kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
200 kiloydu yarısını attı!
Diyetini kendin keşfet

İki yılda tam 100 kilo verdi

Şişmanlık sınırı ölümcül aşamaya dayanan Gök, kendi yöntemleriyle 200'den 100 kiloya inmeyi başardı.

Elektrik mühendisi Gök iki yıllık azim öyküsünü anlattı: "Diyetimi kendim geliştirdim. Günde 1300 kaloriyi geçmedim. Gece sekizden sonra yemedim. Her şeyi tadıp, yarım bıraktım."

Yavaş yavaş verdim
"Diyetler komik geliyordu. 200 kilo adam bir kibrit kutusu peynirle doyar mı? Hızlı kilo vermek tehlikeli olduğu için bu işi iki yıla yaydım."


200 kiloydu yarısını attı!

200 kilo olan Ahmet Süha Gök, ölüm aşamasındaki şişmanlık sınırından iki yılda uyguladığı müthiş yöntemlerle 100 kiloya düştü.

Ahmet Süha Gök kilolarının tam olarak yarısını verdi. 200 kilodan 100 kiloya inmeyi başardı. Ölüm aşamasında şişmanlık sınırından iki yıl içinde kendi yöntemleri ile kurtulan Ahmet Süha Gök "şimdi artık yalnızca şişmanım" diyor. O da Kahramanmaraş'ın ünlü dondurmacısı Recep Usta gibi obezliğin çok üzerinde morbit obez sınırındaydı. Recep Usta 350 kiloya doğru hızla ilerlerken o ölümle kalım arasındaki ince çizgiyi geçip kilo vermeye başladı. Önce altı ay içinde elli kilo verip obez oldu, şimdi ise yalnızca kilolu... Bu aşamaya gelmek iki yılını aldı. Recep Usta 350 kiloya ulaşıp hayatını kaybettiğinde en çok üzülenlerden biri de hiç tanımadığı ve görüşmedikleri halde Ahmet Süha Gök oldu çünkü "Ben başardım o da başarabilirdi" diye bir ümit içinde kaldı.

GECE YEMEK MAHVETTİ
Gök çocukluktan beri iri olduğunu şişmanlık nedeniyle askerlik yapmadığını anlatırken, "İnsan sürekli kilolu olunca daha fazla kilo almak normalleşiyor" diyor. Yüz yirmi kilolardan sonra 150 kiloya çıkması ise yıllardır yaptığı bady jimnastiği bırakmasıyla olmuş. "Spor yaparken yediğim kadar yemeği sürdürdüm, iki yüz kiloya ulaşırken bu kadar kilo aldığımı fark etmedim"bile diyor. İki kat merdiveni çıkması saatler sürünce, tansiyonu sürekli tırmanınca, doktorları arabasının önünü kesip 'neden kilo vermeye başlamıyorsunuz' diye sorunca bile kilolarının bu denli problem olacağını düşünmemiş. Hayatım normal akışında sürüyordu ama zor sürüyordu. Yanımda sürekli 100 kiloluk halter taşır gibiydim. Geceleri uyayamıyordum. Ya da oturduğum her yerde uyuklamaya başlıyordum." Diye anlatıyor 200 kilo olduğu günleri. Kebap, abur cubur, gece yemek yemeleri sayesinde kilo alma ritminin her gün artarak devam ettiğini anlatan Ahmet Süha Gök, "İnsan bir sabah uyanıp kendini 200 kilo bulmuyor ki kilolar adım adım ilerlediği için hala şişmanım diyorsunuz ama aslında sınırı geçip ölüm aşamasına yaklaşmış olduğunuzu sonradan anlıyorsunuz. Kilo almak dünyanın en kolay şeylerinden biri" diyor. Annesi ise "Bir anne için hayattaki en zor şeylerden biri çocuğuna yeme demesidir. Ben onun yemek yememesi için her şeyi yapıyordum. Sonra da vicdan azabı çekiyordum. Çok üzülüyordum" diye anlatıyor yaşadıklarını.

30 BEDEN İNCELDİ
Bugünlerde 42 beden kıyafet alıyor. 130 kilodan sonra mağazalara gidip alışveriş yaptığını bunun onun için büyük bir lüks olduğunu hatta bu aşamaya gelmek için ciddi mücadele verdiğini söylüyor. Çünkü onun değişimi birkaç kilo ve beden olmamış, Türkiye'de bulunmayan 71 bedenden 42 bedene geçiş yapmış. Yıllarca hiçbir mağazadan alış veriş yapamadığını anlatırken, "Türkiye'de şişman olmak çok çok daha zordur. Kot pantolonlarımı ancak Amerika'da özel siparişlerle getirtebiliyordum. Türkiye'den gömlek iç çamaşırı bile almam mümkün olmuyordu. İnsanın cebinde parası varken hiç bir şey alamaması hep aynı şeyleri giymek zorunda olması inanılmaz bir şeydir"diyor.

Esra TÜZÜN / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Öğrenci harçlarında zam
 Bu marabalar nankör!
 Amerikan tarzı tanıtım
 Şoförler önce staj yapacak
 UNICEF: Türkiye İran'ın gerisinde
 Paris'in Orly Havalimanı'na inecek yolcuya haşere ilacı
 Öldürülmeseydi, yarın çocuklarına kavuşacaktı
 40 yaş altı tiryakilerde risk 5 kat daha fazla
ERDAL ŞAFAK
Kula kul olmak
Rastlantı mı, bilinçli bir planlama mı...
ÖMER ÇELİK
Hümanizmin kaderi
Her insan özgür doğar.. Bu ilke,...
İLKER SARIER
İddia üzerine!
Aşağıda anlatacağım olay, gazetelerde...
SAİT GÜRSOY
ÖSS'de başarıya hasret var
2004-ÖSS Yerleştirme...
UMUR TALU
Kötüyü keşfetmek
Ömrün önemli kısmı, tanıdıklarındaki...
'Rusya ile savaş yakın'
Türkiye'nin bir sınırı daha "karışıyor". Gürcistan lideri, merkez...
İki Rus uçağı peş peşe düştü
Rusya'da dün kısa aralıklarla iki yolcu uçağı düştü. Uçaklarda...
Türk gibi güçlü
Türk gibi güçlü
Atina Olimpiyatları'nda Türkiye'nin en iddialı olduğu dallardan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.