kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savcının isyanı Bayram'a ikinci tutuklamayı getirdi
Bayram kayıplara karıştı

Kefalet bedeli cipi bile etmez

Van Başsavcı Vekili Açıkgöz, karakol basan Bayram'ın 30 milyar kefaletle bırakılmasına bu sözlerle isyan etti.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran Ali Nevzat Açıkgöz "Mustafa Bayram, baskındaki cipin fiyatının üçte birine tahliye edildi. Delil toplanmadan yapılan tahliye, yargıya güveni sarstı" dedi. Açıkgöz'ün itirazıyla Bayram'a gıyabi tutuklama çıktı.

Savcının isyanı Bayram'a ikinci tutuklamayı getirdi

Van Başsavcı Vekili Açıkgöz, eski milletvekili Bayram'ın, oğlunu kurtarmak için yaptığı baskında kullandığı cipin üçte biri tutarında 30 milyar TL ile tahliyesine itiraz edince ikinci tutuklama geldi.

Van Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, adamlarıyla birlikte polis merkezini basarak, uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram ve şöförünü kaçıran, firardaki eski milletvekili Mustafa Bayram'ın, deliller toplanmadan ve trilyonlarca lira serveti olmasına rağmen sadece 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılmasına isyan etti. Bayram'ın baskında kullandığı ciplerden birinin fiyatının üçte biri bedelle tahliye edilmesinin toplumun yargıya olan güvenini sarsacağını savunarak tahliye kararına itiraz eden Açıkgöz, Bayram hakkında ikinci kez tutuklama kararı alınmasını sağladı.

İNFİAL 12 GÜNDE GEÇTİ
Van'daki skandal 7 Temmuz'da uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yakalanan Hamit Bayram ve şoförünün, bir grup tarafından kaleşnikoflarla Van Polis Merkezi basılarak kaçırılmasıyla başladı. Olay tüm Türkiye'de infial uyandırdı. Önceleri Hamit Bayram ve şoförünün kaçırılma skandalı bir türlü aydınlatılamadı. Olaydan 3 gün sonra ise Sulh Ceza Mahkemesi, eski milletvekili olan baba Mustafa Bayram ve olaya karıştıkları öne sürülen 7 kişiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi. Bayram'ın avukatları Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvurudan sonuç alamayınca, 20 Temmuz'da bu defa Van 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, tahliye talebinin reddine itiraz etti. Cumhuriyet Savcılığı ise suçun vasfı, deliller henüz toplanmadığı için itirazın reddini istedi. İtirazı inceleyen Van 2. Asliye Ceza Mahkemesi ise 23 Temmuz'- da, kişisel durumu, suçun alt ve üst sınırı, sabit ikametgahı olması ve tutuklu kaldığı sürede infial durumunGÜVEN SARSILIR UYARISI: Van Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz,Mustafa Bayram'ın Emniyet'e yaptığı baskınla kamu otoritesini ağır şekilde zedelediğini, infialin Van sınırlarını aşarak tüm ülkeye yayıldığını ifade etti..ortadan kalktığını gerekçe gösterek, 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

KAMU OTORİTESİ ZEDELENDİ
Skandal olarak nitelenen kararın ardından Adalet Bakanlığı Van'a 2 müfettiş göndererek soruşturma başlatırken, harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, bu tahliye talebine itiraz ederek Bayram'ın yeniden tutuklanmasını istedi. İtiraz ve tutuklama talebinde tokat gibi bir tespitte bulunan Açıkgöz, hakkında tutuklanması için yeterli delil bulunan Bayram'ın eyleminin kamu otoritesini ağır şekilde zedelediğini, toplumda uyandırdığı infialin de Van'ın sınırlarını aşarak tüm Türkiye'yi yayıldığını belirtti. Konunun TBMM'ye gündemine dahi taşındığı bir ortamda Bayram'ın tutuklandıktan 12 gün sonra, tutuklu kaldığı sürede infial durumunun ortadan kalktığı gerekçe gösterilerek, maddi durumu ve yaşam standartlarına uymayan bir bedelle, baskında kullandığı ciplerden sadece birinin üçte bir fiyatına kefaletle serbest bıkakılmasının usül ve yasalara aykırı olduğunu vurgulayan Açıkgöz, ayrıca bunun toplumun yargıya olan güvenini de sarsacağını ifade etti. İtirazın Van'da Ağır ceza heyeti oluşmadığı için en yakın mahkeme olarak Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'- nde görüşüldüğünü hatırlatan Açıkgöz, bu mahkemenin, Bayram'ın tutuklama kararı gerekçeleri arasında yer alan, delillerin karartması şüphesinin sürdüğünü vurgulayarak, tahliye kararının yanlış olduğu yönde görüş bildirdiğini ancak, Van Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı kesin olduğu için talebi usülden reddetiğini anlattı. Açıkgöz, Bayram'ın gıyaben tutuklanmasına karar verilmesini istedi

Ercan DEMİR / MERKEZ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Resepsiyonda iki liderin TCK pazarlığı
 CHP Sarıgül için düğmeye bastı
 Vekiller İsrail'de nabız tutacak
 Ankara da AB'ye karşı atak başlatıyor
 İş bilenin ataşelik müdürün!
ÖMER LÜTFİ METE
Aydın ile Zann Baba Hazretleri
Devlet Bakanı Mehmet...
MUHARREM SARIKAYA
İş, aş, tayin, teşvik...
Partinin içi ziyaretçiyle dolu.
YAVUZ DONAT
TOBB üniversitesi
Büyük Atatürk'ün modern Ankara'sı...
Çarkıfelek artık kadınların elinde
Sanat dünyasında yakın dostluklarıyla tanınan Emel Müftüoğlu ve Deniz...
Ölüm pencereden sızdı
Açık bulduğu pencereden gece yarısı gizlice eski eşi Marifet Duruk'un...
'Bir daha doğsam yine ajan olurum
'Bir daha doğsam yine ajan olurum
Doğu Alman Gizli Servisi STASI adına çalışıp ABD'de 15 yıl hapis...
Halk, zaferini kutladı
Halk, zaferini kutladı
Büyük Taarruz'un 82'nci yıldönümü kutlamaları için Anıtkabir'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.