kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir gün tekrar aşık olacağım
Bir gün tekrar aşık olacağım

Yeşil sahaların renkli futbolcusu İlhan Mansız, Alman sevgilisi Nina ile ayrılmalarının sebebini kültür farkına bağlıyor. Bu büyük aşkın bitmesine rağmen umudunu kaybetmeyen Mansız: Aşkta yaşananlar mazide kaldı. Hislerimi kolay ifade edemem ama bir gün tekrar aşık olacağım....

Samsunspor'dan dört yıl önce Beşiktaş'a transfer olduğunda hiç kimse onun yıldızının bu kadar parlayacağını tahmin etmemişti. Agresif futbolu, golleri ve marjinal giyim tarzıyla Türkiye'de başlayan 'İlmanania' rüzgarı Dünya Kupası'nda Senegal'e attığı altın golle ülke sınırlarını aştı. Samuray saç stili, golü ve popülaritesiyle güneşin doğduğu yeri, Uzak Doğu'yu, özellikle de Japon kızlarını Türkiye'ye turlar yaptıracak kadar büyülemişti. Bu büyü ile, Japon Vissel Kobe Kulübü geçtiğimiz ocak ayında 4.5 milyon dolar bonservis bedeli vererek, onu Japonya'ya götürdü. İlhan'ın Japonya yolculuğuna hazırlandığı 23 Şubat günü yine röportaj için Münih'te buluşmuş, mesleğinde 'ENTERTAINER' (Eğlendirici) yazan vize işlemlerini birlikte yaparak, bu heyecanlı dakikalarına şahitlik etmiştik. İlhan 'Yeni bir sayfa açıyorum' diyordu Japonya yolculuğu için... 'Gitmem kalmamdan daha hayırlı' diyerek Beşiktaş'tan buruk ayrılıyordu. Ancak ne o Japonya'da aradığı heyecanı, ne de Japonlar onda istediklerini buldu. Sağ dizinden geçirdiği 4. menüsküs sakatlığı yıldız futbolcuyu geri getirdi. Bonservisi elinde, şimdi özgür... Nina'dan ayrıldığı şu günlerde, 22 Ağustos akşamı evinin yakınlarındaki Turken Caddesi'nde Wolts Cafe'de akşamın karanlığında yeniden buluştuğumuzda moral olarak çökmüş, bunalım yaşayan bir İlhan Mansız'la karşılaşacağımı düşünüyordum... Önce koltuk değnekleriyle yürürken görüldü kaldırımların üzerinde tek başına... Gözüne canlılık, düşüncelerine berraklık ve yüzüne sakinlik gelmiş bir İlhan Mansız buldum karşımda.


YENİ BİR SAYFA AÇTIM
* Nasılsın Ruhunda neler oluyor?
Hayat insana yeni tecrübeler kazandırıyor. Kendimi iyi hissediyorum. Şu anda tek düşündüğüm şey; sağlık. Bu altı ay içinde kendimi dinleme fırsatı buldum. Sakatlık başta olmak üzere yaşadığım sorunlarla savaşacak ve bunu kazanacak karaktere sahibim. Karşında kendine yeni bir sayfa açmış İlhan duruyor. Bu zorlukları da atlatacağım.

* Nasıl oldu Japonya maceran? Niye koptun?
Japonya'ya giderken çok gönüllü değildim. Şartlar zorlamıştı. Gitmem kalmamdan daha hayırlıydı. Beşiktaş 4.5 milyon dolar bonservis parası alacağı için eski yönetim zorladı. Orada büyük bir hayran kitlem vardı. 28 yaşında olmama rağmen çok farklı olacağını düşündüm. Çok büyük ilgiyle de karşılaştım. Özellikle bayan hayranlarımın ve medyanın ilgisi büyüktü. Otelde kaldım. Sağ dizimden üç ameliyat geçirmiştim. İdmanda kaleciden aynı dize bir darbe geldi. Sorunlu olan ayak ondan sonra su topladı. Sonra izin alıp buraya geldim ve ameliyat oldum. Eğer sözleşmem devam etseydi, Japonlar bana para ödemeye devam edecekti. Oturup karşılıklı olarak sözleşmeleri feshettik. Şu anda bonservisim elimde. İsteyen, hiçbir bonservis ödemeden, 29 yaşındaki İlhan Mansız'ı transfer edebilir!

* Yapmasaydım dediğin en büyük hatan nedir?
Örneğin; zamanında medya ile ilişkilerimi çok soğuk tuttum. Gereksiz polemiklere girdim. Sen de hatırlıyorsun; idmanda kendileri için çizilmiş çizgiyi geçen gazeteciler, idmana gelen Japon taraftarla benim resmimi çekmek isteyince müdahale ettim. Onlarla gereksiz yere tartışıp, kalplerini kırdım. Bu benim işim değildi. Bunlar yanlış şeylerdi. Hataydı. Daha birçok hatamın farkına vardım. Kendimi ve yaşadıklarımı bu sürede analiz etme fırsatı buldum.

