kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hitit Rallisi'nde zafer Serkan Yazıcı'nın oldu
Hitit Rallisi'nde zafer Serkan Yazıcı'nın oldu

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından düzenlenen Citroen 31. Hitit Rallisi'nde renkli görüntüler yaşandı. Hızlı olarak bilinen parkurda birinci sıraya Serkan Yazıcı yerleşti.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın beşinci parkuru olan Hitit Rallisi, büyük ilgi gördü. Genel klasmanda Serkan Yazıcı'nın birinci olduğu ralliyi, 58 otomobilden sadece 36'ı tamamlayabildi. Mobil ST Racing takımından Mehmet Besler-Özden Yılmaz ekibinin ikinci, Atölye Kazaz'dan Hakan Dinç-Okan Avcı'nın da üçüncü olduğu yarış, motor sporu tutkunlarını bir araya getrid. Özel etap uzunluğu 119.4 kilometre, normal etap uzunluğu ise 257.35 kilometre olarak belirlenen yarışta pilotlar; Güvenç, Başkent, Anok ve Karataş etaplarını iki kez turladı. Türkiye Rallisi'nin beşinci ayağı, sezonun üçüncü toprak yarışı olan Hitit Rallisi, hızlı parkuruyla biliniyor. 21 Ağustos Cumartesi günü 13:00'te Ankara Bilkent Otel'de başlayan yarışta araçlar, Güvenç etabını geçtikten sonra sırasıyla, Başkent, Anok ve Karataş etaplarını tamamladı. Hitit Rallisi'nin ikinci ayağı da 22 Ağustos Pazar sabahı 08:00'de başladı ve etapların bir kez daha geçilmesinin ardından saat 15:49'da Bilkent Otel'de sona erdi. Geçtiğimiz yıl takım arkadaşı Adnan Sarıhan'dan kurallara aykırı yardım aldığı gerekçesiyle Hitit Rallisi'nden ihraç edilen Serkan Yazıcı, bu yıl fırtına gibi döndü ve genel klasmanda birinci oldu. Opet Ford Motorsports takımı adına Focus WRC 02'yle yarışan Yazıcı-Can Okan ikilisi, toplam 8 saat 51 dakika 3 saniyelik parkur süresiyle yarışı ilk bitiren ekip oldu. Hatırlanacağı gibi geçen yıl Serkan Yazıcı'nın otomobili bir etabın finiş bölgesinde çalışmamış ve takım arkadaşı Adnan Sarıhan, Yazıcı'nın otomobilini kendi otomobiliyle iterek yardımda bulunmuştu. Önce üç dakika zaman cezası alan Yazıcı, daha sonra ihraç edilmişti. Serkan Yazıcı'nın ihraç edilmesiyle geçtiğimiz yılki Hitit Rallisi'nin galibi Adnan Sarıhan olmuştu.

PARKURU SEVİLİYOR
Hitit Rallisi'ne N2 sınıfı 1600 cc standart motor aracıyla katılan ve kendi klasmanında üçüncü, genel klasmanda 20. olan Koray Murathanoğlu (27) ile yarıştan önce konuştuğumuzda bu parkurun pilotlar arasında sevilen bir parkur olduğunu söylemişti. "Hitit Parkur'u hızı kaldıran bir parkur" diyen Murathanoğlu, hıza dayalı bir spor yaptıkları için kendisi dahil bir çok pilotun bu parkurda yarışmaktan büyük zevk duyduğunu ifade etmişti. 2000 yılından beri motor sporları yapan ve Hitit Rallisi'ne düzenli olarak 4 yıldır katılan Murathanoğlu, "2000 yılında Citroen ekibindeydim. Daha sonra takımdaki bazı değişiklikler nedeniyle geçtiğimiz sezon; 2003 sezonunda, bir yıl ara verdim. Bu sene Fiat-Delta ekibi adına yarıştım" diye konuştu. Murathanoğlu, motor sporları arasında sadece ralliyle ilgilendiğini ve Formula 1 izlemekten çok da zevk almadığını söyleyerek bu sporu yaparken yaşadığı heyecanın daha farklı olduğunu ifade etti. Ralli'nin Formula 1 ve motosiklet sporlarından farkının "kurgulanmamış olması" olduğunu belirten Murathanoğlu, "Ralli uzun soluklu ve strateji gerektiren bir disiplin. Hem doğayla hem de otomobille mücadele ediyorsunuz. Bu nedenle sürprizleri bol, heyecanı daha farklı" dedi. Etap içinde bir çok değişik durumla karşılaşılabildiğini vurgulayan Murathanoğlu, "Rallide parkurlar değişir. Mesela Finlandiya parkuru dağlıktır, biz Kıbrıs'takine 'vıdı vıdı parkuru' deriz. Çünkü çok virajlıdır. Yani parkur değiştikçe yarışın heyecanı da değişiyor" diye devam etti. Rallilerde pilotajın da çok önemli olduğunu belirten Murathanoğlu, araçta meydana gelen ufak hasarların pilot ve co-pilot tarafından tamir edildiğini söyledi. Murathanoğlu, geçen yıl yarışlara katılamadığı için aradaki farkı kapatmak istediğini belirtti ve "Co-pilotum Hakan Gürel'le iyi bir ekibiz. Bu sene kendi sınıfımızda oldukça iddialıyız" dedi.

