kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Broadway Merve'yi bekliyor
Broadway Merve'yi bekliyor
Burs için 300 kişiyle görüştü

Broadway Merve'yi bekliyor

Merve Taşkan bugüne kadar hiçbir Türk'ün giremediği dünyanın en prestijli tiyatro okulu New School University Actors Studio'da büyük bir başarı grafiği çiziyor. İlk yılında sınıf birincisi olan 25 yaşındaki Taşkan, gelecek yıl reji asistanlığı yapacağı bir oyunla da Broadway'e adım atacak.

Memleketinden binlerce kilometre uzakta kendi başarı öyküsünü yazan pek çok Türk var. Üç yaşından beri tiyatrocu olmak isteyen ve amacına ulaşan Merve Taşkan da, memleketinden uzaklarda hem ülkesini hem de kendi adını, bulunduğu camiaya gururla tanıtıyor. Geçtiğimiz yıl Amerika'nın ve dünyanın en prestijli okulu New School University Actors Studio'yu kazanan Taşkan, daha okuldaki ilk yılında herkesin parmakla gösterdiği "Türk kızı" olarak tanınmaya başladı ve ilk yılı birincilikle bitirdi. Önümüzdeki yıl ise, ünlü yönetmen Stuart Vaughan'ın Broadway'de sahnelenecek oyununun reji asistanlığını yapacak.

HAYALİNDEKİ OKULA GİTTİ
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü birincilikle bitiren Merve Taşkan'ın tiyatro yolculuğu, üç yaşında seyrettiği Hamlet isimli oyunla başlamış. Küçücük yaşına rağmen babasıyla birlikte her hafta sonunu tiyatroda geçiren genç sanatçı, herkesin bir gün vazgeçeceğini düşündüğü tiyatro sevdasını şöyle anlatıyor: "Küçükken sadece çocuk oyunlarına değil her türlü tiyatro oyununa giderdim. Daha o zamandan büyük bir aşkla bağlandığım bu meslekte hayal ettiğim şeylere kavuşmanın mutluluğu içindeyim. İlk yılımda konservatuara girmeyi başardım ve 10 yaşından beri hayalini kurduğum okulda yüksek lisans yapıyorum."

OYUNCULUKTAN REJİSÖRLÜĞE
Mimar Sinan Üniversitesi'nde okurken hocası Profesör Zeliha Berksoy'un da ilgisini çeken Taşkan, Berksoy'un bir oyununun reji asistanlığını yapmasıyla birlikte, tiyatronun arka dünyasını da keşfetmiş. Taşkan, "Tiyatroyu ilk düşündüğümde aşkım; oyunculuktu. Ancak Zeliha Hoca, rejide de büyük şeyler yapabileceğime beni inandırdı. Çünkü böyle bir yeteneğim olduğuna inanıyordu. İşte bu benim için dönüm noktasıydı. Rejisörlük büyük sorumluluk isteyen bir şey. Bütün oyuna, perdenin açılışından kapanışına kadar bütün şekli veren insan. O yüzden bu işin eğitimini almak üzere dünyanın en prestijli okuluna başvurdum." Al Pacino aşkından dolayı bu okulu keşfeden Taşkan, bugüne kadar hiçbir Türk'ün giremediği bu okula girmek için New York'un yolunu tutar. Ancak giderken, okuldaki hocalarla görüşebileceğinden bile emin değildir. Seçtiği okul olan Actors Studio, başlangıçta Hollywood'un ünlü isimleri; Marlon Brando, Al Pacino, Ellia Kazan tarafından tiyatroculuk performansları ile ilgili fikir alışverişinde bulundukları bir stüdyo olarak kurulmuş. Daha sonra burayı bir eğitim kurumuna bağlamak istemişler ve en prestijli okullardan New School ile işbirliğine gidilmiş. Okulda sadece yüksek lisans eğitimi veriliyor. 3 yıllık eğitime de genellikle sektörde belli bir yere gelmiş ve kendini daha da geliştirmek isteyen insanlar geliyor.

AZMİNE HAYRAN KALDILAR
Merve Taşkan'ın okula başvurmak için İstanbul'dan New York'a gelmesi, buradaki profesörler tarafından hayretle ve hayranlıkla karşılanıyor. İnternet üzerinden bir başvuru formu göndermesi yeterliyken, onun kalkıp New York'a gelmesi, ilk basamak sınavını geçmesine vesile oluyor. İstanbul'a döndükten sonra şubat ayında okuldan aldığı mektupla ikinci basamak sınavına girmeyi hak eden genç sanatçı, bu sınavı da büyük bir başarıyla vererek, okula girmeye hak kazanıyor. Türkiye'yi başarıyla temsil eden Taşkan, önümüzdeki yıl ünlü yönetmen Stuart Vaughan'ın Broadway'de sahnelenecek oyununun reji asistanlığını yapacak.



DİLEK SANCILI Haber Merkezi

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hırsız Var'da milyarlık gece elbiseleri parçalandı
 Modern kadının sekse ayıracak zamanı yok
 Aşkınızın düşmanları
AYŞE ÖZYILMAZER
Anneanne dolması nerdeee?
Peynirli, domatesli, ketçaplı,...
HAKAN & UTKU
Sezen'den şarkı almak...
- Offf... Allahım offf...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Salamlı tost
Pesto sosu...
Asabinin kortizonu 10 kat yükseliyor
Asabinin kortizonu 10 kat yükseliyor
Pek çok hastalığın tedavisindeki tek ilaç olan kortizon, riskleri...
Esther samimiydi Iverson ise uçuk..
Esther samimiydi Iverson ise uçuk..
Reina'ya gelen ünlüler zaten Türkiye'nin en iyi mekânına gelmiş, en...
Enerjisi ve şovuyla Hisarı'ı salladı
Enerjisi ve şovuyla Hisarı'ı salladı
Yakın zamanda albüm çıkarmayan buna karşın üç saatlik konser veren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.