kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK:Del Bosque, Beşiktaş'ın yakın bir zamanda istenilen seviyeye geleceğini ve gelecekten umutlu olduğunu söyledi.
Bunlar daha birşey değil
Hakemlerle uğraşmam
Del Bosque'den İnciler

Bunlar daha birşey değil


Beşiktaş Teknik Direktörü Del Bosque, "Buradaki eleştiriler beni yıpratmıyor. İspanya'da çok daha sert tenkitlerle karşılaştım" dedi Beşiktaş büyük bir değişim yaşıyor. Böylesine devrim dönemlerinde elbette sıkıntılar olacaktır. Benim Sergen ile sorunum yok. Ondan maksimum seviyede faydalanmak istiyorum. Türkiye'ye emekli olmaya değil, antrenörlük kariyerime yeni başarılar eklemek için geldim..

Beşiktaş'ın İspanyol Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ile birlikteyiz, Ümraniye'deki ofisinde. Türkiye'ye ve Beşiktaş'a alışıp, alışamadığını sorarak başlamak istiyoruz, "Alışmak gibi bir korkumuz hiç olmadı, sanki yıllardır buradaymışız gibi geliyor" cevabını alıyoruz. Medyayı ve eleştirileri gündeme getirdiğimizde, eliyle burnunun kenarını ovuştururken, "İspanya'da bizi çok rahat bırakan bir medya vardı zannetmeyin, oradan alışığız eleştirilere" demekle yetiniyordu.

"Doktora yaptım"
Yönetimi yıpratmak isteyenlerin kendisini ve futbolcuları hedef olarak seçtikleri iddiasını içinde taşıyan bir soru yönelttiğimizde, yöneticilerin de kendisi gibi yeni olduğunu belirtip Beşiktaş'ın büyük bir değişim yaşadığını söylüyordu. "Bu çok büyük bir değişim, yani bir devrim. Beşiktaş'ta bir devrim yaptı bu yöneticiler. Böyle şeyler olacaktır. Eleştiriler, sancılar olacaktır. Devrimler kolay değildir." "Siz doktorsunuz, teşhisi ve tedaviyi bizden iyi yaparsınız, bu nedenle kadro konusundaki eleştirilerimiz size garip gelebilir ama unutmayın ki biz hastayı sizden iyi tanıyoruz" dediğimizde, "Hastayı benden iyi tanıyorsunuz ama ben de iki ayda hasta konusunda bir doktora yapmış sayılabilirim" diye savunuyor tezini. Sonra başlıyoruz ince teline dokunmaya: Kaan'ı sağda, Pancu'yu solda oynatmanız eleştiriliyor, ben dahil bir çok kişi bu konuda yanlış yaptığınızı düşünüyor. " Çok alternatifli kadrolarda, çok şey yapabilirsiniz. Başkaları oynadığında da, başka şeyler söylenecektir. Biz elimizdeki kadrodan en yüksekDel Bosque, hayallerini ve Beşiktaş ile ilgili planlarını SABAH'a anlattı.verimi almak için kendi metodlarımıza göre seçimler yapıyoruz.." diyor.

"Zaman lazım"
Kritik konuya geliyoruz, "Sergen konusundaki eleştirilerden rahatsız mısınız?" diyoruz, kesinlikle rahatsız olmadığını vurguluyor., "Takıma giremeyen oyuncular konusu her zaman tartışmaya açıktır. Sergen'in şimdiye kadar çok iyi yaklaşımları oldu. Sakatlığından dolayı oynayamadığı maçlar var. Katılmadığı bazı antrenmanlar da oldu bu nedenle. Ben buraya sorun çıkarmaya, sorun sahibi olmaya gelmedim. Sergen benim en üst düzeyde faydalanmak istediğim oyuncularımdan biridir." diyor Del Bosque. "Geldiğinizde bir süre istemiştiniz, kafanızdaki Beşiktaş'ı ne zaman izleyebileceğiz. Süre hala dolmadı mı?" diye soruyoruz: "Oyunun her dakikasını kontrol eden bir ekip olmalıyız. Bunun için eksiklerimiz var. Aramıza Tayfun Korkut, Juanfran gibi oyuncular katıldı. Onların takıma alışması için biraz zaman lazım. UEFA Kupası maçına kadar daha iyi duruma geleceğiz." Beşiktaş'ın yıllardır 3-5-2 oynadığını hatırlatıp yeni sisteme uyum sorunu yaşanıp yaşanmadığını sorduğumuzda, futbolu sahada futbolcuların oynadığını vurguluyor babacan tavırlarıyla...

"Heyecanım büyük"
Son olarak Beşiktaş taraftarına bir mesajı olup olmadığını soruyorum ünlü teknik adama beni de heyecanlandıran sözler söylüyor: "Real Madrid'in başında olduğum zamandan daha büyük heyecan duyuyorum. Beşiktaş taraftarı şunu bilsin ki buraya emekli olmaya gelmedik. Büyük başarılar kazanmak için geldik. Bunun için gece-gündüz çalışıyoruz. Tek amacımız, düşüncemiz bu."
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İpoteği kaldıramadı
 Sporların anası başladı
 Alex Güngören'de
 Bu ne sinir?
 Carew kadro dışı Veysel aramızda!
 Hepimiz kardeşiz
 Yattara Malatya'da
 Çantama SABAH reklamı alacağım
 İlhan yalnız
 Olimpiyat günlüğü
 Günün İçinden
 Denizli'ye akın var
 Ersen & Ümit oynamıyor
 At Yarışı Sonuçları
MERT AYDIN
Atina'yı Türkler canlandırıyor
Atina'da olimpiyatın...
EROL KAYNAR
Kadro senaryoları
Bir bakalım nelermiş bu...
HASAN SAYDAM
Luxor büyük favori
Bugün Veliefendi Hipodromu'nda Fatih...
Hastane mikrobuna 350 milyarlık dava
Hastane mikrobuna 350 milyarlık dava
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un yeğeni Pelin Coşkun, kapalı...
Genelkurmay'ın flamingo jesti
Genelkurmay'ın flamingo jesti
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İzmir Kuş Cenneti'ndeki 221 çeşit kuş...
Latin ateşi
Latin ateşi
Ralph Lauren, Tommy Hilfiger gibi dünyanın ünlü giyim markalarının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.