ÜÇ KADIN EKİBİ YARIŞTI
Geçen dört yıl boyunca Türkiye Ralli Şampiyonası'nda "kadınlar şampiyonu" olan Zeynep Merkit-Begüm Özkan ekibinin bu yıl iki de kadın rakibi vardı. Hasibe Ayça Hasbay-Merve Hasbay ve Nisa Bozkurt-Havva Gürel'den oluşan iki yeni ekip, rallide tahmin ettikleri sonuçları aldılar. A6 sınıfında Citroen C2 GT ile yarışan Ayça Hasbay- Merve Hasbay ikilisi kendi klasmanlarında beşinci, genel klasmanda 31. oldular. Yarışa N2 klasmanında Fiat Palio 1.6 16V ile katılan Nisa Bozkurt- Havva Gürel ekibi ise klasmanlarında dokuzuncu olurken genel klasmanda 28. oldular. Geçtiğimiz dört yılın bayanlar şampiyonu Zeynep Merkit ve Begüm Özkan ikilisi bu geleneği sürdürdü. A7 sınıfında Peugeot 306 S16 ile yarışan Merkit-Özkan ikilisi, yarıştan önce kadınlar arasında birinci, genel klasman içinde ise ilk 25- 30 otomobilden biri olmayı hedeflediklerini söylemişlerdi. Tam da Merkit'in dediği oldu ve Peugeot ekibi, kadınlar arasında birinci, genel klasmanda 24. oldu. Türkiye'de kadın rallici denince akla ilk gelen isimlerden olan Zeynep Merkit, "Her geçen sene önümüzdeki araçlar biraz daha güçleniyorlar ama biz de o ölçüde tecrübe kazanıyor ve daha iyi yarışıyoruz" dedi. Hitit Rallisi'ni çok sevdiğini belirten Merkit, "İlk yarıştığımda parkura adeta vurulmuştum. Toprağın karakterini çok seviyorum" diye konuştu.

Elif Karadenizli - Nilay Toğrul MERKEZ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Ne zaman 'Gülben' desem köpeğim havlamaya başlıyor
 İnternet kafede antrenman yapıyorlar
 Romantik ve feminen kadın
 Olimpiyatların benzersiz öyküsü
 İzmir Hayvanat Bahçesi 150 bin ziyaretçi bekliyor
 Diyette moda rüzgarına kapılmayın
 Moda dünyası yeşillendi
 Farklı makyajla etkili bakışlar
 Geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor
 Strese giren arılar saldırganlaşıyor
 Makyaj Çantası
 Himalayalar'ı Toroslar'da yarattı
 Tıptaki yenilikler
 Bu yabancı ne yazıyor?
 Saç biçimleriyle Türkler'in tarihi
 Bir rüya gördüm hayatım değişti
 Atın üzerinde terapi
 Televizyon ve internet çocukları uyuşturuyor
 Tıptaki yenilikler
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Moral ömrü uzatıyor
Kemoterapi sürecinde bir kez daha...
KENAN ONUK
Onlar çocukken de farklıydı
Klasik müzik, 1600'lü...
Yeni filmlerin hazırlıkları bitmek üzere
Yeni filmlerin hazırlıkları bitmek üzere
Yönetmenler 2005'te sinemaseverlerle buluşturacakları projelerini...
Yeşil devle sevgilisi
Yeşil devle sevgilisi
Yeşil dev dönüyor. İlk filmin sonunda, herkes onun tüm masallardaki...
Ağustos mehtabının keyfi Sunset'te çıkar
Yılın en güzel mehtabını bugün ve yarın yaşıyoruz. İstanbul'da...
Phaselis sanat etkinliği
Kemer Tanıtım Vakfı'nın öncülüğünde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen "Phaselis...
Genç bilim kadınlarına destek
L'Oreal Türkiye iki yıldır sürdürdüğü "Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları"...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.