kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Zor günlerimde tek nankör Cem Yılmaz'dı'
'Zor günlerimde tek nankör Cem Yılmaz'dı'
'Kimin ak kimin kara olduğu ortaya çıktı'
'Yılmaz Erdoğan olmasa bu iş bitmezdi'

'Zor günlerimde tek nankör Cem Yılmaz'dı'

Müzik dünyasının prensiyken birden ortadan kaybolan, sonra içli dışlı olduğu Uzanlar'la polemiğe giren, ardından vurulan Erol Köse, artık herkesin "bitti" dediği dönemde ortaya çıktı. Bu yaza damgasını vuran Mustafa Sandal, Hande Yener, Burcu Güneş gibi isimlerin prodüktörü olarak yeniden doğan Köse, zor günlerinde kendisini yalnız bırakanlar içinde en çok Cem Yılmaz'a sitem ediyor.

Üniversite sınavında, Türkiye ikincisi olarak Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girdi. 1987'de Komedi Dans Üçlüsü ile üniversitede okurken müzik dünyasına girdi. Zirvedeyken o dönemi bitirip, prodüktörlüğe başladı. İlk olarak Ankara'dan arkadaşı Deniz Arcak ile prodüktörlük yaptı. Ayna, Atilla Taş, Burcu Güneş, Burçin gibi yapımları çıkarttı. Dizi yapımları da oldu. Bir yıl öncesine kadar müzik sektörünün tepesindeki isimdi. Ardından Uzanlar ile birlikte battı. Sonra vuruldu ve yaz başında çok satan albümlerin prodüktörü olarak adeta küllerinden doğdu... Bitmek bilmeyen yeni şeyler üretme hevesinin, bu çalışma azmini verdiğine inanıyor.

GORA İÇİN BASKI YAPILDI

* Tüm bu olayların neden başınıza gelmiş olduğunu düşünüyorsunuz?
Benim başarılarım Uzanlar'ın dikkatini çekti ve birlikte iş yapma teklifi ile geldiler. O dediğimiz 2002 yılının ortalarıydı. Onlar benim müzik şirketime ortak oldu, ayrıca bir de film ve menajerlik şirketi kurduk. Müzik şirketimin ağırlık hissesi bendeydi. Onlar medya desteği veriyorlardı. Ortaklığımız bir yıl sürdü. Ama ondan önce ben prodüktör olarak 10 yıldır vardım. BDDK Uzan şirketlerine el koyunca, şirketlerin faaliyetleri durduruldu. Belli bir ivme ile giderken, biz ve sanatçılarımız mağdur olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık. Tabii bu şirketlere de kara para girmiş mi girmemiş mi araştırmaları zaman aldı. Allah'a şükür o süreçlerden alnımızın akıyla çıktık. Bu şirketlere, bu tip kaynakların aktarılmadığı ortaya çıktı.

* Bir de vurulma olayı yaşandı, sizce vurulmanız aydınlandı mı, ne oldu?
Ben yılbaşına bir gün kala vuruldum. Faili yakalanmadı ama ben o dönem Cem Uzan'dan şüphelendiğimi söylemiştim. Çünkü GORA filmini satmam ve yurtdışına kaçırılmasına yardımcı olmam için bana baskı yapıyorlardı. Ben de kanunsuz iş yapamayacağımı söyleyerek, bunu reddetmiştim. Bu nedenle, oralardan gelen baskılar nedeniyle aramızda bir husumet doğmuştu ve daha sonra vuruldum. Tabii bu adalet ve emniyet güçlerinin konusudur artık. Ben yaşadığım olaylar nedeniyle, kimden şüphelendiniz diye sorulduğunda bunları anlatmıştım fakat devamı gelmedi. Faili de yakalanmadı. Sağlığıma kavuşmam bayağı zaman aldı.

