruların düştüğü durumu tanımlayacak ifade bulamadığını" kaydeden Başbakan "İslamcı sıfatla terör olmaz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya'daki okulda rehin alma eylemi ve gerçekleştirilen operasyonla ilgili, "Savunmasız öğrencilerin, küçük yavruların, annelerin düştüğü durumu tanımlayacak ifadeler bulamadığını" söyledi. "Terörle, teröristle pazarlık olmayacağı" sözleriyle, olay üzerine Türkiye gezisini iptal eden Rusya Devlet Başkanı Putin'e destek veren Erdoğan, "İslamcı bir sıfatla terör olmaz" dedi. ATV ana haber bülteninde, Rusya'daki eylem ve gerçekleştirilen operasyona ilişkin görüntüleri izleyen Erdoğan Ali Kırca'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı:

PUTİN'E DESTEK: Savunmasız öğrencilerin, küçük yavruların, annelerin düştüğü durumu insan kendi nefsinde değerlendirmeye tuttuğunda tanımlayacak ifadeler bulamıyorum. Terör eylemleri konusundaki düşüncemi geçmişten beri hep altını çizerek ifade ediyorum. Şimdi bazı çevreler yanlış anlayacak ama sorumluluk makamında bir insan olarak ben yine isimlendirmekten kaçıyorum. Terörün dini, ırkı, milliyeti yok, uluslararası boyut almış durumda. Buna 'Çeçen terörü' şeklinde yaklaştığınız zaman bu neyi getiriyor, yarın bir Rus vatandaşı, Çeçen dediğimiz zaman bunların hepsine terörist olarak bakacaktır. Batı'da zaman zaman bakıyorsunuz bazı çevreler bize farklı bakıyorlar. Oradaki bir Türk'ün yaptığı yanlış sebebiyle kalkıp tüm Türkleri suçlama yoluna gidiyor. Bu tabii doğru değil. Terörün önünde 'İslam' ya da 'İslamcı' sözcüğünü görmek istemiyorum. Terörün İslam ile alakası olamaz. İslamcı bir sıfatla terör olamaz. Uluslararası teröre karşı ortak bir mücadele platformunun henüz oluşturulamadı. Uluslararası boyutta 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' mantığı sürüyor. Uluslararası teröre karşı ülkelerin istihbaratları bilgileri mutlaka paylaşmaları gerek. Terörün önlenmesi için mutlaka kaynağında yatan nedenlerin saptanması ve üzerine gidilmesi gerekiyor. Teröristi yakalamakla, vurmakla netice alınmaz ki. Irak'ta, Rusya'da birkaç tanesi vurursunuz, sonra bir bakıyorsunuz bir başka yerden tekrar o antrenman alanına geliyorlar. Buraları çünkü antrenman alanları olarak görüyorlar. Terörün nedenleri arasında Yoksulluk arasında ilk sırada, ideolojiler ise ikinci sırada yer alıyor.Terörü önlemek için bataklıkta sivrisinek avlamak değil, bataklığı kurutmak lazım. Terörle, teröristle pazarlık olamaz. Rusya'nın bu konudaki tavırlarını doğru buluyorum. Rusya Devlet Başkanı'nın bu nedenle uluslararası bir ziyaretini ertelemesi, psikolojik takviye ve motivasyon bakımından da önemli. Hiçbir zaman teröre taviz vermek asla düşünülmemeli.

IRAK'TAKİ SALDIRILAR: 11 Eylül sürecinde uluslararası teröre karşı bir ortak bir mücadele platformu oluşturulması önerisinde bulunduk. Terör bizi vuruyor mu, vuruyor. Terör bizi Doğu'da, Güneydoğu'da vuruyor. Şimdi Irak'ta vuruyor. Bizim de 30'a yakın vatandaşımız şu veya bu şekilde Irak'ta teröre kurban gitti. Oraya giden vatandaşımız savaşmak için ya da başka bir nedenle değil, ekmek parası için gidiyor. Irak halkına destek için, Irak halkını sevdiği için gidiyor. 'Orada bana yabancı insanlar yok' diyor. Güvenliği yok, her an ölümle karşı karşıya. Irak'ta Türkler ya da Nepal vatandaşlarıöldürüldüğü zaman kimse ayağa kalkmıyor. Ancak 2 Fransız gazeteci sıkıntıya girdiği zaman herkesin ayağa kalkıyor. (Türk hükümetinin pasif kaldığı yönündeki iddialar üzerine) Bizim orada kurtardığımız vatandaşlarımız var. Bu işin yaygarasını kopararak her şey hallolmuyor.

