kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkes Hollywood yıldızları gibi olabilir
Herkes Hollywood yıldızları gibi olabilir

Ünlü fitness uzmanı Ashley Borden'in vücut yapınız için verdiği özel egzersizlerle bir Hollywood yıldızına dönüşmek hiç de zor değil.

Hollywood'da yıldızları bugünkü görünümüne kavuşturan isimlerden biri olan ünlü fitness eğitmeni Ashley Borden, kendisiyle karşılaşan hemen herkesin "Cameron Diaz'ınki gibi (bu Demi Moore, Beyonce gibi çeşitlenebilir) bir vücuda nasıl sahip olabilirim?" diye sorduklarını söylüyor. Borden'in verdiği cevap ise genellikle şöyle oluyor: "Üzgünüm ama bu pek mümkün değil. Çünkü minyon bir tipiniz var ve kalçalarınızla göğüsleriniz büyük. Ama isterseniz Halle Berry'i gibi olma ihtimaliniz daha yüksek." "Genellikle insanlar bana dergilerden ünlü insanların resimlerini keserek geliyorlar" diyen Ashley Borden, Christina Aguilera ve Mandy Moore gibi ünlü isimlerin de fitness "guru"su. Tüm ününe rağmen Borden, insanlara gereksiz ümitler vermiyor. Örneğin son derece dar kalçası olmasına rağmen Jennifer Lopez'in vücuduna sahip olmak isteyen birisine, bunun imkansız olduğunu açıkça söylüyor. Borden'a göre aslında her birimizin yıldızları aratmayacak kadar güzel vücudu var. Önemli olan Cameroz Diaz veya Jennifer Lopez'in vücuduna odaklanıp kalmamak: "Önemli olan kendi vücut yapınızla barışık olmanız ve onun üzerine çalışabilmeniz. Kısa zamanda bunun sonuçlarını göreceksiniz." Bunun için işe, aşağıdaki tablodan vücut şeklinizi bularak başlayabilirsiniz. Bir ay boyunca haftada dört gün önerilen egzersizleri yaptıktan sonra Hollywood yıldızlarınki kadar güzel bir vücuda kavuştuğunuzu göreceksiniz. Egzersizlere başlamadan önce 30 dakika; yürüyüş, hafif koşu gibi kardiyo çalışmayı unutmayın.

Kalçanız ve göğsünüz büyük, beliniz inceyse
Evet: Catherine Zeta-Jones gibi olabilirsiniz.
Hayır: Hiçbir zaman Nicole Kidman gibi olamazsınız. Büyük gögüsler, büyük kalça ve ince belli vücut yapısı bu gruba girer. Ashley Borden'a göre bu vücut tipi aslında çok ilgi görür, çünkü orantılıdır. Bu nedenle kıvrımlarınızı olduğundan daha çok ortaya çıkarmanız gerekiyor.
Yapmanız gereken hareketler:
1.
İlk harekette kollar, sırt, karın, üst bacak kullanılacak. Şekildeki gibi kollarınızı yere koyun. Yavaşça sol bacağınızı koltuk altınıza doğru çekin. Bu hareketi 12'şerden 3 kere yapın. Sonra da aynı sayılarda diğer bacağınız için tekrar edin.
2. Bu harekette kollar, üst bacak ve popo kullanılacak. Elinize 2'şer kilogramlık ağırlık alarak duvara yaslanın. Üst bacağınız duvara paralel olana kadar aşağı doğru sırtınızı kaydırın. Şekilde gösterildiği gibi sol kolunuzu kendinize doğru çekin. Sonra bu hareketi sağ kolunuz için tekrarlayın. Bu hareketi 10'ardan 3 kez tekrarlayın.
3. Sizin için en iyi kardiyo: Yuvarlak hatlı vücuda sahip olanların bol miktarda kalori harcayacakları hareketler yapması gerekir. Yokuşta bisiklete binmek veya koşu yapmak yararlı olacaktır.

Beliniz kalın, bacaklarınız inceyse
Evet: Reese Witherspoon gibi olabilirsiniz.
Hayır: Hiçbir zaman Sarah Jessica Parker gibi olamazsınız. İnce kollar ve bacaklar, kalın bele sahip olan vücut yapısı bu gruba girer. Ashley Borden'a göre bu vücut tipine sahip olanların bellerini inceltmek için pek çok egzersiz yapması gerekiyor. Zaten kollarınız ve bacaklarınız ince olduğu için, belinizi de incelttiğinizde mükemmel bir vücut yapısına sahip olabilirsiniz.
Yapmanız gereken hareketler:
1.
İlk harekette karın, sırt, bacaklar kullanılacak. Ayakta dururken yavaşça dizlerinizden eğilin ve çömelme pozisyonunda durun. Sonra ileri doğru uzanın ve dik bir şekilde ellerinizi yere koyun. Tüm vücudunuz gergin dursun. Bu hareketi 10'ardan 3 kez yapın.
2. İkinci harekette belinizin iki tarafı çalışacak. Dik bir şekilde ayakta durun. Şekilde olduğu gibi sol kolunuzu dirsekten kıvırın. Sağ kolunuzu ise yere dik bir şekilde tutarak 180 derece sağa ve sola hareket ettirin. Bu hareketi 15'erden üç kez yapın.
3. Sizin için en iyi kardiyo: Aralıklı egzersiz yapmanız gerekiyor.