* Vurulduktan sonra neler hissettiniz? Bir şeylerin pişmanlığı var mıydı?
O dönem şu vardı: Bir; Uzan olayı olunca, iki; ben vurulunca, geçmişte sektördeki başarılı işlerimizden rahatsız olan pek çok kişi bayram etti. Bizim artık gitmemizi istediler. Sektör artık Erol Köse'den kurtulduğunu sandı. Tabii kıskançlık normaldir, ben yadırgamıyorum. Biz kimsenin çanına ot tıkamamıştık, işimiz sadece çalışmaktan ibaretti. Bir de şu var: bitti, Erol da bitti" diye düşünüyorlardı. Ama unuttukları bir şey vardı. Beni Uzanlar yaratmamıştı. Beni zor günlerde ayakta tutan; sanatçı arkadaşlarımın nankörlük yapmaması, beni yalnız bırakmaması oldu.

* Kimler vardı yanınızda?
İlk defa açıklıyorum; bu konuda tek nankör insan Cem Yılmaz oldu. Kendisi tam tabiriyle ikili oynadı. Bize gelip "Aman abi ne yapacağız bu Uzanlar yüzünden başıma neler geldi" dedi. Onlara gidip "Erol var, ben ne yapacağım" dedi. Filmi gecikiyor diye sanki bizden hesap sordu. Oysa bizim bir suçumuz yoktu. Şirketlere tedbir konulmuştu. Kendisi hastaneye ziyaretime dahi gelmedi. Oysa, o dönem Cem Yılmaz için milyon dolara yakın transfer parası ödenmişti ve işler güzel giderken her gün telefon açıp, hatırımı soruyordu. Başka hiçbir sanatçıdan nankörlük görmedim. İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Burcu Güneş hiçbiri başımdan ayrılmadılar.

ONURUMU KAZANDIM

* Herkes sizin kaçtığınızı sanıyordu, tekrar nasıl ortaya çıktınız?
Medya grubuna da el konulduktan sonra, TMSF yönetimi medya grubunun başına Adem Gürses'i atadı. Adem Bey sektörü bilen birisi. Burada amaç; fonun da kayıplarını tahsil etmesi olduğu için şirketlerin aktive olması gerekliydi. Yoksa sanatçılar, kontratlar mağdur olacaktı. Onlar da bizi incelediler. Yönetim ve denetimi onların ukdesinde olmak koşuluyla, işimizi yapmaya başladık. İmza yetkisi TMSF'nin yönetim kuruluna ait. Ben yine işimi yapıyorum. Şu an imza yetkim yok, zaten olması gerekmiyor. Amacım imza atmak değil, çalışıp yeni şeyler üretmek. Temettü denen, yılsonu kar haklarımız baki kalıyor. Vergiler ödeniyor, sanatçılar aktive oluyor. Allah TMSF'den, Adem Gürses'ten, yönetim kurulundan razı olsun. Benim her şeyden önce psikolojime kavuşmam gerekliydi. Vurulmamdan sonra Cem Uzan'la onur savaşım vardı. Benim sektördeki duruşumu yeniden sağlamak için, itibarım için yeniden çalışmaya ihtiyacım vardı. Bana bu imkânı verdiler.

BÜLENT İPEK

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 48 saat için Rock'n Coke kasabası kurdular
 Açılış törenlerini 4 milyar kişi izleyecek
 Büyük aşkını kliniğe yatırdı
 Sinema kazandırmıyor ama TV dizisi ne güne duruyor?
 Sinema tarihinin unutulmaz rolleri
 Eğlenceli misiniz?
AYŞE TÜTER
Akdeniz payı
Una, robotta yavaş yavaş zeytinyağı, 2 adet...
Sosyetede hayal kırıklığı!
Sosyetede hayal kırıklığı!
Sosyetiklerin randevu alabilmek için aylarca peşinden koşturduğu...
Çok mutlular
Çok mutlular
13 yıllık eşi Aslı Kuseyiroğlu'ndan boşanan Mehmet Berker, geçen yıl...
Hafızamızı güçlendirmek mümkün mü?
Hafızamızı güçlendirmek mümkün mü?
Araştırmalara göre hafıza kadınlarda; yön bulma ise erkeklerde daha...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.