kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ben bir yazar için lüksüm!
Ben bir yazar için lüksüm!
Evinç Hanım'ın yaşadıkları hayatta sıkça karşılaştıklarımız
Madem yazılanları beğenmiyorsun; otur da yaz be kadın!
Oynadığım roller o kadar az ki, yetmez!
Ben de kıskançlıklar ve çalkantılar yaşarım

Ben bir yazar için lüksüm!

Akbağ "Oynadığım rolleri çok iyi köpürtürüm. Bir yazarın arayıp da bulamadığı şeyim ben; lüksüm. Ama karakter rollerinde oynamak isterdim" diyor. Sadık izleyicisinin "kendini çok az izlettiriyor" eleştirilerine maruz kalan Demet Akbağ, sevimli bir aile komedisiyle yeniden televizyona dönüyor.

Ben bu kadını seviyorum ya... Bu kadar müthiş oyuncu olup bu kadar mı sıradan biri olunur! Bu kadar mı kendini eleştirir, eksikliklerini, zayıflıklarını, insani zaaflarını anlatır durur, kimse onu eleştirecek tek şey bulamazken üstelik. Tamam kışkırttım ama o da kaçmadı! Kendiyle nasıl mücadele ettiğini anlattı: Önüne konan projeleri beğenmiyor, yazmak için içi içini yiyor ama buna cesaret edemiyor. Ama hakkını da teslim ediyor; "Oynadığım rolü çok güzel köpürtebiliyorum. Aslında bir yazarın arayıp da bulamadığı şeyim ben. Bir yazar için lüksüm ama yazmak içimde hep ukde kaldı" diyor. Kendini çok az izlettirdiği için hakkında şikayet vardı. Müjde! Demet Akbağ yeniden televizyona dönüş yaptı. Eylülde atv'de yayınlanacak 'Sevinçli Haller' dizisiyle seyircinin kirini pasını silecek! Yine bir aile komedisi, Demet Akbağ yine bir anne... Yeditepe Üniversitesi'ndeki sette yakaladık. Öğle arasında yemeğini yerken konuştuk.

* Bu kadar yapaylığın, kalitesizliğin arasında Demet Akbağ adı niye olması gereken yerin çok gerisinde duruyor, bize farklı şeyler sunmuyor?
Bu nitelediğiniz şeylerin içinde çok ön planda olsam ben de onların bir parçası olurum. Demek ki doğru yerdeyim! Aslında şu var: Mükemmeliyetçi tavrın getirdiği bir korkaklık var bende. Yani hata yapmak, kötü iş yapmak, kötü bir şeyin altında imzamın olması beni çok ürkütüyor. Halbuki bazen risk almak lazım. Cesur olmam gerektiğini kendime söylüyorum ama çok da korkuyorum.

* Neden yeni bir tiyatro oyunu ya da sinema filminde değil de dizi mezarlığına dönmüş ekrandasınız?
Beni heyecanlandıran sinema projeleri iki senede-üç senede bir oluyor, televizyona da kaymazsan seyirciden kopuyorsun. Bir de sinema için farklı şeyler gerekiyor. 'Yakışıklı bir delikanlı bulalım, yanına da soyunan güzel kız' durumunda olmadığım için, daha karakter rolleri teklif ediliyor bana. E bu da her zaman olmuyor. Üç senedir direniyorduk ama sonunda girelim dedik şu işe.

ALLAHIM NE KOMİĞİZ!
* Bu senaryoda farklı olan ne?
Üç yıldır içime sinen, hoşuma giden bir şey çıkmamıştı karşıma. 'Bir Demet Tiyatro' bittiğinden beri o kadar çok senaryo okudum ki. Arada 12 bölümlük 'Ölümsüz Aşk' maceramız oldu ama bizim işimiz olduğu için kabul ettiğim bir roldü. Onu saymıyorum. Şaka maka dört yıl olmuş.

