kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadın starların yayınevi!
Kadın starların yayınevi!
Epsilon'da Neler Oluyor?

Kadın starların yayınevi!

Gülse Birsel, İclal Aydın, Pakize Suda, Ayşe Arman, Seda Kaya Güler gibi kadın yazar ve gazetecilerin kitaplarıyla atağa kalkan Epsilon Yayınevi yeni projelerin peşinde. Yayınevi'nin sahibi Ömer Yenici, Filiz Akın ve Zerrin Özer'in anı kitaplarıyla büyük olay yaratacak.

Furya Ayşe Arman'la başladı; İclal Aydın, Pakize Suda, Gülse Birsel'le devam etti. Son dönemlerde gazetelerde köşe yazan kadın yazar ve gazetecilerin güncel yazılarının toplandığı kitaplar yok satıyor; ondan bahsediyoruz. Kitapların ortak yanı; Epsilon Yayınevi'nden çıkmış olmaları. Bu isimleri okurlarıyla buluşturan kişi de, Epsilon Yayınevi'nin sahibi Ömer Yenici. 93 yılında çocuk kitapları yayınlayarak piyasaya giren Epsilon Yayınevi, son yıllarda popüler yazarları bünyesinde toplayarak büyük atak yaptı. Artık her kitabın kapağında Epsilon ibaresi var neredeyse! Yenici de aynı noktaya değiniyor: "Dikkatleri üzerine çeken bir yayınevi haline gelmemiz son 3-4 yılda oldu. Çünkü hayatın değişik kesimlerinden ama ortak paydası 'çok başarılı olan' insanlar Epsilon çatısı altında yazar sıfatıyla toplandılar" diyor. Gerçekten de yayınevinin yazar kadrosuna şöyle bir baktığınızda aralarında aklınıza gelen tüm popüler isimleri görüyorsunuz. Yayınevine bağlı yazar sayısını Yenici'nin kendisi de bilmiyor ama yeni isimleri ikna etmeye, yeni projelerin peşinde koşmaya doymamış belli ki. Şimdi de sanat dünyasının önemli isimlerinin anılarını kitaplaştırmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında Zerrin Özer ve Filiz Akın da var.

* Toplam kaç yazarınız var?
Hiç saymadım, bilmiyorum.

* Kadın gazetecilerin ve ünlü kadın yazarların çoğu sizinle çalışıyor galiba...
Evet. Pakize Suda, Gülse Birsel, İnci Aral, İclal Aydın, Ayşe Arman, İpek Ongun, Seda Kaya Güler, Ayşenur Yazıcı, Ayşe Arman, Sevinç Erbulak, Azize Bergin, Mine G. Kırıkkanat...

* Günlük yazılarını kitaplaştırmaları için yazarlara teklifi siz mi yapıyorsunuz
Kendi müracaat edenler de var, bizim yayınevimizle çalışması konusunda ikna ettiğimiz dostlarımız da var. Ama bu ünlü isimlerin çoğuna bizim tarafımızdan teklif götürülmüştür, doğrudur.

* Nasıl ikna ediyorsunuz onları
Bu benim en iyi yaptığım iş! Kitabın çok önemli, kalıcı ve özel bir şey olduğu noktasından hareketle ikna ediyorum. Bir de şirketimizin bugüne kadar yaptığı işler de cesaret verici oluyor. Çünkü o insanlar başarı odaklı insanlar; başarısızlığa tahammülleri yok. Dolayısıyla karar verirken kendilerine teklifte bulunan kuruluşun yaptığı işlere de bakıyorlar. Bizim önceki başarılarımız çok önemli referanstır. Ayrıca bu isimleri seçme nedenimiz kadın olmaları da değil, kendi alanlarında prima olmaları, çok başarılı olmaları. Aynı başarıyı erkek olarak da gösterseydiler hiç tereddütsüz Epsilon kadrosunda yer alırlardı. Bu davetin arkasında kesinlikle cinsel bir ayrım söz konusu değil!

* Neden erkeklerin köşe yazılarını da toplamıyorsunuz o zaman?
Tamamen tesadüf. Erkek gazetecileri bizden daha önce başka yayınevleri, bloke etmiş durumda. Birkaç isme teklif götürdük ama olmadı. İsimleri saklı kalsın.

