kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
  » Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rusya'da terör saldırısı korkusu

Rusya'da iki yolcu uçağının düşmesi terörist saldırı olasılığını gündeme getirirken, tüm havaalanlarındaki güvenlik önlemleri artırıldı..

Bir güvenlik uzmanı İnterfaks Ajansı'na yaptığı açıklamada, ''Her 2 uçak da Moskova'da aynı havaalanından kalktı ve radardan aynı zamanda kayboldular. Tüm bunlar daha önceden planlanmış bir terörist saldırı ihtimalini gündeme getiriyor'' dedi.

Yetkili, uzmanların Moskova'daki Domodedova havaalanı ve düşen uçağın enkazının bulunduğu Tula bölgesindeki incelemesini sürdürdüğünü belirtti.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve savcılık bürosu yetkililerinin uçaklardaki yolcu listesiyle uçakların bakımını yapan personeli incelediğini kaydeden yetkili, ''Önemli olan Tula bölgesinde bulunan uçak enkazından gerekli bilgiyi bir an önce almaktır. Enkazın ve uçuş kayıtlarının incelenmesi uçağın düşüş veya iddia edildiği infilak etmişse, patlamanın nedenini ortaya çıkaracak'' diye konuştu.

İnterfaks Ajansı ise Moskova-Volgograd seferini yapan Tu-134 tipi yolcu uçağının Tula bölgesindeki Bulçhaki Köyü yakınlarında düştüğünü belirterek, köyden kimsenin yaralanmadığını duyurdu.

Sibir Havayolları'na ait Moskova-Soçi seferini yapan Tu - 154 tipi bir yolcu uçağı da Moskova'dan havalandıktan bir saat sonra radar bağlantısı kesilirken, uçaktan şu ana kadar bir haber alınamadı. Yetkililer, her 2 uçağın da Moskova'daki Domodedova Havaalanı'ndan kalktığını ve iki uçakla da radar bağlantısının Türkiye saati ile 21.59'da kesildiğini açıkladılar.

Görgü tanıklarının Tula bölgesinde düşen uçağın havadayken infilak ettiğini açıklaması terörist saldırı olasılığını güçlendirirken, Rusya'daki tüm havaalanlarındaki güvenlik önlemleri olağanüstü şekilde artırıldı.

Bu arada her 2 uçakta bulunan yolcu ve mürettebat sayısı hakkında çelişkili açıklamalar yapılırken, İnterfaks'a bilgi veren havaalanı yetkilileri, düşen Tu-134 tipi uçakta 34 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğunu açıkladılar.

Havaalanı yetkilileri, kaybolan Tu-154 tipi uçakta da 44 yolcu ve mürettebatın bulunduğunu belirtirken, uçağın bağlı bulunduğu Sibir Havayolları şirketi uçakta 38 yolcu ve 8 mürettebat bulunduğunu bildirdi.

Bu arada, Acil Durumlar Bakanlığı Rostov bölgesi yetkilileri Zelenovka köyü yakınlarında yangın ihbarı aldıklarını belirterek, ''İhbarı aldığımız bölgeye yangın söndürme ekibiyle birlikte bir arama ekibi de gönderildi'' dediler.

Gelişmelerle ilgili yetkililerden sürekli bilgi alan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus iç istihbarat servisi FSB'ye bir uçağın düşmesinin diğerinin de kaybolmasının detaylı bir şekilde soruşturulması talimatı verdi.

2. YOLCU UÇAĞININ DA ENKAZI BULUNDU

Rusya'da dün gece Tula bölgesindeki Bulçhaki Köyü yakınlarında düştüğü kesinleşen Tu-134 tipi yolcu uçağının ardından radardan kaybolduğu belirtilen Tu-154 tipi yolcu uçağının enkazının da Rostov bölgesinde bulunduğu bildirildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'ndan bir yetkili, radardan kaybolan Tu-154 tipi uçağın enkazının başkent Moskova'nın yaklaşık 1000 kilometre güneyinde bulunduğunu belirterek, uçağın enkazının yaklaşık 40-50 kilometrelik alana yayıldığını ve büyük olasılıkla havada parçalandığını söyledi.

İnterfax Ajansı bir hükümet kaynağına dayanarak, uçağın radardan kaybolmadan kısa süre önce kaçırılma durumunu işaret eden tehlike sinyalini gönderdiğini kaydetti.

Uçakta, bazı kaynaklar 46, bazı kaynaklar da 52 kişi bulunduğunu belirtiyor. Acil Durumlar Bakanlığı, radardan TU-154 tipi uçakla aynı zamanlarda kaybolan, içinde 43 yolcunun bulunduğu Tu-134 tipi uçağın enkazının da Moskova'nın güneyinde Tula bölgesinde bulunduğunu bildirilmişti.

GÖRGÜ TANIKLARI: UÇAK HAVADA İNFİLAK ETTİ

Rusya'da bu gece düştüğü açıklanan 2 yolcu uçağıyla ilgili arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülürken, görgü tanıkları Tula bölgesinde düşen Tu-134 tipi uçağın havada infilak ettiğini söylediler.

İnterfaks, Tula bölgesindeki Bulçhalki köyü yakınında infilak ederek düşen uçağın Tu-134 tipi yolcu uçağı olduğunu belirterek, uçakta 34 yolcu ve 8 mürettebatın bulunduğunu ve olay yerine ulaşan kurtarma ekiplerinin canlı kimseye rastlamadığını duyurdu. İtar-Tass ise daha önce uçakta 54 yolcu ve 8 mürettebat bulunduğunu duyurmuştu.

İtar-Tass'ın düştüğünü açıkladığı Moskova Soçi seferini yapan içinde 44 yolcu ile 8 mürettebatın bulunduğu Tu-154 tipi yolcu uçağının da havalandıktan bir saat sonra Rostov bölgesinde radardan kaybolduğu ve şu ana kadar haber alınamadığı kaydedildi.

Rusya'da bu gece bir uçağın düşmesi ve bir diğerinin de radarda kaybolmasının nedenleri konusunda henüz bir bilgi edinilemedi.Rus haber ajansları, Soçi'de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gelişmelerle ilgili yetkililerden sürekli bilgi aldığını belirterek, Putin'in Rus gizli servisi FSB başkanına her 2 uçağın akıbetiyle ilgili kapsamlı soruşturma yapması talimatı verdiğini duyurdular.












ERDAL ŞAFAK
'Modern kölelik'
Türkiye'de modern köleliğin yanı sıra...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
ABD Şiiler'i yitirirse bitti
Eski Pentagon danışmanı...
MUHARREM SARIKAYA
Telefon delili için yasaya 'Özkaya eki'
Adalet Bakanı...
YAVUZ DONAT
Üç Türkiye ve işsizlik
Bakan Coşkun'a sorduk: İşsizliği...
IMKB
E: 19,663 D:% -0.00
DOLAR
S: 1,495,000 D:% -0.73
EURO
S: 1,810,000 D:% -0.82
'Rusya ile savaş yakın'
Türkiye'nin bir sınırı daha "karışıyor". Gürcistan lideri, merkez...
İki Rus uçağı peş peşe düştü
Rusya'da dün kısa aralıklarla iki yolcu uçağı düştü. Uçaklarda...
Meclis'te AB startı
AK Parti, yeni Türk Ceza Kanunu tasarısının Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nun...
Çiçek, Özkaya'ya sürpriz yaptı
Adalet Bakanı Cemil Çiçek dün Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'ya sürpriz bir...
Artık resmen 'melek'
Artık resmen 'melek'
Sharon Stone, "Angel" (Melek) projesine verdiği destekten ötürü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.