kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir film çekip kendi kanatlarıyla uçacaklar
Bir film çekip kendi kanatlarıyla uçacaklar

Ünlü yönetmen Sinan Çetin, gençlik yıllarında kendi filmini çekebilmek için çektiği eziyetleri yeni yönetmenlerin çekmemesi için "Wisteria Project" isimli projeyi hayata geçirdi. Projenin esin kaynağı ise Taylan Biraderler'in çektiği 'Okul' filmi oldu. Filmin vizyona girmesinden hemen önce projeyi isimlendirip, hayata geçiren Sinan Çetin, heyecanını gizlemiyor. Hem bugüne kadar asistanlığını yapmış isimlere, hem de üniversiteden yeni mezun olmuş gençlere yol açan Çetin, onlara bu proje kapsamında ilk deneyimlerinde destek veriyor. Projede şu ana kadar ismini duymadığımız genç yönetmenlerin yanı sıra ünlü rockçı Teoman da bulunuyor. Sinan Çetin, projede yer alan yönetmenlerin ilk filmlerini çektikten sonra Wisteria Project'in şemsiyesi altında olmayacaklarını söylüyor. Çalışmasını tamamlayan yönetmenler, bundan sonra kendi kanatlarıyla uçmaya başlayacak...

PROJENİN KAPTANI ALİ HAKAN
Projenin başında ünlü sinema eleştirmeni Ali Hakan ve Şahin Alpaslan bulunuyor. Bu filmle yeni yönetmenlere yol açmak istediklerini belirten Hakan, her yıl bir ya da iki projeyi yeni yönetmenlere çektirerek sektöre yeni yönetmenler ve farklı türde yeni filmler kazandırmak istediklerini söylüyor.


BÜYÜDÜM YÖNETMEN OLDUM
Balans ve Manevra - Teoman Yıllardır yazdığım başlanmış ama tamamlanmamış senaryolarım vardı. Neyi anlatmayı seviyorsam bu filmde onu anlatacağım. Kendi hayatımı veya arkadaşlarımın başına gelenleri yazdığım için kafamda görüntüler de vardı. Filmin adı "Balans ve Manevra". 20 Eylül'de çekimlere başlayacağız, şubat ayı gibi vizyona sokmayı planlıyoruz. Bu projeyi kendi kendime düşünürken Sinan Çetin "Filmi buradan yap" dedi. Filmde ben de rol alacağım.

YENİ YÖNETMEN LAZIM
'Okul' / Yağmur-Durul Taylan Filmi bitirmiştik. Vizyona girmesine 1,5 ay kala bize Sinan Çetin bir logo gösterdi. Logonun üstünde "Wisteria Project" yazıyordu. Genç yönetmenlere film çektirmekle ilgili düşünceleri olduğunu biliyorduk. Belki de proje, bizim filmle kafasında olgunlaştı. Bize göre de Türk sinemasının yeni yönetmenlere ihtiyacı var. Genç yönetmenler için ilk filmi çekmekten daha önemli bir şey var; ikinci film. Bir film yapıyorsunuz. Ama o başarılı da olsa ikincisi çok önemli.

FİLM ÇEKTİM BEKLİYORUM
Tramvay - Olgun Arun Sinan Çetin'in hem kameramanlığını hem de asistanlığını yaptım. Çetin, yıllardır yeni isimleri endüstiriye kazandırmak niyetindeydi. Pek çok kişinin ancak bir arada yapabileceğini tek başına yapması çok cesur bir şey. Projede yer almam bir şans. 2002 yılında konuşmaya başladık ama filmi çekmeye bir yıl sonra başladık. İzettin Çalışlar'ın bir projesiyle hayat buldu "Tramvay".

SÜRPRİZ BİR TEKLİF OLDU
Pardon - Mert Baykal 2.5 yıldır Sinan Çetin'in asistanlığını yapıyordum. Plato Film'de 'yapılacak filmler' listemiz vardır. Bu listede Ferhan Şensoy'un "Çok Tuhaf Bir Soruşturma" isimli oyunun film olarak çekilmesi de vardı. Sinan Çetin, bir gün "Bu projeyi sen çek" dedi. Haziran ayında çekimlere başladık. Şimdi montajı bitirdik. Bende bir şeye inanmış ki böyle bir teklifte bulundu.

SIRADAKİ İLK FİLM BENİM
Alper Çağlar Bilkent Üniv. Grafik Tasarım bölümünden mezun oldum. Mezuniyet projemde film çekmek için hocalarımı ikna ettim. Suç komedi tarzında bir film yaptım. Onu İzettin Çalışlar'a götürdüm. O da filmimi Sinan Çetin'e götürmüş. Görüşmeye çağırdılar ve Wisteria Projesi'ne dahil oldum. Şirketin bundan sonraki ilk projesinde yönetmen olarak çalışacağım.

DİLEK SANCILI Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çocuğumu utandırmam
 Yaşamdan yansımalar
 Ödüller Merkez'e
 Ağza biber sürmek cızzzz mı, değil mi?
 Artiz mekteplerinden kimler geldi kimler geçti
 Vitrin Meleği
 İstanbullular komediye doyacak
 'Türk Lions'lar çok iyi çalışıyor
 Dijital punkçılar geliyor
 Henüz her şey bitmedi
GÜLSE BİRSEL
Okuyucu velinimetimizdir!
Okuyucu mektuplarını asla...
AYŞE TÜTER
Kimyonlu erikli bamya
Isıtılmış zeytinyağında soğanı...
Enerjik anneler nasıl besleniyor?
Enerjik anneler nasıl besleniyor?
Doğum sonrasında annelerin kendilerine ayrı bir özen göstermesi...
Kötü beslenenin regli zor geçiyor
Kötü beslenenin regli zor geçiyor
Besin eksikliği bulunan kadınlar, adet dönemi öncesi...
Aradan yıllar geçti seksapellik keşfedildi
Aradan yıllar geçti seksapellik keşfedildi
Sanat dünyasına adım attıklarında biraz küçüktüler, biraz da acemi...
İspanya tatili sona erdi, sıra bebeğe geldi
İspanya tatili sona erdi, sıra bebeğe geldi
Top model Claudia Schiffer, yıl sonunda ikinci bebeğini doğurmaya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.