kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Şeftalili rulo
Püf noktası

Şeftalili rulo

Fındıkları teflon tavada 3-4 dakika kavurun, robottan geçirin. Mısır nişastası, vanilya ve sirkeyi yumuşak bir macun oluncaya kadar karıştırın. Yumurta aklarını, katılaşıp kabarana kadar çırpın. Şekerli macunu azar azar ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız beze, kabı ters çevirdiğiniz zaman dökülmemeli. Toz fındıktan 2 çorba kaşığı ayırıp, kalanı bezeye ilave edin ve karıştırın. 23x33 cm. ebatlarında sığ bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan fındıkları serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında, bezenin üstü matlaşıp sararıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Tepsinin boyutlarından 5'er cm. daha geniş yağlı kağıt kesip, düz bir zemine yayın ve üzerine pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız bezeyi tepsiden kağıdıyla beraber alıp, pudra şekerli kağıda ters çevirin. Hazırladığınız kremayı, bezenin üzerine kenarlardan 1'er cm. kalacak şekilde yayıp, bezeyi kağıt yardımıyla bir kısa kenardan diğerine doğru rulo yapın. Ruloyu servis tabağına alıp, pudra şekeri serpin. Hazırladığınız sosu rulo ile birlikte servis yapın.
Şeftalili krema: Şeftaliyi soyup, küp doğrayın. Portakal kabuğu rendesi ve şeker ile karıştırıp, kremayla çırpın.
Şeftalili sos: Şeftaliyi soyup, çekirdeğini çıkartın, şeker ve portakal suyu ile birlikte robottan geçirin.

MALZEMELER (6-8 kişilik)
* 6-8 kişilik
*
75 gram fındık (soyulmuş)
* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 4 adet yumurtanın beyazı
* 2/3 su bardağı tozşeker
* Pudraşekeri (süslemek için)
Şeftali kreması:
*
1 adet büyük boy şeftali
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı krema
Şeftali sosu:
*
1 adet büyük boy şeftali
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 4-6 çorba kaşığı taze portakal suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 24-08-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 23-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 18-08-2004
 Hafif yaz tatlıları   / 17-08-2004
 Lezzet Güneşi Lezzet   / 17-08-2004
 Vişneli irmik   / 16-08-2004
HAKAN & UTKU
Kredi kartı inanışları
Ülkenin başına bela olan ve...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli biftek
4 çorba kaşığı unu,...
'Hatırım için ye' diyenlere yüz vermeyin
'Hatırım için ye' diyenlere yüz vermeyin
Uzmanlar, sindirimin kolaylaşması ve tokluk hissinin beyne ulaşması...
Sevgiliye parti
Sevgiliye parti
Deniz Seki üç sene aradan sonra pazar günü ikinci kez...
Evleniyorlar!
Evleniyorlar!
Çiğdem Kayalı ile Tarkan Sualp cephesinden bomba gibi bir haber;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.