kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
 

Ankara'ya kadın eli

Bu hafta Ankara SABAH'ta bir bayrak değişimi gerçekleşecek. Aslı Aydıntaşbaş, SABAH'ın Ankara Temsilciliği görevini Muharrem Sarıkaya'dan devralacak.
Yavuz Donat, Muharrem Sarıkaya'nın katkı ve destekleriyle Ankara büromuz size gündem oluşturan haberler yapmayı daha da güçlü bir şekilde sürdürecek.
Aslı Aydıntaşbaş bu göreviyle bir ilke imza atacak. Bir büyük gazetenin Ankara Temsilciliği'ni ilk kez bir kadın üstlenmiş olacak. Bu, SABAH'ın basındaki öncülüğünün bir başka göstergesi aslında. Çünkü SABAH, "pozitif ayrımcılığı" çoktan yaşama geçirmiş bir gazete. Bu gazetenin bir çok kilit noktasında kadınların damgası var.
Yayın Koordinatörümüz Şule Talu, Cumartesi ve Pazar eklerinin sorumlusu, Yazı İşleri Müdürümüz Balçiçek Pamir, Magazin Müdürümüz Şengül Balıksırtı, Günaydın'ın yöneticisi Şirin Sever, eğitimleri, çalışkanlıkları birikimleriyle bu gazeteye ciddi katkıda bulunan isimler.
Şimdi bu ekibe Aslı Aydıntaşbaş katılacak. Aslı, eğitimi, farklı deneyimi ile bu gazeteye ve Ankara Bürosu'na değişik bir bakış açısı getirecek. Bugüne kadar yaptıkları onun en iyi referansı aslında.
Robert College mezunu olan Aslı, üniversiteyi Amerika'da Bates College'da okudu. Daha lisedeyken Cumhuriyet Gazetesi'nde stajyer olarak çalıştı. Bu arada Bosphorous Chronicle adlı okul gazetesinin editörlüğünü de yapıyordu. Profesyonel gazeteciliğe geçişi ise SABAH Grubu ile oldu. Aslı, SABAH bünyesinde yayınlanan ve başına gelen talihsiz olaylara kadar Türk gazeteciliğine bambaşka bir soluk getiren Yeni Yüzyıl gazetesinde muhabirlik yaptı.
Yeni Yüzyıl'dan sonra ise tekrar Amerika'ya döndü ve orada NTV ve Radikal'e muhabirlik yaptı. Bu arada New York Üniversitesi'nde gazetecilik ve Ortadoğu üzerine masterını tamamladı.
Hemen her gazeteci gibi bir ara gazeteciliğe ara verdi ve iki yıl kadar Fleisman Hillard isimli ABD'nin en büyük halkla ilişkiler şirketinin kriz yönetimi bölümünde görev yaptı. Aslı bu dönemi "Benim için hem iş dünyasını tanımak, hem de gazeteci kimliğini bırakıp çitin öbür tarafına atlamak için çok değerli bir deneyimdi. Müthiş projeler yaptık. Ancak 11 Eylül'den sonra yeniden gazeteciliğe dönmek için kaşınmaya başladım. O sırada senden teklif geldi" sözleriyle anlatıyor.
Son 7 yılını Amerika'da geçiren Aslı bildiğiniz gibi grubumuzu Washington'da temsil ediyordu. Amerika'da olduğu dönemde New York Times, Wall Street gibi gazetelerde haber ve makaleleri yayınlanan Aslı'nın başta CNN olmak üzere birçok televizyon kaynağının Irak, Türkiye ve Ortadoğu konularında görüşlerine başvurdukları bir isimdi.
Ressam bir anne ile mimar bir babanın kızı olan Aydıntaşbaş'ın kızkardeşi de Amerika'da reklamcılık yapıyor.
Gördüğünüz gibi Aslı'nın genç yaşına rağmen çok etkileyici bir geçmişi var. Bu kez çok farklı bir göreve soyunuyor. Ancak çalışkanlığı, titizliği, çevresiyle düzgün ilişkileri sayesinde Ankara Büro'ya yepyeni bir soluk getireceğinden hepimiz eminiz.
Ankara siyasetinin kimi zaman renksiz gelişmelerine Aslı Aydıntaşbaş yönetimindeki büromuz ayrı bir tat ve renk vermeyi başaracak. Aslı'nın çok iyi hakim olduğu Amerikan gazeteciliği yaklaşımı ile SABAH'ın dinamizmi bir araya geldiğinde ortaya mükemmel haberler çıkacak.
Bu arada dağılmakta olan bir büroyu alıp bugünlere getiren Muharrem Sarıkaya, çok iyi hakim olduğu Ankara gelişmelerini köşesinden sizin için yorumlamayı sürdürecek. Muharrem Sarıkaya'nın bu köşesiyle sınırlı kalmayacağı ve sık sık birinci sayfa manşetlerine çıkacağını rahatlıkla söyleyebilirim size.
Kısaca bu, SABAH'ın güz dönemi yeniliklerinden ilki. Önümüzdeki haftalarda gazetede bir çok yenilik ve değişiklikle karşınızda olacağız.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Milli Eğitim'e yeni düzen   / 10-08-2004
 İki yıl geçti   / 08-08-2004
 İslami engizisyon...   / 05-08-2004
 Amerikan devinin gözüyle Türkiye   / 03-08-2004
 Ankara'ya kadın eli   / 02-08-2004
 Medyayı suçlamak   / 30-07-2004
 Vakıf üniversiteleri   / 29-07-2004
 İhtiyatlı iyimserlik   / 28-07-2004
 Doğru bir örnek   / 27-07-2004
 Medeniyet testi   / 26-07-2004
UMUR TALU
Ormanda bir gezinti
Ağaçlara bakarken ormanı görebilir...
ERGUN BABAHAN
Hassas dönem
Türkiye kanlı bir iç savaş döneminin...
Madalya kazanamazlarsa kesin film teklifi alırlar
Atina, olimpiyat oyunları için 202 ülkeden binlerce sporcuyu...
Irak'ta koalisyon çatırdıyor
Amerika'nın Irak'taki müttefikleri bir bir çekilmeye devam ediyor.
Trabzon tarih aldı: 2-1
Trabzon tarih aldı: 2-1
21'de Verpakovskis'in golüyle geriye düşen bordo-mavililer 34'te...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.