kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Murat Demiryas @ SABAH
 

'Yunus' musunuz?

Elazığspor-Ankaragücü maçı sonrası... Son dakikada verilen penaltı yüzünden sinirler gerilmiş, seyirci tepkisini Ankaragücülü oyunculara ellerine geçeni atarak gösteriyordu. Bir yandan Şeref Tribünü'nde yumruklar uçuşuyordu. Ortam gergindi. Manzara böyleyken Elazığsporlu futbolcular hem sakin hem de şaşkınlardı. Saha içerisinde bazı kavgalar çıkmıştı ama hemen yatıştırılmıştı. İşte o anda mikrofonlar golcü Yunus'a çevriliyor.
Yunus "Seyirci bunu niçin yapıyor anlamıyorum. Ankaragücü bizi hakkıyla yendi. Biz 1-0 öne geçtik ama koruyamadık. Bu sonucun olmasında Ankaragücü'nün bir suçu yok ki." diyor. (En azından bu tür şeyler söylüyor, gecenin bir yarısından sonra uykuluyken bu şekilde aklımda kaldı. Keşke normal bir saatte yayınlansa ve bütün Türkiye bu konuşmayı duyabilseydi.) Hak, hukuk, adalet ve dürüstlük... En önemlisi rakibe saygı...
Bunları sadece sporda değil, günlük hayatımızda gözardı eder hale geldik. Altta kalanın canının çıkartıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Sporun hızla kirlendiği bir dönemde Yunus'un sözleri o kadar anlamlı ki... Hiçbir suçu olmadığı halde (pardon, suçları Elazığ'ı yenmek!) kafasına taş yiyen Ankaragücülü futbolcular da şaşkın.
Aslında Yunus normalini yapıyor. Ama herkes bunun tersini yaptığı için Yunus yalnız kalıyor. Hayır Yunus, yalnız değilsin. Sen ve senin gibi düşünenler çok fazla. Ama seslerini çıkartamıyorlar. Gerilimin her sezon tırmandığı ligimizde Yunus'un bu hareketinin devamının gelmesini diliyorum. Geçen hafta 'Teknik direktörler hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan oyuncularını uyarmalıdır' diye yazmıştım. Televizyon görüntüleri de gösteriyor ki, Ankaragücülü Özgür penaltı pozisyonunda kendini yere bırakmış. Hayalkırıklığına uğradım! Rize, Tuncay ve Nobre Ankaragücü-Çaykur Rize maçında Ankaragücü'nün cezalı futbolcu oynattı iddiası ortalığı karıştıracağa benziyor.
Konu, hukuku çok yakından ilgilendirdiği için şimdilik yorum yapmıyorum. Ancak bu sezon hükmen galibiyet ve mağlubiyetlerde sürekli Çaykur Rize imzası görülüyor. İnsan 'kıllanıyor' tabii... Yazarımız Kazım Kanat, gözümüzden kaçan bir noktayı gösterdi bana: Tuncay, gol sevinci yaşarken korner direğini çıkarttı ve Metin Tokat'tan sarı kart gördü. Letonya-Türkiye maçında Verpakovskis gol attıktan sonra korner bayrağını yerinden çıkartıp bir tüfek gibi kullanmıştı. Maçın hakemi Fransız Gilles Veissiere sarı kartını bile çıkartmamıştı. Aynı hareketi Türkiye- Letonya maçında da tekrarladılar. Sarı kart çıkmadı. Kurallarda korner bayrağını çıkartma ile ilgili bir şey yazmıyormuş. Peki bu yorum farkı neden ileri geliyor? Ve Nobre'nin atmadığı ama Nobre'ye yazılan gol...
Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ata Aksu, 'Hakem ne yazdıysa onu kabul ederiz' demiş. Türkiye Futbol Federasyonu, çok güzel bir uygulama ile internet yoluyla bu tip bilgileri yayınlıyor. Ancak bu bilgilerde, özellikle hakemlerin gol raporlarında bariz hatalara rastlıyoruz. Artık Avrupa'da bu tip bilgilerde televizyon görüntüleri esas alınıyor. (UEFA, bu sezon Juventus-G.Saray maçındaki golü Ferrara'dan alıp Del Piero'ya vermişti.)
Teknoloji çağının yaşandığı günümüzde bizce yapılması gereken de budur. Yoksa ortalık öyle bir karışır ki her önüne gelen 'Golü ben attım' der, işin içinden çıkamayız! (Hakem Tuncay'ın golüne 'Golü kaleci Volkan attı' diye yazsa da kabul edecek miydik?)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sakın forma çıkartma!   / 30-07-2004
 Yukarı tükürsen bıyık   / 04-05-2004
 Ucuz yaşamlar   / 27-04-2004
 Trabzon'u alkışlayın   / 13-04-2004
 Nobre'nin sol ayağı   / 29-03-2004
 'Yunus' musunuz?   / 23-03-2004
 Gerilim artıyor!   / 16-03-2004
 Vezir fedası   / 09-03-2004
 Final isteriz   / 04-03-2004
 11 puan nasıl eridi?   / 02-03-2004
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sol kanat baş ağrıtacak
Fenerbahçe'nin Rize karşısında...
MURAT DEMİRYAS
Senin adın ne?
Gündem Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş...
HASAN SAYDAM
At yarışı oynamak
Halk dilinde çok kullanılan, benim de...
VEDAT BAYRAM
Süreyya'yı soruşturanlar
Süreyya Ayhan hakkında açılan...
ABD, F-16'ları İncirlik'e yollamaktan vazgeçiyor
ABD, F-16'ları İncirlik'e yollamaktan vazgeçiyor
Türkiye'nin kısıtlama koyunca, ABD, Almanya'daki 48 F-16 uçağını...
Haydi çabuk ama uçağı kaçırıyoruz!..
Haydi çabuk ama uçağı kaçırıyoruz!..
Özel havayolu şirketlerinin uçak seferlerine başlamasıyla birlikte,...
Bir milyon dolarlık dava açtı
Bir milyon dolarlık dava açtı
Fransa Açık Tenis Turnuvası şampiyonu Rus raket Anastasia Myskina,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.