İSRAİL İLİŞKİSİ: İsrail'e arkadaşlarımızın gitmesi için Bize kimseden herhangi bir uyarı gelmedi. Bizim hükümetimiz bugüne kadar kimseden uyarı alarak çalışmamıştır. Bu ziyaret AK Parti'ye gelen davet üzerine gerçekleşmiştir. Ben arkadaşlarıma 'her iki tarafa gidilmesini kabul ederlerse bu daveti kabul edebileceklerini' söyledim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Hahambaşı'nı ben ziyaret ettim. Sinagog baskınlarının ardından insani değerlerimle bunu yaptım. Biz, bunu yaparken, aynı şeyi karşı tarafın da düşünmesi lazım. Bir tarafta elinde misket gibi taş atanlara bomba yağdırırsanız, ben buna 'gayet güzel yapıyorsunuz' diyemem. Dost ülkenin başbakanı olarak ben, bir uyarıda bulunuyorum, bunu olumsuz bir yaklaşım olarak değil, bir dost uyarısı olarak alacaksınız.

IRAK VİETNAM OLUYOR: Sayın Hilmi Özkök'ün şu anda Vietnam'a dönüşme tespitine katılıyorum. Şu andaki tablo o. Irak'ta PKK/Kongra-Gel ile mücadele konusunda ABD şu ana kadar Türkiye'nin beklediği ciddi yaklaşımı ortaya koymadı. Temenni ederiz ki bundan sonraki süreçte ortaya koysun.

MİT-ÇAKICI-YARGITAY: Bu olay şu anda yargıdadır, bu nedenle biz 'bu iş şu anda bizim dışımızdadır' ifadelerini kullandık. Bu konuda tabii bir yargısız infaza da gidemeyiz Türkiye, 'kuvvetler ayrılığı prensibini benimsemiş, buna göre hareket eden bir ülke. Konuyla ilgili olarak MİT Müsteşarı'ndan gerekli bilgileri aldım. Bu bilgiler çerçevesinde olayı izliyorum.

ZİNA TARTIŞMASI: Biz geçmişte olanı eşitleyelim istedik. Aile bizde kutsal bir kurumdur. Aile kurumu güçlü olduğu müddetçe bu millet güçlü olmuştur. Aile kurumu zaafa uğradığı zaman o ülkeler yıkılmaya mahkumdur. Biz aile kurumumuzu güçlü tutmak zorundayız. Bu bizim değerlerimizden, kültürümüzden geliyor. Bu kutsal aile kurumumuzu yıpratmamak için bir adım atmak gerekiyor. Bu adımda ne var, aldatılmak var. Eğer kadın erkeğini aldatıyorsa erkek tarafından şikayete bağlı, eğer erkek kadını aldatıyorsa kadın tarafından yine şikayete bağlı olarak burada bir ceza var. Bakın burada ikisi bir başkası değil. Ailenin iki ferdi kadın erkeği, erkek kadını şikayet ederse... Alan razı veren razı o zaman zaten hiçbir şey yok. Şikayet söz konusu olursa. Töre cinayeti diye feryat ediyorsunuz nereden kaldıracaksınız töre cinayetini, eğer bir müeyyidesi varsa kaldırabilirsiniz. Bunların önünü kesmemiz için tedbirini almamız lazım. (AB'de bunun olmadığının vurgulanınca) Batı dört dörtlük örnek değil Batı'yı her yönüyle dört dörtlük örnek almaya kalkarsak o zaman kendimizi inkar eder, biz biteriz. AK Parti, muhafazakar demokrasi anlayışında, muhafazakarlığını aileye odaklamıştır. Onun için biz 'aile' diyoruz.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AB'den zina uyarısı: Başarınızı gölgeler
 CHP'den toprak uyarısı
 Dışişleri'nde 'gençleşerek yenileşme'
 Fındık ayıkladı
 Yılmaz: Avusturya'daki sözlerim yanlış anlaşıldı
 Bayan Erdoğan sergi açtı
 Çek-senetçi üç polis memuru tutuklandı
 Bunlar da gaspçı
YAVUZ DONAT
Ha gayret Cemil Çiçek
Gazetede dün öğle yemeğinde dört...
MEHMET ALTAN
Liberalin ölümü...
Türkiye'de hayata "insan odaklı"...
DNA raporunu alınca nafakayı geri istedi
İkinci çocuğu T.Y.'nin babası olmadığını DNA raporu ile ispatlayan...
Çöpte bulundu saray'da yaşayacak
Bir buçuk ay önce İzmir'in Çamdibi semtinde, bir çöp tenekesinin...
Okul kanla kapandı
Okul kanla kapandı
K.Osetya'da bir okulu basıp bin 200 kişiyi rehin alan teröristlere...
Halk, bir teröristi linç ederek öldürdü
Halk, bir teröristi linç ederek öldürdü
13 Çeçen terörist rehinelerin arasına saklanarak kaçtı. Beslan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.