kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İndirim mevsiminde alışveriş çılgınlığı
İndirim mevsiminde alışveriş çılgınlığı

Yaz alışverişinin tam zamanı! Yüzde 10'dan başlayıp 70'lere kadar varan indirimler, herkes için ideal alışveriş imkanı sunuyor. Üstelik seçenekler çok cazip.

Yaz sıcaklarına iyice alıştığımız bugünlerde, gardırobunu yenilemek isteyenler için indirim fırsatları gün geçtikçe artıyor. Eskiden yaz bitimiyle başlayan indirimler, artık yaz ortasına taşındı. Bu durum da en çok modayı takip eden ve alışveriş yapmayı sevenleri mutlu ediyor. Eğer siz de bu gruba dahilseniz indirim dönemlerinde, daha önce beğenip de çok pahalı olduğu için alamadıklarınızı alabilirsiniz. Çünkü hemen hemen tüm mağazalar etiket fiyatlarını yüzde 10'lardan 70'lere kadar indiriyor. Özellikle alışveriş merkezlerine girdiğinizde gerek ellerinde poşet dolu insanlardan, gerekse talan edilmiş dükkanlardan bunu anlamak mümkün. İndirim dönemlerinin en büyük faydası ise doğru bir alışveriş yöntemi izlendiğinde gelecek yaza yepyeni kıyafetlerle başlanabilmesi. Bu dönemde indirime giren sadece kıyafetler olmuyor. Elektrikli aletlerden ev aksesuarlarına kadar akla gelecek her şey sahiplerini bekliyor.

YÜZDE 50 UCUZ
Artık pek çok kişi yazlık alışverişini yapmak için indirim dönemlerini takip ediyor. Bu yaz havaların geç ısınması da bunu etkileyen başlıca faktörlerden. İçinde bulunduğumuz günlerde sıkça rastladığımız çiçekli elbiseler neredeyse etiket fiyatının yarısına satılıyor. Bununla birlikle sıcak havalarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz penyeler o kadar ucuz ki, pazardaki fiyatlarla rekabet halinde. Kaprilerin geçtiğimiz yıllarda başlayan saltanatı birkaç yıl daha süreceğe benziyor. Bu nedenle şimdi çok ucuza alacağınız kapriler, daha sonra çok işinize yarayabilir. Eğer kısa boyluysanız, topuklu ayakkabıları tercih edebilirsiniz. Zaten büyük oranlarda indirim yapan ayakkabıcılar da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Bu yazın ayakkabılarının en dikkat çekici yönü renkleri. Yine moda olan rengarenk kıyafetlerinize oldukça uygun renkte ayakkabı ve terlikler bulabilirsiniz. Dolgu topuklu modellere pek çok mağazada rastlamak mümkün. Bu modellerle giymek için satın alacağınız pileli eteklerle bulunduğunuz mekanın en dikkat çekici kadını olabilirsiniz. Ayrıca etnik detaylarla birleşen safari tarzı kıyafetlerden de edinmeyi unutmayın. Erkekler de indirim dönemlerinde kadınlar kadar şanslı. Yaz dönemine aldanıp takım elbiselere sırt çevirmeyin. Çünkü pek çok ünlü firma, takım elbiselerde çok uygun fiyatlar sunuyor. Üstelik kravat ya da kravat iğnesi gibi akseuarlar da indirime giriyor. Ayrıca erkekler için çok uygun fiyatlara mayo da bulmak mümkün. Şort tipi mayoların her zaman moda olduğunu unutmayın, tercihiniz slip mayolar olsa bile... Hiç denemediğiniz bir model üzerinizde iyi durabilir. Kadınların da dikkat etmeleri gereken bazı noktalar var. Altı ve üstü farklı renklerde olan bikiniler bu yıl da moda. Belinizin inceliğini vurgulamak istiyorsanız ipli bikinileri tercih edebilirsiniz. Geniş kalçalı değilseniz, 50'li yılların modası olan şort mayoları alabilirsiniz. Kilo problemi olanlar da göğüs kısmı yüksek ve kapalı modelleri seçebilir. Eskiden mayo üzerine bir şort veya bir tişört geçirmek yeterliydi. Şimdi ise plaja giderken terlikten pareoya, gözlükten takılara kadar farklı aksesuarları kullanmak moda. Kendi zevkinize göre bunları da alışveriş sepetinize eklemeyi unutmayın.

PÜF NOKTALAR

Bu dönemde alışveriye çıkarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunları bilerek hem daha rahat hem gereksiz harcama yapmadan alışverişinizi sonlandırabilirsiniz. Öncelikle alışverişe çıkmadan mutlaka gardırobunuza göz atmalısınız. Böylece gerçekten ihtiyaç duyduğunuz kıyafetleri ve aksesuarları alabilirsiniz. Yine de kendinizi çok sınırlamamaya çalışın. Çünkü ihtiyacınız olmasa da satın aldığınız bazı şeyler psikolojik doyum sağlayabilir. Ancak yapmamanız gereken en önemli şey zaten varolan bir kıyafeti tekrar satın almak. Aynı tür kıyafetler size hiçbir şey katamaz. Eğer gereksiz alışverişten kaçınmak istiyorsanız, ilk önce indirime girmiş tüm mağazaları dolaşın. Böylece nerede, ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Yeterli zamanınız yoksa, unutmayın her zaman için ilk beğendiğiniz gerçek istediğinizdir. Alışveriş için en uygun zaman ise indirimin ilk günleri. Çünkü ancak bu günlerde istediğiniz bedeni bulmanız mümkün oluyor. İndirimin sonlarında alışverişe çıkarsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Aradığınız kıyafetleri bulamayabilir, bulsanız da beden veya renk konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Ece Koçal

DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Meyve yiyenler kabızlık çekmez
 Gora filminin ünlü oyuncularını tanıyamayacak sınız
 Elektronik çağın mekanı
 Kronik hastalara bedava aşı
 Doğal enerji kaynağı ozon
 Tiroidin fazla çalışması tehlikeli
 Kendini gizleyen hastalık
 Balık yağı zayıflamayı önlüyor
 Makarna kanser yapabilir
 Sağlıklı yaşamın anahtarı
 Savaşı kazanın
 Vesikalık tasarımlar
 Vücudunuzu alerjiye karşı güçlendirin
 Alerjiyle ilgili bilinmesi gerekenler
 Saçlarınızı sık sık yıkayın çarşafları havalandırın
 Vitaminini al kaliteli yaşa
 Kimse burnundan memnun değil
 Altı günde gezilen beş Yunan adası
 Türk insanı ruhani ve duygusal
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
Böyle futbol tartışması hiçbir yerde görülmedi
Futbolun ustalarıyla sohbet bir başka oluyor... Şansal Büyüka, Ahmet...
Güneşle gelen büyük zafer
30 Ağustos muharebesi onca yokluktan bedeli ölçülemeyecek bir zafere...
10 derste mutluluk
Bağcılar'da belediye tarafından düzenlenen "Mutlu Yuva Mutlu Yaşam"...
Türk mutfağı yıllara meydan okuyor
Bütün değerlerin hızla değiştiği çağımızda modanın tuzağına...
Bu katların hizmeti farklı
The Ritz Carlton Istanbul, ister iş ister tatil amaçlı olsun, seyahati boyunca...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.