kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyaz önlük harekâtı

Gölbaşı'nda tadilatında işçi olarak çalıştıkları evin sahibi Adem Adışanlı'yı zengin zannedip 22 yaşındaki oğlu Evren'i kaçıran üç fidyeci, film gibi bir operasyonla yakalandı Buluşma yeri olan hastanede karşılarında doktor kılığına girmiş polisleri gören fidyeciler neye uğradıklarını şaşırdılar. Fidyeci gençler, "Alacağımız para ile evlenecektik" diye konuştu.

Ankara'da çalıştıkları inşaatı tamamladıktan sonra inşaat sahibinin 22 yaşındaki oğlunu kaçıran üç işçi istedikleri 150 milyar lirayı alamadan ele geçirildiler. Fidyecilerin kaçırdığı Evren Adışanlı sağ salim kurtarılırken, emniyette sorguları tamamlanan fidyeciler tutuklandı. Fidyeciler almayı planladıkları para ile evlenmeyi hayal ettiklerini anlattılar. Çorum'dan çalışmak için geldikleri Ankara'nın Gölbaşı semtinde bir ev kiralayarak kentte günü birlik inşaat işlerinde çalışmaya başlayan yirmili yaşlardaki Nurettin Kabalak (25), Rıdvan Topal (24) ve Serdar Uzun (22) bir süre önce bir tadilat işi aldı. İmrahor Köyü'nde Adem Adışanlı'nın evinin tadilatını yapan üç kafadar ailenin zengin olduğuna karar verince evin oğlu Evren'i kaçırmaya karar verdiler. Bahçeli bir evleri ve arabaları olduğu için Adışanlılar'ı zengin zanneden Kabalak, Topal ve uzun hemen plan yapmaya giriştiler. Üç genç işlerini tamamlamalarına kısa bir süre kala, birkaç ay önce askerlikten terhis olan 22 yaşındaki Evren'e, "Babanın bir arsa işi var gel onu halledelim" dediler. Bunun üzerine Evren Adışanlı işçileri aracına bindirip yola koyuldu. Bir süre sonra yanlarında bulunan kuru sıkı tabanca ile namlusu kesilmiş tüfeği direksiyondaki Adışanlı'ya doğrultan fidyeciler önce üzerindeki 130 milyon lirayı aldılar.

ÇORUM'A GİTTİLER
Sonra da Evren'e onu kaçırdıklarını, karşılığında 150 milyar lira fidye isteyeceklerini söylediler. Gasp ettikleri 130 milyon lira ile de benzin alan fidyeciler Çorum'a doğru yola devam ettiler. Evren'in gece olmasına rağmen eve gelmemesi ve cep telefonunun kapalı olması üzerine endişeye kapılan Perihan Adışanlı ile eşi Adem Adışanlı kaza yapmış olabileceği ihtimali ile polisi aradı. Aynı gece saat 23.00 sıralarında fidyecilerden Kabalak evi aradı ve telefona çıkan Perihan Adışanlı'ya, "Oğlunuz Evren elimizde, onu kaçırdık. 150 milyar lira hazırlayın yoksa oğlunuzun hayatı tehlikede" dedi ve yeraltı dünyasının ünlü bir isminin adını vererek kadını korkutmaya çalıştı. Sonra da telefonu Evren'e verdi. Evren de annesine, "Ben zor durumdayım sana ne diyorlarsa yap polise ve jandarmaya haber verme" dedi. Ancak Perihan Adışanlı hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, fidyecileri kaçıran kişilerin Çorum'da bulunduğunu tespit etti. Bir miktar para 5, 10 ve 20 milyon liralık banknotlar arasına kağıtlar eklenerek bir çanta içerisine yerleştirildi. Ticari bir taksi şoförü ile fidyecilerin bağlantı kurması sağlandı ve bir de sivil polis ekibi görevlendirildi. Taksici ile görüşen fidyeciler önce Çorum yakınlarında buluşmak istediler ancak daha sonra fikir değiştirerek, teslimatın Akyurt'ta yapılmasını istediler. Bu sırada operasyonu yönlendiren Gasp Büro Amiri fidyecileri şehir merkezine çekebilmek için yeni bir plan hazırladı

TAKSİCİ ARACI OLDU
Taksici, Adem Adışanlı'nın rahatsızlandığını belirterek eşi ile birlikte Akyurt Devlet Hastanesi'ne gittiklerini, oraya gelip parayı alabileceklerini söyledi. Fidyeciler bu öneriyi kabul etti. Bunun üzerine polis hastane içinde ve dışında tertibat aldı. Beyaz doktor önlüğü giyen polisler fidyecilerin hastaneye gelmesiyle operasyonu başlattılar. Üç fidyeciyi gözaltına alan polisler kimsenin burnu kanamadan operasyonu tamamladılar. Evren Adışanlı da hastane yakınlarında park edilen aracının içinde bulunarak sağ salim kurtarıldı.

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA Seyfi BOYRAZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Vicdan azabından bittim
 'Babam bunu hak etmişti'
 Terliği uğruna ölüme koştu
 'Ödülsüz birinciliği neyleyim?'
 Sözlük değil, kadın dekoderi
 Koyunlar ailesini özlüyor
 Sokakta infaz edildi
 Tahliye edilen sanığı linç ettiler
 Sabancı davası yeniden başladı
 Samatya'da kanlı pusu: 1 ölü 2 yaralı
 Şans Topu
REFİK DURBAŞ
Yabancı dil karmaşası!
Bugün, Özel Türk ve Yabancı...
EMRE AKÖZ
Ali Coşkun'un yanılgısı
Sanayi Bakanı Ali Coşkun,...
REHA MUHTAR
Siz takdir-i ilahiye inanıyor musunuz Ömer Bey?..
Siz...
Gümüş gözyaşları
Gümüş gözyaşları
Kariyerinde 6 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Şeref Eroğlu, geçen yıl 3-0...
Cesur yürek
Cesur yürek
Türkiye, olimpiyatta 6 gün içinde 4. kez piste çıkacak olan Elvan'ın...
MGK Irak'ı görüştü
Milli Güvenlik Kurulu'nun üç saat süren toplantısında Irak'taki...
Ver oyu al bornozu!
Meclis'in 1 Ekim'de başlayacak olan yeni yasama yılında 3 tane İdare...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.