kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gulse Birsel @ SABAH
 

Okuyucu velinimetimizdir!

Okuyucu mektuplarını asla atlamam. Her sabah, düzenli olarak açıp okurum. Asistanım, sekreterim vs. de olmadığı için bana mail yollayanlar bütün yazdıklarının tarafımdan okunduğundan emin olabilirler. Ne var ki, "Gülse Birsel mail'inizi aldı, okudu. İlginize teşekkürler" tarzı otomatik bir kalıp yollamak bana ters gelir. Ancak, daha önce de muhtelif defalar belirttiğim gibi, her gün 50-60 kişiye cevap yazamayacağım, yazsam başka bir şey yapamayacağım için çoğu e-mail cevapsız kalır. Bugün, bu köşede, zaman zaman rastladığım ve hakikaten ilgi çekici bazı okuyucu mektuplarından örnekler vererek, onlara veremediğim toplu cevapları vermeye çalışacağım:

***

"Merhaba. Ben dizinizi ve yazılarınızı takip ediyorum. Çok güzel, bayılıyorum. Bana mutlaka cevap yazın! Yazmazsanız bir daha dizinizi seyretmeyerek sizi protesto ederim!"
CEVAP: Sevgili okuyucum... Sağolun, varolun. Ancak 'cevap', bir soruya verilir. Sizin mesajınızda herhangi bir soruya rastlanmamaktadır! Cevap beklemeyin. Diziyi seyredip seyretmemek size kalmış.

***

"Sevgili Günse Birse! İşte cep telefonum. Beni arayın, sizle sohbet etmek istiyorum. Ya da siz bana cep telefonunuzu verin, ben işyerimden ararım!"
CEVAP: Değerli okuyucum... Tanımadığım birini niye cepten arayıp sohbet edeyim? Ben manyak mıyım? Ayrıca adım Gülse Birsel. Sevgiler!

***

"Merhaba. Sen süpersin, bir tanesin, şahanesin. Yetenek abidesisin! Bende süper yetenekliyimdir ama elimden tutan yok! Senaryo denemelerim, komposizyonlarım var, metinlerim var. Benim elimden tutan olsa, ünlü olacağım. Reklam şirketlerine senaryolarmı gönderdim, ilgilenmediler. Heralde torpil lazım! Bi de televizyonlara gönderdim, heralde orda da torpil lazım. Bende sana yazılarımı hergün göndericem, sende onları hergün oku, yorum yap. Oldu? İlk yazım bizim Büyükçekmece'de yazlıkta bi kız var, onla ilgili. Oldu? Hemen cevap yaz sende. Senin tanıdıklar vardır, beni bi yere sokarsın artık di mi?"
CEVAP: Canımdan çok sevdiğim okuyucum... İşe önce Türkçe öğrenmekle başlayabilirsiniz! Sonra mesela, kitap okumakla devam edebilirsiniz. Bu işin okulları da var ayrıca. Ya da bahis konusu şirketlere daha küçük bir pozisyondan girip adım adım amaca ulaşabilirsiniz. Ama benim her gün sizin yazılarınızı okuyup yorum yapacağımı ümit etmeyin. Maalesef vaktim yok. Sevgiler.

***

OKUYUCUNUN CEVABA CEVABI:"Tüh, yazık be! Sizin gibiler bu ülkede nerelere geliyo! O köşeyi işgal etme, gençler işgal etsin! Bi yardım istedik. Şımarık, ukala, Beyaz Türk! Ben senden iyi yazarım, beş basarım. Dizin de bişeye benzemiyo, gag'ı da sevmezdim. Evinde otur daa iyi ya!"

***

"Merhaba. Geçen ay eşimden ayrıldım. Biraz bunalımdayım. Siz neşeli bir insana benziyorsunuz. Mail arkadaşı olalım, her gün chat yapalım, benim moralimi düzeltin. Beni güldürün, tavsiye verin falan, yapın birşeyler. ICQ adresinizi verir misiniz?! Yalnız akşamları erken yatıyorum, onbirden sonra bulamazsınız, ona göre! Bir de gelecek yazınızda ismimi vererek benden bahsedin, tamam mı?"
CEVAP: Bir tanecik okuyucum... Allah müstahakınızı versin! Asıl siz benim neşemi yerine getirdiniz. Hayata karşı bu 'her şeye hakkım var' tavrınızı devam ettirin, zaten sırtınız yere gelmez. Hatta siz beni yanınıza çırak alın!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Spor, sanat için midir, halk için mi?!   / 29-08-2004
 Olimpiyat ruhum var, fiziğim yok!   / 28-08-2004
 Ev sahibesinin bilinmeyen dramı!   / 22-08-2004
 Eyvah misafir geliyor!   / 21-08-2004
 Hayat sigortası is-te-mi-yo-rum!   / 15-08-2004
 Taocu beslenme sanatı!   / 14-08-2004
 Tatilin dört hali!   / 08-08-2004
 Bu Nişantaşı beni bitirecek!   / 07-08-2004
 'Altın Eşek' almışım, haberim yok!   / 01-08-2004
 Ahmet Ertegün'ü pes ettirdik!   / 31-07-2004
GÜLSE BİRSEL
Okuyucu velinimetimizdir!
Okuyucu mektuplarını asla...
AYŞE TÜTER
Kimyonlu erikli bamya
Isıtılmış zeytinyağında soğanı...
Enerjik anneler nasıl besleniyor?
Enerjik anneler nasıl besleniyor?
Doğum sonrasında annelerin kendilerine ayrı bir özen göstermesi...
Kötü beslenenin regli zor geçiyor
Kötü beslenenin regli zor geçiyor
Besin eksikliği bulunan kadınlar, adet dönemi öncesi...
Aradan yıllar geçti seksapellik keşfedildi
Aradan yıllar geçti seksapellik keşfedildi
Sanat dünyasına adım attıklarında biraz küçüktüler, biraz da acemi...
İspanya tatili sona erdi, sıra bebeğe geldi
İspanya tatili sona erdi, sıra bebeğe geldi
Top model Claudia Schiffer, yıl sonunda ikinci bebeğini doğurmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.