kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu öğretmenler başımızın tacı
Bu öğretmenler başımızın tacı
Öğretmenlik başvuruları başladı
İki Anadolu Öğretmen Lisesi açılıyor

300 kızı okullu yaptılar

Tatil yapmadılar
25 idealist öğretmen, yaz tatillerini feda edip, Bingöl'deki 72 köy ve mezrada kızlarını okula göndermeyen ailelerle görüşüp onları ikna etti.

Sponsor da var
Bingöl'ü karış karış gezen öğretmenler, 300 kızı okullu yaptı, 100 erkek öğrenciye de sponsor buldu.


Bu öğretmenler başımızın tacı

Bingöl'deki 25 öğretmen, yaz tatillerini feda edip, bin 500 kilometrelik yolculukla 72 köy ve mezrayı dolaştı. Ailelerini ikna edip 300'ü kız 400 çocuğun eğitimine devam sözü aldı.

Bingöl'de görev yapan 25 öğretmen, yaz tatillerini feda edip, bin 500 kilometrelik yolculuk sonunda 72 köy ve mezrayı dolaşıp, ailelerini ikna ettikleri yaklaşık 400 çocuğun eğitimlerine devam etmelerini sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'in ortaklaşa başlattığı kampanyaya gönüllü olarak katılan ve hiçbir ücret almayan 4'ü bayan 25 idealist öğretmen, 6 grup halinde gerçekleştirilen çalışmada, okuldan ayrılan ya da eğitim çağları geldiği halde gönderilmeyen çocukların ailelerini tek tek ziyaret etti.

YURT TAHSİS EDİLDİ
Terör tehlikesi ve kavurucu sıcağa rağmen Bingöl Valiliği tarafından tahsis edilen araçlarla 72 köy ve mezrayı dolaşan öğretmenler, kız öğrencilerin okula dönmesi konusunda büyük bir başarı elde ederek, 300'ünün eğitime dönmesini başardı. Okulların tatil edildiği haftadan itibaren yollara düşen idealist öğretmenler, aileleri ikna etmekle de kalmayıp, öğrencilerin barınma sorununu da çözdü. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik kanalı ile öğrencilere eğitimleri süresince yurt tahsis edildi.

DÖRDÜ BAYAN
İdealist öğretmenler, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin kırtasiye giderlerini de işadamları ve yardım kuruluşları aracılığıyla çözdü. Öğretmenler, yeni dönemde eğitime başlayacak olan yaklaşık 100 öğrencinin kitap, defter ve kırtasiye ihtiyaçlarının yardımseverlerce karşılanmasını sağladı. Bingöl'de eğitim camiasının yüzünü güldürüp gururlandıran olayı öyküsü şöyle gelişti: Bingöl Valiliği, geçtiğimiz dönem okulların tatil edilmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF tarafından ortaklaşa yürütülen "Haydi Kızlar Okula" projesi için öğretmenlere çağrıda bulundu. Çalışma için hiçbir ücret verilmeyeceğini bildiren valiliğe 4'ü bayan 21 öğretmen başvurarak, gönüllü görev yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Birkaç gün süren planlama çalışmasının ardından valiliğin tahsis ettiği araçlarla yola koyulan 25 eğitimci, köyleri ve mezraları dolaşmaya başladı. Serap Buzgan ve Mahmut Buyankara isimli öğretmenlerin önderliğinde gerçekleşen ve 2 ay süren kampanyada, 72 köy ve mezrada okula devam etmeyen çocukların aileleri ziyaret edildi. Kırsalda okuyamayan veya aileleri tarafından okula gönderilmeyen başta kız çocukları olmak üzere tüm çocukları eğitime kazandırmanın hedeflendiği kampanyada büyük başarı sağlayan eğitimciler, 300'ü kız, 100'ü de erkek olmak üzere toplam 400 çocuğun yeniden okula gitmeleri için altyapıyı sağladı.

6 GRUP ÇALIŞTI
Öğretmenlerden Serap Buzgan, kız çocuklarını okula gönderen ailelerin çoğunun çocuklarını 5'nci sınıftan sonra eğitimden aldığını belirlediklerini söyleyerek kampanya döneminde bir tek çocuğu dahi okula kazandırmış olsalar bile bundan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti. Buzgan, "25 öğretmen, 6 grup halinde çalıştık. Bazı ailelerden sert tepkiler de aldık. Ancak, bu zorluklara göğüs gerdik. Yaptığımız çalışmada bu ailelerin ve çocuklarının takipçisi olacağız" dedi.

KUTSAL GÖREV
Diğer 24 meslektaşı gibi özveri ile görev yapan Mahmut Buyankara da bölgenin en önemli sorununun eğitim olduğunu ve bu nedenle böyle bir çalışmanın içinde bulunduklarını ifade ederek, "Çalışmalarımız devam ediyor. Daha fazla çocuğumuzu okula kazandıracağımız inancındayız. Bu sezon tatil yapmadık. Ama böyle bir kutsal görevin içinde yer aldık. Tatil her zaman yapılır. Ama önemli olan çocuklar" diye konuştu.

Mehmet YANLIZAN / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Oyunu iyi 'okuyanlar' ve 'üfleyenler' başarılı oluyor
 Selzedelere lüks konut
 Galericiler yaralarını sarıyor
 Gazi'de 'vakıf malı' kavgası
 Sinevizyonlu Kur'an kursu
 Öğrencilere burs rehberi
 Konya tatbikata hazırlanıyor
ERDAL ŞAFAK
Köprü ufukta göründü
Tüp geçit projesine kazma...
Yalanların efendisi
Bir İtalyan dergisi, Başbakan Berlusconi'nin 4 yılda yaptığı...
Alman 'Süreyya'lar
Antrenörüyle aşk yaşayan sadece Süreyya Ayhan değil; Bild gazetesinin...
Kendinize gelin
Kendinize gelin
Denizli'de Belarus ile karşılaşan ay-yıldızlı takım etkili olduğu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.