AŞKIN PİŞMANLIĞI OLMAZ
* Nina'nın seni terk ettiği söyleniyor. Nina ile ayrılışınızın öyküsü nedir?
Nina ile ayrıldık. Bu beraberlikte aşk vardı. Ancak sorunlar oldu. Ve ayrıldık. Sorunlar birikince birliktelik koptu. Zaten evlilik yapmamıştık. Bizi bağlayan kızımız Aime. Kızımın Nina'da kalması daha mantıklı. Bir baba olarak üzerime düşenleri yapacağım. Ben ne kadar Almanya'da yetişsem de aramızda kültür farklılığı vardı. Futbolcu eşi olmak kolay değil. Maçlar, kamplar ve diğer bir sürü faktör. Sorunlar İstanbul'da başlamıştı. Japonya'ya gidince sadece 10 gün yanımda kaldılar. Ve ayrıldık.

* Aranızda aşk vardı Dünya Kupası'ndan sonra cesaretini toplayıp kuaför olan Nina'ya duygularını açtığını söylemiştin. Sezen Aksu'nun konserinde 'seni seviyorum' diyecek, evlenme teklif edecek kadar romantizmin üst düzeyini yaşadın. Bunlar için pişman mısın Delilik diyor musun?
Aşkın pişmanlığı olmaz. Ben aşık olduğum için veya aşkımdan dolayı yaptıklarım için pişmanlık duyacak değilim. O gün nasıl hissediyorsam, öyle yaşadım ve davrandım. İnönü Stadı'nda maç sırasında attığım bir golden sonra Nina'ya evlenme teklif etmeyi planlamıştım. Kısmet Sezen Aksu'nun konserine olmuştu. Aşkta yaşananlar da mazide kaldı.

* Yani aşka tövbe etmedin... Ne düşünüyorsun
Önce sağlık diyorum. Sonra da başarı. Bu ikisi olduktan sonra zaten gerisi de gelir. Sen de biliyorsun; bu konularda çok dışa dönük, açık bir insan değilim. Hislerimi kolay kolay açamam. Tabii ki ilerde hayatımızda aşklar olacak.

HAFTASONU İSTANBUL'DAYIM
* 'İstanbul gözümde tütüyor' dedin. Bu, öncelik nedeni mi?
İstanbul'u çok özledim. Japonya kendi ülkemin tadını, heyecanını, özellikle de İstanbul'un değerini çok iyi öğretti. Benim sadece futbol oynamak istediğim şehir değil İstanbul, bundan sonra da yaşayacağım şehir. Bundan sonra varsa da, yoksa da, sonunda İstanbul'da yaşamayı düşünüyorum. Tedavim ve koltuk değnekleri nedeniyle gelememiştim. Haftasonu Türkiye'ye gelmeyi düşünüyorum. Annemi de özledim. Çünkü Almanya'daki oturma iznini iptal ettirdiği ve vize alamadığı için yanıma gelemedi. Eskişehir'e onun yanına da gideceğim.

EKSİK AMELİYAT KURBANIYIM
* Sağ dizindeki 4 ameliyatın perde arkası ne?
Olumsuz ameliyatlar geçirdim. Yapılması gereken bir menisküs yırtığı var. Özetle; diğer ameliyatlardan kalan sertlik, iltihap ve adale gerilmesi gibi sorunlar bırakmışlar. Bu, en kısa sürede sahaya dönmem için yapılmış. Dolayısıyla, 4. ameliyat gerekli oldu. Amerika'da bu konuda eğitim almış Ulsrich Boenisch, çok başarılı bir operasyon yaptı. Sorunlardan dizim arındırıldı. Şimdi rahatım ve dizim fonksiyonlarını yerine getiriyor. Ameliyat olduğumda, altı hafta sonra koltuk değneklerinden kurtulacağımı söyledi. Ve şu anda bu gerçekleşti. Altı hafta sonra fizyoterapist eşliğinde sahada çalışmalara başlayacağım. İlk yarıyı kapattım. İnşallah ikinci yarının başlarına kadar hazır olmayı umuyorum. İsmail Uyanık başkanım aradı. "Sen bizim evladımızsın. Eğer gelmek istersen Samsun'un kapıları sana açık" dedi. Çok mutlu oldum. Kendisine çok teşekkür ederim. Şu anda tek düşüncem bir an önce eski sağlığıma kavuşmak. Almanya, İtalya ve Türkiye'den bazı takımlarla görüşüyorum. Ama hepsine "Devre arasını bekleyin. Önce sağlığıma kavuşayım, ondan sonra görüşürüz" dedim.

FATİH DOĞAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Anadolu Ateşi eliyor
 Rüya gerçek oluyor
 Bitirdin sen bizi Orfeo
 Bu dizide başrol İstanbul'un
 Çevreyi koruyarak para kazanıyorlar
 Ayrılan erkeklerin dengesi bozuluyor
 Hamasi'nin hatlarını eserlerinde yaşatıyor
 Yüzünün güzelliği Burcu'ya taç getirdi
 Duş sonrası için düşmeyen havlu
 Yıldızlar ve siz...
HAKAN & UTKU
Türk'ün suyla imtihanı
Yani, tamam Türk'ün aklı başka...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Tırtıl kurabiye
Cevizleri toz...
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Atıştırmaya izin var ama janjansız olsun
Zayıflamak için, ilk yapmanız gerekenlerden biri; gün boyu...
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Sağlıklı kaçamak nasıl olur?
Atıştırmalar sırasında patates cipsi, bisküvi, çikolata veya şeker...
Boşanıyorlar
Boşanıyorlar
Sosyetiklerin bir numaralı plastik cerrahı Serdar Eren ile...
Pazar Partileri
Pazar Partileri
Eren Talu imzalı Bodrum'daki "EV Türkbükü", sezonunu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.