kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İlk tren hızlandırılmıştı şimdiki renk körü çıktı
İlk tren hızlandırılmıştı şimdiki renk körü çıktı
Yıldırım: İstifayı düşünmüyorum
'Galiba kırmızıda geçtik'

Bu iş raydan çıktı: 6 Ölü 85 Yaralı

Hızlandırılmış tren acısı dinmeden Tavşancıl’da yeni facia: Başkent ve Adapazarı ekspresleri kafa kafaya çarpıştı....

Gebze'de kaza
Hızlandırılmış tren kazasından 20 gün sonra Türkiye yeni bir tren kazasıyla sarsıldı. Ankara'dan İstanbul'a gelen Başkent Ekspresi ile İstanbul'dan Adapazarı'na giden Adapazarı Ekspresi dün saat 16.51'de Gebze'nin Tavşancıl beldesinde çarpıştı. Lokomotifler birbirine girdi.
Kırmızı ışıkta geçti
Korkunç kazada biri makinist, ikisi tren görevlisi altı kişi öldü, 85 yaralı var. Kayıtlara göre çarpışma, Başkent Ekspresi'nin kırmızı ışıkta geçmesiyle meydana geldi. İki trende kurtarma çalışmaları saatlerce sürdü. Ambulanslar çevre hastanelere yaralı taşıdı.


İlk tren hızlandırılmıştı şimdiki renk körü çıktı

Hızlandırılmış tren faciasının ardından bir tren kazası haberi de Kocaeli'nden geldi. Başkent Ekspresi, kırmızı ışıkta geçince Adapazarı Ekspresi ile çarpıştı. 6 kişi öldü.

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde 22 Temmuz akşamı raydan çıkarak 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 'hızlandırılmış tren' kazasının üstünden 1 ay geçmeden, Türkiye bir başka tren kazasıyla sarsıldı. Kocaeli'nin Gebze ilçesi Tavşancıl Beldesi'ndeki istasyonda meydana gelen kazada iki yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. Resmi açıklamalara göre kazada 6 kişi öldü, 85 kişi de yaralandı. Feci kaza dün saat 16.51'de Tavşancıl İstasyonu'nda meydana geldi. İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan saat 15.17'de hareket eden Adapazarı Ekspresi, Tavşancıl İstasyonu'na yaklaştığı sırada kırmızı ışık ihlali yapan Başkent Ekspresi ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın ardından iki tren birbirinin içine girdi. 8 vagonlu Adapazarı Ekspresi'nde iki vagon; 4 vagonun bulunduğu Başkent Ekspresi'nde ise 3 vagon devrildi. Trenlerin birinci vagonları birbirinin içine girdi. Adapazarı Ekspresi'nde ilk vagon rayın dışına çıkarak, devrildi. Adapazarı Ekspresi'nde 500, Başkent Ekspresi'nde ise 9'u personel, 153'ü yolcu toplam 162 kişinin olduğu öğrenildi. Başkent Ekspresi Ankara'dan İstanbul'a doğru saat 10.20'de yola çıktığı öğrenildi.

BİR MAKİNİST ÖLDÜ
Kazada ölenlerden Seyfi Göktepe ve Recep Öztürk'ün Devlet Demir Yolları'nda görevli olduğu öğrenildi. Pendik'te yol bakım çalışmalarında görev alan görevlilerin evlerine dönmek üzere trene bindikleri ve ilk vagonda bulunan çok sayıda yolcunun demiryolu işçisi olduğu belirtildi. Adapazarı Ekspresi'nin makinistlerinden Durmuş Akgül ve Özcan Özel kazayı sıyrıklarla atlatırken, Başkent Ekspresi'nde görevli makinistlerden Soner Gürkan lokomotifte sıkışarak can verdi. 13 yıllık makinist olan Gürkan 2 çocuk babasıydı. Kazada ayrıca Abdullah Aydın, Feray Ocaktan ve Dilara Ocaktan yaşamını yitirdi. Kazaya ilk müdahaleyi jandarma ve itfaiye yaptı. Kurtarma çalışmaları saatler gece yarısını gösterdiğinde üç kişinin bulunduğu sanılan vagonda sürüyordu. Adapazarı Ekspresi'nin makinisti ve tren şefi Durmuş Akgül, SABAH muhabiri Pınar Şengül ile görüşerek, "Kuzeyden gelen tren aniden üzerimize çıktı. Olayın hemen ardından arkadaşım Özcan ile birlikte bizi jandarma gözaltına aldı. Kimseyle görüşmemize müsaade etmiyorlar" dedi.

BAŞKENT HATALI
Öte yandan kazanın nedeni de kesin olarak belli oldu. Haydarpaşa'daki Kumanda Merkezi Müdür Vekili Mücahit Demirci, trenlerin seyrini bilgisayara döken trengraf denen aletin verileriyle Başkent Ekspresi'nin kırmızı ışıkta geçtiğinin kesinleştiğini ifade etti.

85 KİŞİ YARALANDI
Kazanın ardından Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, yaralanan 85 kişiden 27'sinin hastanelerde tedavisinin sürdüğü, 58 kişinin ise ayakta tedavi görerek taburcu edildiği belirtildi. Tavşancıl'daki kazanın ardından Pamukkale Ekspresi ile Konya Meram Ekspresi'nin seferleri iptal edildi. Kazanın ardından Sakarya ve İzmit'ten çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans olay yerine hareket etti.

Güngör KARAKUŞ-Celal YILDIZ- Ali ÖZLÜER-Mustafa KA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 11 milyon lira tasarruf uğruna mı kaza oldu?
 İmdat freni imdatlarına yetişti
 5.5 şiddetli deprem kerpiç evleri yıktı
 Ezbercilik tarih oluyor
 Vatandaş aklına takılan soruların yanıtını arıyor!
 Üçüncü bomba patlamamış
 100 bin mezuna 'kredi haczi' geliyor
 'Hevsel mağdurları haklarını alacaklar'
 YÖK ve KKTC anlaşmaya vardı
 CASA'ların uçuşları 15 gün durduruldu
REFİK DURBAŞ
'Sıfır' çeken öğrenciler...
Bu yıl LGS'ye giren...
UMUR TALU
Bir tatlı huzur...
'Mikser" tatilden döner...
Bu...
ABD Irak'ta saldırı başlattı
ABD, Irak'ta kendisine en büyük direnişi gösteren Mukteda Sadr'ı ve...
Mavisiz çıkmam abi!
ABD Başkanı George W. Bush'un bir renge "takıntısı" var. Hemen hemen...
Jaba'yı Türk yapalım
Jaba'yı Türk yapalım
"Önemli sorunlar yaşıyoruz. Hakan Ünsal dışında solu tam anlamıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.