kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altan Tanrikulu @ SABAH
 

16 dakika 2 saniye...

Bir oyuncu düşünün.. Adamı televizyondan seyrediyorsunuz. Dünyanın en büyük futbolcularıyla birlikte paris'teki FIFA'nın 100. Yıl kutlamalarında Brezilya formasını giyiyor. Hem de Zidane'lı, Henry'li Fransa'ya karş.. Ardından Peru'daki Copa America'da şampiyon olan Brezilya'nın kaptanlığına yapıyor. Kupayı FIFA Başkanı'nın elinden alıyor. Yani tüm dünyanın gündemine giriyor Alex..
Ve günlerdir Fenerbahçeli olan olmayan herkes Alex'i konuşuyor, merak ediyor. Alex ilk kez Kadıköy'e çıkıyor ve tribünler inliyor.
Maç başlıyor. Bir-iki derken Alex'in ortalama 3 dakikada bir topla buluşması dikkat çekiyor. Adam, sanki görünmez adam.. Ama topu aldığında yapılacak en doğru hareketi, en kısa sürede ve en basit şekilde yapıyor.
Şimdi dikkat.. Bu bahsettiğimiz yıldız, kronometreler 13.50'yi gösterirken bir korner kullanıyor. Ardından 23.50'de topla bulu- şuyor ve tek pasla Ümit'e aktarıyor. Sonraki topla buluşması 29.52'de. Onda da topla buluşur buluşmaz rakibin falüyle durduruluyor..
İşte Alex'li F.Bahçe'nin şifresi.. Dünya yıldızını transfer ediyorsunuz.. Kendi sahanızda şov yapacağınız bir maçta, üstelik rakip kapalı savunma varken, yani Alex'e maksimum ihtiyaç duyduğunuz anlarda, tam 16 dakika 2 saniye boyunca Alex'i topla bir kez buluşturuyorsunuz. Adam yine de o pozisyonda tek pas yapıyor.. Topla oynamıyor..
"Liderler çok iş olduğunda korkmazlar.. Yapacak iş olmadığında ise beklerler" demiş Konfiçyüs..
Alex hakkında tam bir fikrim yoktu. İlk kez çıplak gözle izledim ve kararımı verdim: Alex bir lider. Dün vasat oynadı. Ama sonuca etki etti. Atılan ilk golün pasını verdi. Maçı çözdü, rakibin şifresini buldu, işi bitirdi..
Alex bir uyurgezer.. Aynı zamanda bir dahi.. Yani uyurgezer bir dahi.. Onu marke etme görevini nasıl başaracaklar bilemiyorum. Çünkü adam markaj altına alınacak hiçbir şey yapmıyor. 3 dakika, 5 dakika, 10 dakika sahada yok.. Sonra bir an gözüküyor, topu alıyor, araya atıyor ve iş bitiyor..

***

Taraftarı Alex'i sevecek.. Çünkü alıştıkça daha iyi oynayacak.. Gol attıkça daha arzulu olacak.. Ama bir tehlike var.. Bu takımın içindeki bazı oyuncular Alex'i kıskanıyor, Hooijdonk gibi.. Bazı oyuncular Alex kadar alkışı hak ettiğini göstermek istiyor, Tuncay gibi.. Bazı oyuncular Alex'in baskısı yüzünden normalin altında oynuyor, Nobre gibi..
Penaltıyı Alex atmalıydı.. Frikiği Alex kullanmalıydı.. Tuncay, Alex'e pas çıkarmalıydı.. Bunlar F.Bahçeli futbolu çok iyi bilen (!) yöneticilerin ilk maç sonrası kafasından geçenler..
Asıl tehlike saha içinde olan bitenler değil, onun Alex üzerindeki yansımaları.. İkinci golü atan Tuncay müthiş bir sevinç yaşyor. Takımın çoğu onun peşinde.. Alex yürüyerek santraya gidiyor. En ufak bir sevinç belirtisi yok. Yanına Aurelio geliyor ve sırtına dokunuyor, "Sen de bizdensin" der gibi..
Bu takımda 4 Brezilyalı daha olmasa Alex, Ortega'dan kötü olurdu.. Ama 4 Brezilyalı var.. Ve Alex Ortega'dan farklı olarak takıma oynayan bir yıldız, kendine değil..

***

Yıldız demişken.. Aslında dün sahada 4 dünya çapında oyuncu daha vardı.. Biri Tuncay, biri Serhat, biri Aurelio, biri de Servet.. Özellikle Tuncay.. Alex'ten daha büyük bir yıldız.. Dünya üzerinde çok az bulunacak bir kumaş..
Ve bir de sorunlu yıldızı var F.Bahçe'nin.. Ama onu bir dahaki yazıya bırakalım. 5 Brezilyalı ve 5 Türk'ün arasına sıkıştığı için ona birkaç maç daha süre verelim.. Daum'un son saniyede oyundan alarak yaptığı gibi..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tehlikeli şıklar...   / 12-08-2004
 Başkan'a...   / 06-08-2004
 Oynayın ama...   / 11-07-2004
 Medeniyet dediğin...   / 25-06-2004
 Adrenalinli maç   / 22-06-2004
 Favorim nakavt   / 21-06-2004
 Topun efendisi   / 18-06-2004
 Luis Figo   / 17-06-2004
 3 F'li iktidar   / 16-06-2004
 Tipik İtalya   / 15-06-2004
ÖMER ÜRÜNDÜL
Futbolsuz galibiyet
F.Bahçe dün gece futbol oynamadan üç...
ALTAN TANRIKULU
16 dakika 2 saniye...
Bir oyuncu düşünün.. Adamı...
HASAN SAYDAM
Bugün hasılat artabilir
Beşiktaş'ın Gençlerbirliği ile...
Derin kavga
Derin kavga
Çakıcı adıyla ortaya çıkan üç skandal var. Birinci olayda Mesut...
Bu dostluğa bu alkış çok yakıştı
Bu dostluğa bu alkış çok yakıştı
Atina 2004 Olimpiyatları'nın açılış törenine katılan Türk...
Lara Croft Batman'i seviyor
Lara Croft Batman'i seviyor
Angelina Jolie, aradığı aşkı sonunda buldu. Güzel yıldızın yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.