* Çok naif, kaliteli bir diziydi ve tiryakisi de çoktu biliyorum. Kaliteli işlerin ömrü kısa oluyor değil mi?
Ben artık bilemiyorum! Yeni çıkan bir albümün hangi şarkısı tutacak onu biliyorum da, hangi dizi tutacak onu bilemiyorum! Çözemiyorum yani. Seyirciye de haksızlık.

* 'Sevinçli Haller'i ve rolünüzü biraz anlatsanıza...
'Aman Allahım ne kadar komiğiz, komiklikten delireceğiz şimdi' şeklinde kasıklarımızı tutarak güleceğimiz bir şey değil ama sıcak, sevimli bir aile komedisi. Hani o sabahtan akşama kadar komedi- max'lerde izleyip çok gülüyoruz ya onlardan. Diziye başlama arifesinde çok izledim bu dizilerden. Şunu söylemek istiyorum: Bizim dizilerimizde aynı şeyleri yapsak nefret ederler bizden! Kötü olduğu için söylemiyorum; çok doğal, çok sıradan ve çok komikler. Ama bu işi Türkler yapınca seyirci sevmiyor. Sonra şuna karar verdim: Bizde bütün oyuncuların yüzleri bir süre sonra klişe oluyor. Oyuncuyu tanıyor, zaten bir önceki yaptığı işte onu sevmemişse ağzıyla kuş tutsa farketmiyor onun için. Oyuncu olarak seyretmiyoruz biz yani, hemen hayatımızın başköşesine koyuyoruz onu. Özcan Deniz'i Seymen Ağa olarak seyretmiyoruz. O Seymen Ağa vatandaş için! O başka bir şey yapamaz.

* O zaman Lütfiye karakterinden çabuk sıyrıldığınız için kendinizi şanslı görüyor musunuz?
İş yapılırken de sıyrılmıştım zaten çünkü sadece Lütfiye'yi oynamıyordum. 4-5 karakteri oynadığım için çok fazla yapışmadı Lütfiye üzerime.

Mavi gözlü, dünya güzeli bir şey olmadığıma göre...
Demet Akbağ 'Sevinçli Haller' dizisi için saçlarına ilk kez kaynak yaptırmış. Fikir de ondan çıkmış. Elbette bir nedeni var: "Ben bir rolü oynarken, aynaya baktığımda onu görmek isterim. Ölümsüz Aşk dizisinde oynamasaydım, oradaki Demet'i görmeseydim kendi saçımla çıkar oynardım. Ama aynısı olmasın istedim. Benim fikrimdi saçımı değiştirmek. Hani vardır ya, erkekler 'güzel saçlı karım, güzel elli karım' derler ya.. Böyle bir şey olsun dedik. E ben mavi gözlü dünya güzeli bir şey olmadığıma göre bir hoşluk olsun dedim. Bir de gençleştirdi beni sanki."

Şirin SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sazını kapan sıraya girdi
 Alaturka star başlıyor
 Uluslararası evlilikte Almanlar'ı seviyoruz
 Tiyatro gibi düğün yapıldı
 Anlayışlı insan halleri
 Madonna diyeti ile gençlik garanti
 Kuşlar ormandan kaçtı!
 Herkes rock dinlemeye geldi
 Hayatın İçinde
 Falını okuyan 'Düğüne gel' diyor
HAKAN & UTKU
Rüyalarda buluşuruz
Rumuz: Yücel Kop da gel...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Cevizli hindi
Limonun...
Bahaneyi bırak kilo vermeye bak!
Bahaneyi bırak kilo vermeye bak!
Artık 'su içsem yarıyor' sözünü rafa kaldırma zamanı! Hiç kimse durup...
Biraz da tatil yapalım
Biraz da tatil yapalım
Kış sezonunda düzenlediği birbirinden başarılı çalışmalarla adından...
Tatilin tadını çıkarıyorlar
Tatilin tadını çıkarıyorlar
İzmir'in tanınmış ailelerinden Koparanlar ve Arslanlar'ın geçtiğimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.