kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çevik, seksi ve intikamcı:  Kedi kadın
Çevik, seksi ve intikamcı: Kedi kadın
Eskisinden de güçlü bir bedenle geri dönecek

Çevik, seksi ve intikamcı: Kedi kadın

Çizgi romandan beyazperdeye transfer olan en popüler karakterlerden biri olan Kedikadın, Halle Berry'nin oyunculuğuyla gösterime girmeye hazırlanıyor. Çizgi roman dünyasının en seksi kadını sayılan Kedikadın, yine adaletsizliğe karşı savaş açacak.

Gündüzleri insan, geceleri kedi... Profesyonel bir hırsız ve Batman'in bile karşı koymakta zorlandığı gizemli ve tehlikeli bir güzel Kedikadın. Sinema dergisinin eylül sayısı sayfalarında vahşi güzelliği ile yer alan, çizgi romandan beyaz perdeye transfer olan Kedikadın, bu kez Oscarlı yıldız Halle Berry'nin oyunculuğu ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. İlk kez Bob Finger'la Bill Finger'ın yarattığı Batman serisinin 1940'ta yayınlanan birinci sayısında ortaya çıkan Kedikadın, 60 yıllık geçmişi boyunca defalarca ölüp yeniden dirildi ve hemen her defasında birbirinden farklı hikaye, kostüm ve isimlerle karşımıza çıktı. Kimisinde fahişe, kimisinde mücevher hırsızı, kiminde de tacizden kaçıp kendini sokaklara atmış bir yetim oldu. İlk sayısında okuyucuları onu sadece 'Kedi' olarak tanıyordu. Kedi özelliklerinin yanı sıra insan özellikleri taşıyarak, iyiyle kötü arasında, süper güçlere sahip bir anti kahramana dönüşmesi uzun zaman aldı.

ONU KEDİLER DİRİLTİYOR
10 Eylül'de vizyona girecek olan Kedikadın, Batman'in güvenliğini sağlamak için uğraştığı Gotham şehrinde faaliyet gösteren usta bir hırsızdır. Onun da Batman'dan farksız olarak acılı bir geçmişi vardır. Alkolik bir baba ve intihara meyilli bir annenin henüz küçük yaşta yetim kalmış küçük kızlarıdır. Büyüdüğü yetimhanenin müdürü tarafından tacize uğrayınca oradan kaçar ve kendini Gotham'ın arka sokaklarındaki vahşi hayatın ortasında bulur. Aç kalmaya ve muhtaç duruma düşmeye hiç niyeti yoktur. Doğuştan sahip olduğu yetenekleri, sezgileri ve zekasını, hırsıyla geliştirerek usta bir hırsız yaratır kendinden. Ama bütün bunlar bir gün sokaklarda öldürüleceği gerçeğini değitirmeyecektir. Şimdi de zamanında iyi davrandığı kediler tarafından hayata yeniden döndürülecektir. Ve esrarengiz bir değişim sürecinden geçerek kedilere özgü yetenekler kazanmaya başlar. Artık çok özel yetenekleri olan Kedikadın'a dönüşmüştür. Gizemli giysisi ve zekice planladığı soygunlarla, Gotham'da bir efsaneye dönüşür. Artık Batman'in en güçlü düşmanlarından biridir. Ama Batman'in diğer düşmanlarından bir farkı vardır. Onun hedefleri arasında dünyayı ele geçirmek, ya da insanlığın sonunu getirmek yoktur. Tek peşinde olduğu paradır. Hırsızlık yapar, ama sadece zenginlerden ve haksız yolla para kazananlardan çalar. Yıllar geçtikçe Batman'le birbirlerine saygı duymayı öğrenirler ama birbirleriyle çelişen iki ayrı dünyanın insanıdırlar. Aralarında karşı koyulmaz bir çekim vardır ve onların dışında herkes, birbirleri için yaratıldıklarını düşünmektedir. 1993'ten bu yana Batman serisinin yan karakterlerinden biri olmaktan çıkarak kendi serisine kavuşan Kedikadın, bu yeni filme kadar birçok dizide ve iki sinema filminde seyircisiyle buluştu. Gösterime girmeye hazırlanan filmde Kedikadın'ı (Catwoman) canlandıracak isim olarak düşünülen Ashley Judd, Nicole Kidman ve Sharon Stone, X-Men'deki Storm karakterinden sonra bu rolü Halle Berry'ye bırakarak unutmak zorunda kaldılar.

TEK BİR HİKAYESİ YOK
Filmin yönetmeni, görsel efektler konusundaki usta bir isim olan Pitof... Catwoman'ın yapımcılığını üstlenen Di Novi, Halle Berry'nin kimilerine göre bu kadar eski bir hikaye ve görüntüyle neden seyirci karşısına çıktığını ve Kedikadın'ın neye benzediğini şöyle anlatıyor: "Kedikadın, Batman ya da Süpermen gibi tek bir kaynak hikayeye sahip bir karakter değil. Onlarca hikayesi var. Bu yüzden filmde hikayenin bütün değişik versiyonları boyunca tutarlılık gösteren ve Kedikadın'ı Kedikadın yapan özelliklerin üzerinde durmaya çalıştık. Bütün versiyonlardan bir şeyler almaya çalıştık. Kedikadın, herhangi bir şekilde haksızlığa uğrayan, sonra bir şekilde içindeki gücü keşfeden ve bu gücü yasal olup olmadığına bakmadan herhangi bir yolla haksızlığa uğrayanları savunmak için kullanan bir kahramandır." Hikaye, bilenler için pek yabancı gelmeyecek gibi görünüyor. Ancak Kedikadın, bu kez Selina Kyle değil, Patience Philips adıyla karşımıza çıkacak. Kuzey Amerikalı eleştirmenlerin filmle ilgili ortak kanısı ise, filmin başarısız olduğu yönünde buluşuyor. Hatta onlara göre, vücudunun büyük bir bölümünü açıkta bırakan kostümüne rağmen, eski Kedikadın Michelle Pfeiffer kadar seksi görünmeyi başaramayan Halle Berry'nin performansı bile Kedikadın'ı kurtaramıyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Podyuma Sergen'in eski sevgilisi olarak çıkmadım
 King Kong'un yeni starları çok heyecanlı
 Dans etme tutkusu engel tanımıyor
 'Baştacı' sektöre yön veren program
 Pembe yalan iyidir!
 İstanbul'dan Ankara'ya Bağbozumu gezileri
 Tanınmadıkları için itiraf ediyorlar
 Yazı Tura'nın seksi güzeli
 Uzun mesafeyi dublör koşuyor
 Hangi burcun çocuğuna nasıl bir hediye almalı?
HAKAN & UTKU
Berbat Durum Senaryoları
Deplasmanda oynayan bir...
AYŞE TÜTER
Maydanozlu buğulama
Maydanozların yarısını balıkları...
Sağlık Bakanlığı meme kanserine savaş açtı
Sağlık Bakanlığı meme kanserine savaş açtı
Sağlık Bakanlığı, 2023 Kansersiz Yaşam Projesi kapsamında, 50-69 yaş...
Bu köyde dişler çürümüyor
Bu köyde dişler çürümüyor
Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Dünya Sağlık Örgütü...
Sunucuların dekolte yarışı
Sunucuların dekolte yarışı
Fethiye'de 11 Eylül'de düzenlenecek '3. Megahit Uluslararası Akdeniz...
Ağa'sız ilk kez
Ağa'sız ilk kez
10 Nisan'da kaybettiğimiz Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Hanım,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.