kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başkan 20 gün raporlu
Sınıf arkadaşına protesto

Gereğini düşündü

20 günlük rapor alan Yargıtay Başkanı yeni Adli Yıl töreninde konuşma yapmayacak.

Adli Yıl'ın açılışında boykot edilmesi beklenen Yargıtay Başkanı Özkaya, çareyi rapor almakta buldu. Daha önce by-pass geçiren Özkaya'nın sağlığında "bilinen ortam nedeniyle bazı olumsuzluklar" meydana geldiği ve bu nedenle 20 günlük rapor aldığı belirtildi.


Başkan 20 gün raporlu

Cumhurbaşkanı ile TBMM Başkanı protesto etmeye hazırlanınca Yargıtay Başkanı 20 gün rapor aldı. Açılışı Başkanvekili Kaban yapacak.

Yargıtay-MİT-Çakıcı üçgeninde yaşanan skandal, yüksek yargıda bugüne kadar yaşanmayan bir protestoyu da gündeme getirince, iddiaların odağındaki isim Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya rapor aldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok'un "Temsilde zaaf doğdu. Adli yılın açılışının rahat olmasının koşulları yaratılmalıdır" sözleriyle hem Özkaya'ya istifa imasında bulunup, hem de adli yılın açılışını yapmaması gerektiğini açıklamasından sonra, devlet protokolünün bir ve iki numaralı isimleri de Özkaya'nın açılışı yapması halinde 'protesto' kararı aldılar. Başkan Özkaya, bunun üzerine, dün 20 gün sağlık raporu aldı.

ARINÇ DA GİTMEME KARARI ALDI
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dünkü 2 gazetede yayımlanan sözleriyle protesto imasını duyurdu. Cumhurbaşkanı'ndan sonra, zirvedeki iki numaralı makam olan TBMM'nin Başkanı Bülent Arınç'ın da, Özkaya'nın açması halinde törene katılmama kararı aldığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre Arınç, 6 Eylül'de yapılacak törene katılmamak için hızla bir başka program hazırladı. Arınç'ın, bu tarihte seçim bölgesi Manisa'da olacağı ve bazı toplantılara katılacağı öğrenildi. Olayı yakın çevresi ile değerlendiren Arınç'ın, "Adı mafyayla anılan Başkan'ın yapacağı bir açılışa katılmayı hukukçu olarak etik bulmuyorum" dediği belirtildi. Yüksek yargıda sembolik olarak önemli bir gün sayılan, adli yıl açılışını, her yıl Yargıtay başkanı yapıyor. Yargıtay başkanı, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, bakanlar ve yüksek yargı mensuplarının katıldığı törende, yargının sorunlarını sıralıyor, gündemdeki önemli olaylara karşı görüş açıklıyor.

BAŞSAVCI'YI SEZER Mİ YÖNLENDİRDİ
Ancak bu kez, ortaya çıkan skandal üzerine, yargı çevrelerinde ve kamuoyunda Özkaya'nın açılışı yapmaması seslendirilmiş, Özkaya ise "Bu benim görevim" diyerek açılışı yapacağını bildirmiş, hatta hazırladığı konuşma metnini Birinci Başkanlık Kurulu üyelerine gönderdiğini söylemişti. Konuşmasında hakkındaki iddialara değinmediği belirtilen Özkaya, açılışı yapmakta ısrarlı olması halinde, hem yargı çevrelerinin, hem de Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı'nın protestosuyla karşılaşacağını öğrenince formül aramaya başladı. Önceki gün Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok'un açıklamasından sonra konutuna kapanan Özkaya, dün sabah bir ara Yargıtay'- daki makamına gitti, ancak daha sonra yine evine geçti. Telefonlara da yanıt vermeyen Özkaya, yakın çevresinin aktardığına göre, Başsavcı Ok'un açıklamasından, sınıf arkadaşı olan Cumhurbaşkanı Sezer'in de bilgisi olduğu yorumunu yaptı.

20 GÜN RAPOR ALDIĞI AÇIKLANDI
Başsavcı'yı Cumhurbaşkanı Sezer'in yönlendirdiğini düşünen Özkaya, sonunda adli yıl açılışında sağlık raporu ile krizi aşma kararı verdi. Ve akşam saatlerinde, Özkaya'nın rapor aldığı açıklandı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, daha önce by-pass ameliyatı geçiren ve kardiyolojik rahatsızlıkları bulunan Özkaya, dün 20 gün rapor aldı. Özkaya'nın sağlığında, "bilinen ortam nedeniyle bazı olumsuzluklar" meydana geldiğinin bildirildiği belirtilen haberde, Özkaya'nın sağlık kontrollerine önümüzdeki günlerde hastanede başlanacağı kaydedildi. Özkaya'nın raporlu olması nedeniyle, 2004-2005 Adli Yılı açış konuşmasını, kıdemli Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı Mater Kaban yapacak.



DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Avrupa Birliği uğruna TCK'da uzlaşma adımı
 Reform dedikleri rejimi bozuyor
 50 çifte toplu nikâh
 Batallı, Yunus Emre şiiriyle uğurlandı
 MGK'ya sivil atandı ama kadro unutuldu
 MHP: 78'lileri ilçe kapısından sokmayız
 CHP'nin desteği eşi türbansız AK Partili'ye
 Resepsiyon krizi tatlıya bağlandı
 'Meslekten men hukuka aykırı'
 Çukurca'da 'huzur mitingi'
 DİSK'ten Dünya Barış Günü çağrısı
 Pervari'de mayın: 2 ölü 5 yaralı
YAVUZ DONAT
6-7 Eylül sendromu
Yargıtay'da sular durulmuyor. Kolay...
REFİK DURBAŞ
Size yakışmadı Ketenci...
Geçen günlerde CHP' den...
Kanseri yendi dönüyor
atv'nin sevilen dizisi Kurşun Yarası, eylül ayında müdavimleriyle...
4 işçi enkazda öldü
Eskişehir'de Eti Bisküvi A.Ş.'ye ait kek fabrikasının montajı...
Raylara baktı treni kurtardı
Raylara baktı treni kurtardı
150 yolcusuyla Afyon-İzmir seferini yapan tren, makinistinin...
İki Türk daha öldürüldü
İki Türk daha öldürüldü
El Cezire, iki Türk rehinenin vurulduğunu duyurdu. Ancak öldürülen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.