KADINLAR ÇOK OKUYOR
* Kadınlardan en çok kim satıyor
Hepsi çok satıyor.

* Çok politik oldu!
Samimi söylüyorum, hepsi satıyor. Tiraj anlamında soruyorsanız, en yüksek tirajı yapan İclal Aydın'dır. Bunu söylemekte beis görmüyorum çünkü bu aleni bir şey. Yeni kitabı 'Yaz Bitmesin'den şu ana kadar 200 bin üretim yaptık, Türkiye için çok iyi bir tiraj olduğunu takdir edersiniz. Üçüncü yüz bin de yolda. Fiyat da çok önemli bir faktör.

* Ahmet Altan için yapılan 2 milyon 900 liralık ucuz kitap kampanyasını siz de İclal Aydın için yaptınız. Neden tek bir yazar için yapıldı bu?
Diğerlerine yapılmayacağı anlamına gelmez. Bu daha başlangıç.

* Mesela bundan sınra kimin kitapları ucuza okunacak?
Böyle bir şeyi yapabilmek için öncelikle yazarlarımızın onayı olmalı. Gelecekte Gülse Birsel'le bunu yapmak için prensip olarak anlaştık. İnci Aral için düşünüyoruz. Orhan Kemal Epsilon yazı ailesine katıldı, efsaneyi yeniden geri döndürmek için böyle bir proje tasarlıyoruz. Bu çapta projelerin yapılabileceği en büyük star yazarlar Epsilon'da.

* Kadın yazarların çok okunduğunu siz de doğruluyor musunuz?
Çok evrensel bir şeyden söz edeceğim. Türkiye pazarıyla alakalı değil; bütün dünyada kadın yazarlar daha çok satıyor, bu çok net. Dünyada kitap alıcılarının ezici çoğunluğu kadın. Dünya kitap piyasasındaki tüketicinin yüzde 70'i kadın; kadınlar erkeklerden iki kat fazla okuyor.

* Bunun nedenini neye bağlıyorsunuz bir yayıncı olarak?
Ben bunu çok özel bir nedene bağlamıyorum, sadece yaşam biçimiyle, kültür algılamasıyla, kadınların meşguliyet dereceleriyle, belki okumakla ilgili beslenme ihtiyacıyla, bedensel yorgunluk derecelerinin azlığıyla ilgili. Erkekler maalesef günümüzde çok eziliyorlar, bunu açıkça söyleyeyim.

* Erkekler mi eziliyor!
Evet. Fiziki çalışma, daha ağır hayat koşullarına karşı maruz kalma anlamında, ben erkeklerin daha çok ezildiğini düşünüyorum. Böyle bir genelleme yapmak belli yanılgılar içerebilir, bu yanılgılardan ötürü haksızlığa uğrayan hanımları tenzih ederim ama erkeklerin sorumlulukları daha çok.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Aynı Mahallenin Çocukları' onlar
 Tarihin ilk teröristi beyazperdeye çıkıyor
 Ajanda
 Tanışma senaryoları
 Gözümüz hep çocuklarımızı arayacak
 Koçlar'a şarj gerek
GÜLSE BİRSEL
Olimpiyat ruhum var, fiziğim yok!
Son günlerdeki favori...
AYŞE TÜTER
Soğan yahnisi
Zeytinyağının yarısını ısıtıp etleri ilave...
Sıkı diyete rağbet etme sağlığından ödün verme
Sıkı diyete rağbet etme sağlığından ödün verme
Çok kısa sürede çok fazla kilo verdirmeyi vaad eden diyetler,...
Osman'la çıkarken Şenol'la bitirmiştik
Osman'la çıkarken Şenol'la bitirmiştik
Manken Yüksel Ak, rüya gibi başlayıp bir anda biten evliliğinin...
Paralı çapkınların kız tavlama yolları
Paralı çapkınların kız tavlama yolları
Çapkınlığın kitabı Etiler, Bebek, Yeniköy ve Nişantaşı'nda yeniden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.