kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuzey Osetya'da okulda rehine krizi
Rusya'da büyük terör saldırıları

Kuzey Osetya'da okulda rehine krizi

Silahlı saldırganların Kuzey Osetya'da bir Rus okulunu işgal ettikleri ve polisle çatışmaya girdikleri bildirildi. Rus Güvenlik güçleri okulun çevresini kordon altına alırken operasyon düzenlenmesi ihtimali konuşuluyor.

Kimliği belirsiz silahlı kişilerin, Kuzey Osetya'nın Çeçenistan sınırında bulunan Beslan kentinde bir Rus okulunu işgal ettikleri bildirildi. Interfax haber ajansı baskın sırasında çıkan çatışmada 8 kişinin öldüğünü belirtti. Interfax ajansı eylemcilerin 17 kişi olduğunu vurgularken, Itar - Tass'ta 30 kişi olabiliceğini duyurdu.

REHİNE SAYISI 120 - 150 CİVARI

Kuzey Osetya'da, bir okulu basan silahlı saldırganların elindeki rehine sayısının 120 olduğu açıklandı.

Interfax haber ajansı, yerel polis sözcüsü İsmail Şaov'un rehine sayısının 120 ila 150 arasında olduğunu söylediğini, ancak bu rehinelerden kaçının çocuk olduğu konusunda bilgi vermediğini aktardı.

Rus ajansları, daha önce, yetkililere dayanarak rehinelerin 200'ü çocuk 400 kişi olduğunu belirtmişti. Bu arada, Itar-Tass ajansı, silahlı kişilerin rehineler arasındaki 15 çocuğu serbest bıraktıklarını duyurdu.

Öte yandan, Çeçen lider Aslan Mashadov'un rehine eylemiyle bir bağlantısı olmadığı bildirildi. Açıklamada, Moskova'nın Sesi radyosuna demeç veren Mashadov'un sözcüsü Ahmed Zakayev tarafından yapıldı. Beslan'da, yeni öğretim yılının ilk günü için yapılan törenin sonunda bir okulu basan silahlı kişiler, yüzlerce çocuk ve yetişkini rehin almıştı.

Militanlar, İnguş Cumhuriyeti'nde 21-22 Haziran'da Çeçenistan'dan gidenlerce düzenlenen baskınların ardından tutuklananların serbest bırakılmasını istemişti.

SALDIRGANLAR: ÖLDÜRÜLEN HER MİLİTAN İÇİN 50 ÇOCUĞU ÖLDÜRÜRÜZ

Kuzey Osetya'da bir okulu basarak çocukları rehin alan silahlı kişiler, güvenlik güçlerinin öldürdüğü her bir savaşçı karşılığında 50 çocuğu öldürecekleri tehdidinde bulundular.

Bölgenin İçişleri Bakanı Kazbek Dzantiyev, Beslan'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Öldürülen her bir savaşçı karşılığında 50 çocuğu, yaralanan her savaşçı karşılığında da 20 çocuğu öldüreceklerini söylediler'' dedi. İnterfaks haber ajansı, yerel polis yetkililerinin rehine sayısının 120 ila 150 arasında olduğunu söylediğini duyurmuştu.

POLİS EYLEMCİLERDEN KAÇMAYI BAŞARMIŞ

Kuzey Osetya'da bir okulu basarak çocukları rehin alan silahlı kişilerin okula gelmeden önce bir trafik polisi amirini rehin aldıkları, ancak amirin eylemcilerin elinden
kurtulmayı başardığı bildirildi.

İtar-Tass'a açıklama yapan Kuzey Osetya İçişleri Bakan Yardımcısı Soslan Sikoyev, ''Militanların elinden kaçmayı başaran trafik polisi amirinin şu anda ifadesi alınıyor'' dedi.
Sikoyev, eylemcilerin Beslan kentine hareket ettikleri sırada polis amirini rehin aldıklarını, ancak amirin eylemcilerin elinden kurtulmayı başardığını söylemekle yetindi.

Bu arada, Rusya'daki güvenlik yetkilileri, militanların bir eyleme hazırlandığı yolunda ellerine istihbarat geçtiğini belirterek, ''Bizim aldığımız bilgiye göre Moskova ve St. Petersburg gibi büyük bir kente böyle bir terörist eylem yapılacağı yolundaydı ve buradaki hastane ve okullar önündeki güvenlik önlemleri artırılmıştı'' dediler.

50 ÇOCUK KAÇARAK KURTULDU

Kuzey Osetya'da bir okulu basarak yüzlerce kişiyi rehin alan saldırganların elinden 50 kadar çocuğun kurtulduğu belirtildi.

Itar-Tass ajansının haberine göre, yaklaşık 50 çocuk saldırganların elinden kaçtı. Beslan kentinde, yeni öğretim yılının ilk günü için yapılan tören sırasında bir okulu basan ve bazılarının bellerinde bombalı kuşaklar olduğu belirtilen silahlı kişiler, 400 kadar öğrenci ve öğretmeni rehin almış, olay yerinde ailelerin de bulunduğu belirtilmişti.

TUTUKLULARIN SERBEST BIRAKILMASI İSTENDİ
Kuzey Osetya'da bir okulu basarak yaklaşık 400 kişiyi rehin alan silahlı saldırganların, cezaevlerinde bulunan bazı kişilerin serbest bırakılmasını istedikleri belirtildi.

