kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gencim ölmek istemiyorum

Irak'ta kaçırılan Aytullah Gezmen Erdoğan'a yalvardı: Kurtulmam için lütfen bana yardım edin.

Yüce'yi tanıyor
Bağdat'ta bir haber ajansına teslim edilen video kaseti yürekleri sızlattı. Kasetteki kişi, Irak'ta 3 hafta önce kafasına sıkılan 3 kurşunla öldürülen Murat Yüce'nin arkadaşıydı: Tercüman Aytullah Gezmen.

72 saat süre
Gezmen, Başbakan Erdoğan'dan yardım istiyordu: Bağlı olduğum şirketler Irak'ı 72 saat içinde terk ederse yaşayacağım... Çağrı sonrası Tepe İnşaat'a bağlı Bilintur A.Ş. tüm personelini çekme kararı aldı.


Türk rehine: Gencim ölmek istemiyorum

Irak'ta öldürülen şöfor Murat Yüce'nin yanında bulunan tercüman Aytullah Gezmen 24 gün sonra ortaya çıktı. Türk rehine, "Kurtulmam için şirketlerin 72 saat içinde faaliyetlerini durdurması gerekiyor. Devlet büyüklerimiz yardım etsin"dedi. Gezmen'in şirketi 15 ağustos itibarıyla Irak'taki faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.

Irak'ta 3 hafta önce kaçırılarak rehin tutulan İskenderunlu Aytullah Gezmen, ailesini arayarak, kendisini kaçıran direnişçilerin 72 saat süre verdiğini, bu zaman zarfında bağlı olduğu şirketlerin faaliyetlerini durdurmaması halinde öldürüleceğini söyledi. Aytullah Gezmen'in bir haber ajansına gönderilen video kasetindeki görüntülerinden haberdar olan yengesi Mine Gezmen, "Devlet büyüklerimize yalvarıyoruz. Ne olur Aytullah'ı kurtarın" diye dert yandı. Bu arada Aytullah Gezmen'in bağlı olduğu Bilintur şirketi yaptığı yazılı açıklama ile 15 Ağustos 2004 tarihinden itibaren Irak'taki faaliyetlerini durdurduklarını ve tüm personelini geri çektiklerini bildirdi. Bilintur şirketi ile ortak iş yapan Tepe Grubu da acil toplantı düzenleyerek çekilme kararı aldı.

ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Irak'ta 2 hafta önce canlı yayında kafasına 3 kurşun sıkılarak öldürülen Murat Yüce ile birlikte çarşıya alışverişe çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve 24 gündür Iraklı direnişçilerin elinde rehin olan Aytullah Gezmen, bir haber ajansına gönderilen video görüntülerinde şunları söylüyor: "Benim sağ olarak kurtulmam için bağlı olduğum şirketlerin 72 saat içinde buradaki faaliyetlerini durdurması gerekiyor. Bunun için şirket yetkilileri ile görüşün ve canımı kurtarmalarını sağlayın." Gezmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da yardım istedi.

İKİNCİ ŞİRKET DE ÇEKİLDİ
Merkezi Ankara'da olan ve Irak'taki ABD'lilere çamaşırhane hizmet veren Bilintur şirketi elemanı Murat Yüce'nin öldürülmesi, tercüman Aytullah Gezmen'in de kaçırılmasından sonra şirket yetkilileri karar alarak Irak'taki faaliyetlerini durdurduklarını açıklamışlardı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada 15 Ağustos 2004'ten itibaren Irak'ta görev yapan tümIrak’ta rehine bulunan Aytullah Gezmen’in İskenderun’daki ailesi oğullarının geri dönmesini umutla bekliyor.personelin de geri çekildiği bildirilmişti. Şirket, Murat Yüce ile birlikte kaçırılan Aytullah Gezmen'nin de hayatını riske atmamak için bu kararı aldığını açıklamıştı. Ancak Bilintur şirketi ile ortak olan ve halen Irak'ta faaliyet gösteren Tepe Grubu ise son gelişmeleri görüşmek üzere acil toplandı. Ve akşam saatlerinde de Irak'tan çekildiğini açıkladı. İkinci şirketin verilen 72 saat süre dolmadan çeklidiğni açıklaması ailenin umutlarını artırdı.

'OĞLUMUZU SAĞ İSTİYORUZ'
Bu arada Aytullah Gezmen'in İskenderun'da bulunan ailesinde gergin bekleyiş sürüyor. Televizyonun başından bir an olsun ayrılmadıklarını belirten Aytullah Gezmen'in babası Abdülhamit (62), annesi Fatma ve ablası Selda, "Oğlumuzu sağ istiyoruz"dediler. İskenderun Gürsel Mahallesi 534 Sokak 14 nolu evde oturan Abdülhamit (60) ve Fatma Gezmen (55) çifti ile çocukları Ethem, Selda ve Sevilay; Aytullah'ın sağ salim kurtulması için dua ediyorlar. Abdülhamit ve Fatma Gezmen, "Oğlumuz 8 ay önce İngilizcesi iyi olduğu için Irak'a tercüman olarak çalışmaya gitti. O daha 23 yaşında, çok genç. Oğlumuza kıymasınlar. Şirket, faaliyetlerine son versin, oğlumuz kurtulsun" diye konuştular.

TAVSİYE İLE IRAK'A GİTTİ
Gözlerini televizyondan ayırmayan Gezmen çifti, "Aytullah, 8 ay önce Madenli Belde Belediye Başkanı Doktor Asaf Güven'in aracı olmasıyla Irak'a tercüman olarak gitti. İlkokul mezunu olan Aytullah, Marmaris ve Bodrum'da garsonluk ve barmenlik yaptığı için İngilizcesi iyi durumdaydı. Tercüman arandığını duyunca aile dostumuz olan belediye başkanının tavsiyesi ile Irak'a gitti"dediler.

Temel EREN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İstanbulköy'e hoşgeldiniz!
 Belediye 345 binada yıkım kararı aldı
 Alanda tek sıra krizi
 İklimlerin geleceği hayra alamet değil
 Şampiyonlar Boğaziçi'ni seçti
 Psikolojik engele yunus terapisi
ÖMER ÇELİK
Tarafsız kalma!..
Modern zamanların üzerinde çok...
ÖMER LÜTFİ METE
Raylara inat lastikli tabut
Pamukova'daki tren kazasının...
...ve sokak savaşı başladı
Irak hükümeti direnişçi lider Sadr'dan uzlaştığı ve silah bıraktığını...
Türk dede vuruldu torunu kaçırıldı
Amerika'da yaşayan Gül Ailesi, dün korkunç bir cinayet ve bir de...
Sağol Muharrem
Sağol Muharrem
Muharrem Süleymanoğlu'nun 9 yaşında haltere başlattığı Taner 19'unda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.