kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öcalan Öcalan'a karşı
Öcalan Öcalan'a karşı
'Talabani'ye ABD'ye sığınarak lider olamazsın'

Amerikan PKK'sı

Abdullah Öcalan PKK'dan koparak ayrı bir örgüt kuran kardeşine öfke saçtı: Osman beni soyadımla ABD'ye satıyor.

Osman Öcalan ve aynı soyadı taşıyan bir başka PKK'lının da aralarında yer aldığı 40 kişi Yurtsever Demokratik Parti adlı yeni bir örgüt kurdu. Örgüt, ABD'nin Irak'taki varlığını, Kürt liderler Talabani-Barzani yönetimini desteklediğini açıkladı.

Kandil Dağı'ndan Ayrılıp Musul'a Gittiler

Yeni partide kardeş Öcalan'ın dışında Nizamettin Taş ve Kani Yılmaz gibi PKK/KADEK'in önde gelen isimleri yer alıyor. Osman Öcalan ile yandaşlarının 10 gün önce Kandil Dağı'nı terk edip Musul'a yerleştiği belirtiliyor.

Apo Endişeli: Destekçi Bulurlar mı?
Abdullah Öcalan ise avukatları aracılığıyla yeni örgütün ve Osman Öcalan'ın kendisini bir çuval paraya ABD'ye satmaya çalıştığını söyledi. Öcalan yeni örgütün Avrupa ve K. Irak'ta taraftar bulmasından kaygılı.


Öcalan Öcalan'a karşı

1978 yılında Diyarbakır'da kurulan PKK, 26 yıl sonra ikiye bölündü. Osman Öcalan'ın başını çektiği hareket partileşeceğini açıkladı Yeni partiyi ağır dille eleştiren Abdullah Öcalan ise "ABD'den bir çuval para alan kardeşim beni ve Kürtler'i sattı" dedi.

İnternet'te Kürtçe yayınlanan AVESTA sitesindeki habere göre Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra çözülme sürecine giren PKK, 26 yıl sonra ikiye bölündü. Habere göre 2-5 Ağustos tarihleri arasında bir konferans yapan Osman Öcalan liderliğindeki Demokratik Barış İnisiyatifi partileşme kararı aldı. Örgütün isminin ise 'Yurtsever Demokratlar Partisi' (PWD) olacağı belirtildi. Yeni örgüt kararı aralarında Nizamettin Taş, Halil Ataç, Kani Yılmaz ve Hıdır Yalçın gibi örgüt içinde etkin olan isimlerin de bulunduğu 40 kişinin imzalı bildiriyse duyuruldu. Bildiride PKK ve Kongra-Gel isimlerinin demokrasiyi çağrıştırmadığı belirtilirken, yeni oluşumun üyelerine yaşamsal özgürlükleri için tercih hakkı vereceği vurgulandı. Bu ifadenin yakın zaman önce kendisinden yaşça küçük kadın militanla evlenen Osman Öcalan'ın dışlanmasına karşı kaleme alındığı sanılıyor. Türkiye için demokrasi, Kürt sorununun demokratik yollardan çözümümün hedeflendiği ifadelerinin yer aldığı açıklamada, Abdullah Öcalan için de şu ifadelere yer verildi: "PWD Abdullah Öcalan'ın yaşadığı esaret koşullarının aşılmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını, insani ve ahlaki bir görev olarak kabul eder ve bu çaba içinde olur. İdeolojik düşüncelerine değer verir ancak politikalarını bağımsız iradesiyle oluşturur. PWD, Kongra-Gel'i dağıtarak aşmayı değil, Kürt özgürlük hareketinin yaşadığı tıkanmayı aşarak, mücadele değerlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır"

40 KİŞİ İMZALADI
Yeni partide Osman Öcalan'ın yanı sıra Nizamettin Taş, Hıdır Yalçın, Halil Ataç, Şehnaz Altun ve Kani Yılmaz gibi PKK/KADEK'in önde gelen isimleri yer alıyor. Örgütün eski yöneticilerinden Kani Yılmaz'ın da kısa süre önce 10 adamı ile Kandil Dağı'ndan ayrıldığı öğrenildi. Ayrıldıklarını bir bildiri ile duyuran Kani Yılmaz, parti yönetimini taraf tutmakla suçladı. Kendilerine örgütün basın yayın organlarında yer verilmeyerek sansür uygulandığını iddia eden Kani Yılmaz, bundan böyle Öcalan'ın sürekli eleştirdiği Talabani'nin yanı sıra Barzani ile de "kardeşlik" içinde olacaklarını açıkladı.

Hüseyin KAÇAR-Ercan AKKAR / MERKEZ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yeni parti: Bölgede ABD desteklenmeli
 Yargıda 'arabulucu' dönemi başlıyor
 Söz verilmeyen Baykal da gitmiyor
 Şehit başkomisere tören
 Kaçak yapıları yıkın
YAVUZ DONAT
Bodrum hikayeleri
Sümer Oral'ın eşi Türkan hanım bir...
Gurbetçi kardeşler yanarak can verdi
Hollanda'da iki gencin, başkasının evini yakmak isterken yanlışlıkla...
Liseye kayıtta online dönemi
Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler ve Anadolu Liseleri'ne başvurular bu...
Derin kavga
Derin kavga
Çakıcı adıyla ortaya çıkan üç skandal var. Birinci olayda Mesut...
Bu dostluğa bu alkış çok yakıştı
Bu dostluğa bu alkış çok yakıştı
Atina 2004 Olimpiyatları'nın açılış törenine katılan Türk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.