İtar-Tass haber ajansı, silahlı saldırganların salıverilmesini istedikleri kişilerin İnguş Cumhuriyeti'nde cezaevinde bulunduğunu duyurdu.

İnguş Cumhuriyeti'nde, Haziran ayında Çeçenistan'dan geçen saldırganların çok sayıda kişiyi öldürmesinin ardından geniş çaplı tutuklamalar yapılmıştı.

Bu arada, İtar-Tass ajansı, yerel İçişleri Bakanlığı yetkilisine dayanarak, daha önce 30 olarak aktardığı okuldaki saldırgan sayısının 15 ila 25 kişi olduğunu belirtti.
Kuzey Osetya'daki Beslan kentinde, yeni öğretim yılının ilk günü için yapılan tören sırasında okulu basan silahlı kişiler, 400 kadar öğrenci ve öğretmeni rehin almış, olay yerinde ailelerin de bulunduğu belirtilmişti.

OKULU HAVAYA UÇURMA TEHDİDİ

Kuzey Osetya'nın Beslan kentinde bir okulu basarak çok sayıda kişiyi rehin alan kişilerin, okulu havaya uçurmakla tehdit ettikleri bildirildi. Interfaks haber ajansı, saldırganların, baskın düzenlenmesi halinde okulu havaya uçuracaklarını söylediklerini duyurdu.

Rus Itar-Tass haber ajansı, internet sitesinde verdiği haberde, Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'a 15 kilometre uzaklıktaki Beslan'da okula baskın düzenleyenlerin 30 kişi civarında olduğunu aktardı.

Silahlı baskının, yeni öğretim yılının ilk gününde okulun bahçesinde düzenlenen tören sırasında meydana geldiği, açılan ateş sonucu birkaç öğretmenin öldüğü ifade edildi. Öğretim yılının ilk günü olması nedeniyle çocukların yanında ailelerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Interfaks da yerel Federal Güvenlik Servisi'nden İsmail Şahov'a dayanarak, kadın ve erkeklerden oluşan 17 kadar saldırgan bulunduğunu, bir kısmının bellerinde bomba yerleştirilmiş intihar kemerleri olduğunu aktardı.

Bu arada, RIA haber ajansı, silahlı kişilerin yetkililerle müzakere etmeyi reddettiğini duyurdu. Saldırganların bir talepleri olup olmadığı ya da ne gibi bir talepleri olduğu henüz bilinmiyor

PUTİN'İN TEMSİLCİSİ BÖLGEDE
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bölgedeki temsilcisi Vladimir Yakovlev, polisin şu anda olay yerinde olduğunu, kaç öğrenci ile ailesinin rehin alındığının henüz bilinmediğini söyledi. Bu arada, interfax, silahlı kişilerin bölgede ikinci bir okula daha saldırdığını duyurdu, ancak diğer haber ajansları bu bilgiyi teyit etmediler.

MÜSLÜMAN LİDERLE GÖRÜŞMEYE RED
Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti'ndeki bir okulda çocuklarla birlikte yaklaşık 400 kişiyi rehin alan saldırganların, okula arabulucuk için gelen, bölgedeki Müslümanların lideriyle görüşmeyi reddettiği bildirildi. İtar-Tass ajansı, eylemcilerin görüşmek için okula gelen Müftü Ruslan Valgatov ile görüşmeyi reddettiğini duyurdu.

Ajans, silahlı saldırganların sadece bölgenin üst düzey yetkilileriyle görüşmekte ısrar ettiklerini belirtti. Habere göre, saldırganlar, Müftü Valgatov'a, sadece Kuzey Osetya bölgesi ve İnguş Özerk Cumhuriyeti devlet başkanlarıyla görüşeceklerini söylediler.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Liderlerden on günde destek bombardımanı
 Bush'un kurultayını imam, duayla açtı
 AB'nin beyin takımı 'evet' dedi
 İsrail'de ikiz saldırı: 15 ölü, 80 yaralı
 12 Nepalli rehine Irak'ta öldürüldü
 İkinci Louizidu davası yarın
 Demir sopalı 'seri katil' yedinci cinayetini işledi
 Moskova'da terör 10 can aldı
 İki 'kara dul' firarda Rus yetkililer alarmda
 Ayıların 'Jean Valjean'ı
 İran'da artık cansız mankenler de kapanacak
Kupaya 50 trilyon
Kupaya 50 trilyon
Bıçakçı; Hakan Şükür, Bülent Korkmaz ve Rüştü Reçber'le yeni prim...
Daum takipte
Daum takipte
Sp.Prag ve O.Lyon'u yardımcıları Weiss ve Immel'e izleten Daum,...
AKP'liler şiddeti yaşadı
AKP'liler şiddeti yaşadı
AKP hükümeti ve İsrail arasında gerilen ilişkileri düzeltmek için...
Ortak çıkarlarımız var
Vladimir Putin'in Karadeniz kıyısındaki Baçarov Ruçey yazlık...
Paul Allen'ın dev teknesi 'Putin için' İstanbul'da
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in daveti üzerine 2-3 Eylül...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.