kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Böyle evlilikler de var
Böyle evlilikler de var

Aşk kağıtlarla, tapularla ispatlanmaz; yürekle, sevgi sözcükleriyle ispatlanır. Gündemi bu kadar işgal eden çirkinlikler arasında şahit olduğum bir evlilik hikayesi bunun en güzel kanıtı.

Son zamanlarda medya önünde yaşanan birçok evlilik skandalına şahit oluyoruz. Bir aile dizisi düşünün ki baş kahramanları seks skandallarıyla gündemi işgal etti. Medya günlerdir tuzağa düşürülen 'Tamer Karadağlı'yı karısı affetsin mi, affetmesin mi'yi tartışıyor. Neyi tartışıyoruz? Çivileri çıkmış, daha evlenmeden aldatmaların basına yansıdığı, evlenir evlenmez bir mankenle tren yolculuğu skandalı patlayan bir evliliği konuşuyoruz. Farkındaysanız böyle şeyler bizde değil de Hollywood'da yaşanınca, adam ne kadar ünlü ya da zengin olursa olsun kadın anında boşanıyor. Bizde ise o alaturka mantıkla 'olur böyle şeyler' deyip olaylar sineye çekiliyor. Halbuki çok açık bir şey var; sevginin, saygının olduğu yerde böyle şeyler olmaz. Belki ki her şey bitmiş, belli ki bu adam bu işi hep yapacak, kağıt üstünde devam etse de bu evlilik bitmiş. Sevgiler, aşklar kağıtlarla tapularla ispatlanmaz. Yürekle, aşkla, sevgi sözcükleriyle ispatlanır. Bugün o skandal kapanır, yarın başkası yaşanır çünkü evlilik bitmiştir. Fanus bir kere çatlamış artık, hiçbir gün çatlamamış olmayacağı gibi o çatlak zamanla sinsice ilerleyip günün birinde kırılır. Çünkü aşksız evliliğin olduğu her yerde, her zaman nikahsız aşklar olacaktır.

HAYAT PAHALI BİR ŞARAP GİBİ
Her neyse bu kadar çirkinliğin arasında ben geçen hafta sonu muhteşem bir sevgiye ve güzelliğe şahit oldum. Benim dünya tatlısı pozitif komşum Ayşe Dural uzun süredir yaşadığı hastalıktan kurtuluşunu dostlarıyla paylaşmak istedi. Bunun için de bizim sitenin havuz başında bir davet verdi. Ayşe-Ahmet Dural çifti artık unuttuğumuz sadece anne-babalarımızda kaldı zannettiğimiz bir evlilik türünün herhalde son örneklerinden. Bu pozitif çiftin aşkları, saygıları, sevgileri yaşadıkları zor günlerde omuz omuza vererek daha da güçlenmiş sanki. Ayşe davette bir konuşma da yaptı. Beni çok duygulandıran bu konuşmayı sizinle paylaşmak istedim. 'Evet arkadaşlar, değerli konuklar! Hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri, her birinizi çok seviyorum. Ahmet'in (eşinin) bilgece sözleri vardır. Bunlardan birinde der ki; kalbimizde sevgi, konser salonundaki şarkıdan daha fazla yer işgal etmez. Şarkı bütün salonu doldurur. Ama salona yine de yeni kişiler girebilir. Hala yeni kişilere yer vardır. Salon doldukça da şarkıcının şarkısı daha da güzel, daha da keyifli bir hal alır. Ve sevgi sevgi ile beslenir. Ben ailemi ve sizleri tek tek çok seviyorum. İyi ki varsınız ve buradasınız. Üstümdeki bu kıyafeti Pencabi derlemiş. Sizi böyle bir Hindistan giysisi ile karşıladım. Çünkü bugün benim sadece doğum günüm değil, yeniden doğuş günüm. Etrafta gördüğünüz kelebekler de değişimi, yeniden doğuşu temsil ediyor. Değişim! Yeni milenyumla, 2000 yılı ile başladı. Büyümeye kafayı takmış bir medeniyetin parçası olan vücudumda, bazı hücreler biraz daha hızlı büyüdü ve bir sabah göğsümde bir tümörle tanıştım. New York'ta iki ameliyat... Sonra tekrar New York'ta bir troid ameliyat. Dikkat edin hep çift dikiş. Ve geçen kasım ayında tekrar radikal bir göğüs ameliyatı. Bu sefer pes ettik ve İstanbul'da yapıldı. Umarım artık, inşallah bitti. Bu akşam bu bitişi kutluyoruz." Ve Ayşe hepimizi ağlattıktan sonra tek tek isimlerimizle hepimize teşekkür etti. Ve konuşmasını şöyle bitirdi: 'Derler ki; hayat pahalı bir şarap gibidir. Herkes etiketi okur ama pek azı tadına bakar. Hadi gelin arkadaşlar bu pahalı şarabı açalım ve hep beraber hayatın tadına bakalım." Ayşeciğim sizinkini çocuklar duysun, sizinkini herkes duysun, duysun ki hala bu kadar temiz duyguların olduğunu bilsinler. İyi ki varsın, iyi ki komşumsun.

