kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hayatınıza giren dijital kolaylıklar
Hayatınıza giren dijital kolaylıklar
Parlak ve net görüntüler

Hayatınıza giren dijital kolaylıklar

MP3 çalar ya da dijital fotoğraf makinesi, 10 yıl önce tahmini bile güç olan yenilikler sunuyor. Ancak teknoloji harikası bu ürünleri alırken amacınıza uygun olmasına dikkat edin.

Günlük hayatı olmazsa olmazları arasında en büyük yeri teknolojik aletler alıyor. Her ne kadar çoğu zaman farkında olmasak da, pek çoğu en sıkışık zamanlarda hayatımızı kolaylaştırıyor. Teknoloji o kadar büyük bir hızla ilerliyor ki, ayak uydurmak zorlaştı. Bu nedenle biz de son zamanlarda en popüler teknolojik ürünleri alırken dikkat etmeniz gerekenle noktaları bir araya getirdik. Özellikle bir iş yaparken ya da çalışırken müziksiz duramayanlar için MP3 çalarlar imdada yetişiyor. Onlar hayatımıza girdiğinden bu yana bir zamanların gözbebeği walkman ve discman'lerin pabucu dama atıldı. MP3 çalarların ilk temsilcileri özellikle düşük hafıza kapasiteleri ve yüksek pil tüketimleri nedeniyle tercih edilmiyordu. Ancak yeni çıkan modeller saatlerce süren pil ömürleri, yüksek bellekleri ve radyo gibi farklı özellikleriyle birçok insanın ilgisini çekecek konuma geldi. MP3 çalarlar birkaç albümü yanında taşımak istemeyen, uzun süreli ses kayıtlarına ihtiyaç duyan ve kocaman walkman veya discman'lerle uğraşmaktan kaçınan kullanıcıların ilk tercihi.

SINIRSIZ SEÇENEK VAR

Gelişen teknolojik ürünlerin en ilgi çeken modelleri arasında kuşkusuz dijital fotoğraf makineleri de bulunuyor. Çekilen fotoğrafı anında görebilmeye olanak vermesi ve beğenmediğiniz fotoğrafları kağıda basmama fırsatı sağlaması ile her yaştan fotoğraf meraklısının gözdesi oldular. Ayrıca dijital fotoğraf makineleri, film masrafını da sona erdiriyor. Bu makinelerin cebe sığacak kadar küçük boyutlarda olması da tercih edilmesinin önemli bir sebebi. Ürünlerde marka ve modellerin çoğalmasıyla birlikte, "Dijital fotoğraf makinesi alırken neye dikkat etmeliyim" sorusunun cevabı da büyük önem kazandı. Ancak bu soruyu tek bir cümleyle yanıtlamak mümkün değil. Çünkü bir dijital fotoğraf makinesinin üzerinde dikkat edilmesi gereken onlarca nokta var. Bu nedenle sadece markasına bakarak böyle bir ürün almak yanlış olacaktır. Dikkat etmeniz gereken özelliklerin başında çözünürlük geliyor. Alacağınız makinenin fiyatında büyük ölçüde etkisi olan çözünürlük, görüntü kalitesini etkiliyor. Piksel sayısı arttıkça fotoğrafta daha fazla ayrıntı görmek mümkün oluyor. Almak istediğiniz dijital fotoğraf makinesinin hangi tip pil ile çalıştığı ve kullanım süresi de üzerinde durmanız gereken noktalar arasında. Bunun yanı sıra hafıza kartlarına dikkat etmenizi öneririz. Bu makinelerle çektiğiniz görüntüleri bilgisayarınıza da aktarabiliyorsunuz. Burada da alacağınız ürünün hangi tip bilgisayar programı ile çalıştığını bilmeniz önem kazanıyor. Dijital fotoğraf makinenizin kullandığınız bilgisayara bağlantı şekli de önemli. Bilgisayarınızın özelliklerine göre USB ve SCSI gibi bağlantı şekillerinden birini tercih etmelisiniz. Ayrıca dijital zoom değerleri de görüntü kalitesini doğrudan etkiliyor. "Yanımda her an fotoğraf makinemi taşıyamıyorum" diyenler için dijital kameralı telefonlar da kullanışlı bir seçenek. Sıcak yaz akşamlarında dışarı çıkmak istemeyenlerin en büyük eğlencesi olan ev sinema sistemleri ise sinema tutkunlarının gözdesi. Artık DVD teknolojisi pek çok markanın ürettiği yüksek kaliteli ürünlerle tüm zamanların en başarılı ürünü haline geldi. Sizin için hangisinin uygun olduğunu bulurken kişisel tercihlerinizin, bütçenizin ve varsa halihazırdaki ev sineması sisteminizin özellikleri belirleyici olacaktır. Modern DVD oynatıcıların tamamı mükemmel video ve ses yeteneğine sahip. Ev sineması sistemi kullanmayı tercih ederseniz çok daha verimli sonuçlar alabilirsiniz. Ayaklı veya ayaksız olmak üzere 5+1 şeklinde satılan ev sinema sistemlerinin pek çoğundan CD, MP3 veya radyo dinlemek de mümkün. Hızla yaygınlaşan DVD teknolojisinin bir sonraki ayağı DVD kaydediciler de evlerdeki yerini almaya başladı. Bu cihazların en temel özelliği siz evde olmasanız dahi istediğiniz film veya maç yayınını DVD kalitesinde kaydetmesi.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Güneşle gelen büyük zafer
 10 derste mutluluk
 Nobel Ödüllü bir köy evi
 Asırlık surlar hayat buluyor
 Troya artık vakfa emanet
 AB'nin yönetiminde daha çok kadın var
 Rize Güneysu'da Erdoğan bereketi
 'Şeref Abi' ile nostaljik turlar
 İstanbul "müze kent" olacak
 Çok tartışılan şampiyonluk
 Seks paradan önemli
 "İstanbul'un Sesleri" Atina'da
 Karadenizli sanatçılar Açıkhava'da
 Anadolu'nun parlayan yıldızı
 Anadolu'da bin kızım var, öğretmen olacak
 Dönmeyi unutacaksınız
 Deniz manzaralı kulüp
 Bir zamanlar trenleri çok sevmiştik
 Ege köylerine Avrupa standartı
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
11 Eylül Amerikalılar için yas değil defile günü...
REFİK DURBAŞ
Kentler ve edebiyat
Doğu ve Batı Almanya birleşmeden...
ATİLLA DORSAY
Antalya Festivali'nin 41 yıllık hikayesi
Bu yıl 41.
FİKRET AYDEMİR
35 Yaşa Dair
Eğer bir gün bir çocuk size 'amca' derse,...
YASEMİN TAŞKIN
Bir Kitaptan Ne Beklenir?
Dan Brown'ın 'Melekler ve...
STELYO BERBERAKİS
1896'dan Bu Yana Olimpiyatlar
1896...
Türk mutfağı yıllara meydan okuyor
Bütün değerlerin hızla değiştiği çağımızda modanın tuzağına...
Bu katların hizmeti farklı
The Ritz Carlton Istanbul, ister iş ister tatil amaçlı olsun, seyahati boyunca...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.