Atletik yapılıysanız
Evet: Jada Pinkett Smith gibi olabilirsiniz.
Hayır: Hiçbir zaman Keira Knightley gibi olamazsınız. İnce, kısa ve doğal kaslı vücut yapısı bu gruba girer. Bu vücut yapısına sahip olan kısa boylu kadınlar, uzun boylulara oranla daha kilolu gözükürler. Bu nedenle sizin için en uygun hareketler kaslarınızı olduğundan az gösterenler olacaktır.
Yapmanız gereken hareketler:
1.
Bu harekette karın, sırt, popo ve üst bacak kullanılacak. Şekildeki gibi şınav pozisyonu alın. Sol bacağınızı yere paralel olacak şekilde yukarı kaldırın. Bu şekilde birkaç saniye durun. Bu hareketi her iki bacağınız için üç kez yapın.
2. İkinci harekette kollarınızı, poponuzu ve üst bacağınızı kullanacaksınız. Ellerinize 0.5 veya 1.5 kilogramlık ağırlık alın. Şekildeki gibi dizlerinizi bükün. Ağırlıkları omuzlarınızın hizasında kaldırın. Bu hareketi 20'şerden 3 kez tekrarlayın.
3. Sizin için en iyi kardiyo: Borden'a göre "Yoga ve pilates kısa kasları uzatmak için başarılı sonuçlar verir."

İnce ve dümdüz hatlarınız varsa
Evet: Cameron Diaz gibi olabilirsiniz.
Hayır: Scarlett Johansson gibi olamazsınız. İnce ve dümdüz vücut yapısı bu gruba girer. Özellikle kollarınıza ve bacaklarınıza biraz kas çalışarak etkili kıvrımlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca kısa bir çalışmayla da belinizi inceltip, erkek çocuğu görüntüsünden kurtulabilirsiniz.
Yapmanız gereken hareketler:
1.
Bu harekette belin yan tarafları ve karın kullanılacak. Düz bir yere yatın ve kollarınızı şekildeki gibi kafanızın altına koyun. Sağ kolunuzla sol dizinize doğru kendinizi çekin. Bu hareketi diğer kolunuz ve bacağınız için 10'ardan 3 kez tekrarlayın.
2. Bu harekette kollar, popo ve üst bacak çalışacak. İki elinizde 2'şer kilogramlık ağırlık tutarak ayakta durun. Sağ bacağınızla büyük bir adım atın. Arkadaki ayağınızı bükerken kollarınızı açın. Bu hareketi her bacak için 4'erden 3 kez tekrarlayın.
3. Sizin için en iyi kardiyo: Dayanıklılığınızı arttırıcı hareketler sizin için uygun. Böylece şekilsiz kalçanızı da istediğiniz görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Göğsünüz küçük, kalçanız büyükse
Evet: Jennifer Lopez gibi olabilirsiniz.
Hayır: Hiçbir zaman Debra Messing gibi olamazsınız. Dar omuzlar, geniş kalça ve kısa bacaklara sahip olan vücut yapısı bu gruba girer. Vücudunuzun alt kısmı için çalışmaktan korkmayın. Ayrıca omuz kaslarınızı geliştirerek daha biçimli bir vücuda kavuşabilirsiniz.
Yapmanız gereken hareketler:
1.
İlk harekette göğüs, kollar ve omuz çalıştırılacak. Dizlerinizi ve ellerinizi şekildeki gibi yere koyun. Böylelikle vücudunuz göğüsten dizlere kadar düz bir çizgi halinde duracak. Yavaşça dirseklerinizi bükün. Bu hareketi 10'ardan 3 kez yapın.
2. İkinci harekette omuzlarınız ve kalçanız çalışacak. Ellerinize 2 kilogramlık ağırlık alın. Sol bacağınızı dizden bükerek kaldırırken, kollarınızı açın. Bu hareketi her bacak için 10'ardan 3 kez yapın.
3. Sizin için en iyi kordiyo: Yüzme ve bisiklet binme alternatif bir egzersiz şekli olacaktır.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Aladağlar'da doğayla buluşma
 Ajanslara güvenilmiyor
 İstanbul'dan Paris'e uzanan hanedanlık
 Her şey erkeğin kapasitesi kadar
 Kızılların varlığı tehlike altında
 Yurtdışında eğitim için bu seçenekleri değerlendirin
 Onlar günde 5000 kalori almak zorunda
 Bunları bilmekte fayda var
 Acil durumlarda ne yapmalıyım?
 O kilolarıyla da mutlu ve güzel
 Modanın başkenti İstanbul
 Çiçek ve bitkilerle evlerde pozitif enerji
 Mesele aldatmak değil affedilebilmek
 Alman komşunu yanında getir.
 Ozona çok acıyorum, o yüzden sprey yerine pompa kullanıyorum
 En cüretkar sporcular
 Tatil dönüşünde evinizi renklendirin
 Hem kaliteli hem ucuz
 Dört yeni model
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Annenizi tanıyor musunuz?
Romanın kahramanı öğretim...
FİLİZ AKIN
Mide tüpünden nihayet kurtuldum
Günler sonra ilk kez...
İtalya'ya dolma taşıyor
İtalya'ya dolma taşıyor
Son dönemdeki en genç ve yetenekli oyunculardan biri olarak kabul...
Mahremiyetin gizli tarihi ve uygarlıklar
Mahremiyetin gizli tarihi ve uygarlıklar
Peter Duerr'in 'Mahremiyet- Uygarlaşma Süreci'nin Miti' ve Sefire...
Şükrü nasıl Şuşu oldu?
Fransa'da eşcinsel evliliklerin yasallaşması konusunda...
İçinde kaybolup gitmek işten bile değil
"Riddick Günlükleri"nde ne olup biteni anlamak, ne de bir devam...
Tam bir gurme balık restoranı
Küçükyalı'da yeni açılan Foça Fish Gourmet ağız tadıyla balık yemeyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.