SEKS FISILTILARI
* Kadınları cezbeden erkek tipi eğitim,yapılı vücut ve paraymış. (Niye erkeksizlik çekildiği anlaşıldı. Çünkü bütün bu vasıflara sahip adamlarda eğitimli çıtır peşinde.)

*
Hülya Avşar "Tamer böyle şeyler yapmaya devam edecek, sadece daha temkinli olacaktır. Yuvayı yıkmasınlar" demiş. (Hülya Hanım siz binlerce aldatmalı mutsuz bir kontrat devam ettiriyorsunuz diye herkes aynı şeyi mi yapmalı?)

*
Brad Pitt, İngiliz bir kadın dergisi tarafından dünyanın en seksi erkeği seçilmiş. (Evet, evet, evet. Biz de Cumartesi Sabah kadın ekibi olarak bunu şiddetle destekliyoruz.)

İlişki Cadısı AYŞE

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Beyzbol takımları yakında sahada
 Paris Pekin arası İstanbul
 Işığı sevenler bu yarışmaya
 Turizm elçisi profesör
 Rock'la uykusuz geceler
 Minnoş televizyon starı olma yolunda
 "Kısırlat-Aşılat-Yaşat"
 O sadece bir kurban
 Meksika'yı Foça'ya taşıdılar
 Ağlar sorguda
 Kınalıada'nın yakın tarihi
 Bir ustanın kaleminden sinema tarihi
 Ajanda
 Çalışırken karı koca olduğumuzu unutuyoruz
 Özel partilerin eğlenceli grubu
 Mata Hari'nin biyografisi
 Türkiye'de film çekmek çok zor
 Okurun kalbini elimde tutmalıyım
 Güneşte sağlıklı kalmak mümkün
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Dört yapraklı yonca
Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saaarı saarı kimin yaarı
Mâlkonuya ilişkin benim payıma...
KENAN ONUK
Müziğin yaşadığı zaman
Müzik dinlemek, üzerine...
Sorunlar 13'ünde de 30'unda da hep aynı
Sorunlar 13'ünde de 30'unda da hep aynı
Amerikan sinemasının son dönemde suyunu çıkarttığı bir temaya dayanan...
Birbirlerini hem seven hem mahveden bir çift
Birbirlerini hem seven hem mahveden bir çift
Sıradışı bir kişiyi ve hayatı anlatmak... Elbette bu, çok iyi...
Cibali'den Çubuklu'ya lezzet transferi yapıldı
Haliç kıyısındaki Cibalikapı Balıkçısı, bu yaz Çubuklu Hayal...
Mesele aldatmak değil affedilebilmek
Eşini aldatmak, çapkınlık yapmak, biriyle beraberken bir başkasına...
Alman komşunu yanında getir.
Berlin'de düzenlenecek "Şimdi-Now" adlı festival Türk ve Almanlar'ın bir hafta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.