kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Hakan Coskun @ SABAH
 

Arıza çiftler

Yücel Kop Süreyya Ayhan çiftinden söz edildiğinde sizin de aklınıza Rahşan Bülent Ecevit çifti geliyor mu? Yok, yok! Birbirinin hayranı ya da tamamlayanı olan can sıkıcı çiftlere benzedikleri için değil.
"Ben sana hayran / Sen cama tırman" vaziyetini aşmış, ilk bakışta saygı duymakla dumura uğramak arasında gidip gelmemize neden olan, değişik ve karmaşık bir ilişki bu! Bir tuhaflık durumu! Bir arıza hali!
Tuhaflığı ve arızayı anlamanın en iyi yolu belki de aralarındaki benzerliklere işaret etmek:
Televizyon programında Bülent konuşurken Rahşan ya da Süreyya konuşurken Yücel söz kesip devreye girer ve siz "İşte şimdi kamera önünde tartışacaklar" diye gerilim beklentisi içine girersiniz. Ama yanılırsınız, çünkü ne Bülent, ne de Süreyya "Lafımı kesme!" demez. Hiçbir şey olmaz yani! Birbirlerinin iyiliğini istediklerine kendilerini o kadar kaptırmışlardır ki, "El alem ne der?" meselesini çoktan aşmışlardır! Bence meselenin can damarı da burada atmaktadır.
İki ilişkide de taraflardan biri diğerine sevgiyle karışık bir koruma kollama güdüsüyle sonuçları hüsran olan kötülükler yapmaktadır. Ancak her iki ilişkide de taraflar ortaya çıkan hüsranın gerçek nedenini asla kendilerinde aramazlar.
İlişkilerini tanımlarken sevimsiz nitelemelerde bulunurlar ve işin garip tarafı ne yaptıklarının farkında bile değildirler. Mesela Rahşan Hanım, "Biz tencere kapak gibiyiz, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş" demekten çekinmez. Yücel Kop ise "Ben Süreyya'nın vücudundaki kılların sayısını biliyorum" demenin en azından adaba aykırı olduğunun farkında değildir.
Rahşan Hanım'ın Bülent Bey'e doktorları bile yaklaştırmamasıyla Yücel Bey'in Süreyya'nın "uluslar arası standartta doping kontrolü"nde denetçilere zorluk çıkarması arasındaki benzerlik, olağanüstüdür.
Yücel Kop'un "doping kontrolünde yengenize yamuk yapıldı" şeklinde çıkış yapmasıyla, Rahşan Hanım'ın "Bülent'e ihanet edeceklerini önceden sezdim, benim sezgilerim çok güçlüdür" açıklaması arasındaki benzerlik de olağan üstüdür.
Rahşan Hanım'a göre Bülent'i yok etmek isteyenler vardır. Ne tesadüf! Yücel Kop'a göre de Süreyya'yı yok etmek isteyen vatan hainleri vardır.
Bülent Bey ile Rahşan Hanım, yıllardır yanlarından ayrılmayan Hüsamettin Özkan'ı partiden atabilecek kadar vefasız iken, Süreyya Ayhan ile Yücel Kop ise Antalya'daki stat bekçisini işten attıracak kadar sınıf bilincinden uzaktır.
İki ilişkinin de "daha popüler" kanadı, fiziki yapılarındaki değişimle gündemi belirlemiştir: Süreyya'nın sakatlıkları ve hastalıklarıyla Bülent Ecevit'in yaşlılığı ve hastalığı aynı oranda toplumsal infiale neden olmuştur.
Her iki ilişkide de haklı ya da haksız aynı şey söylenmiştir: Yücel olmasa Süreyya daha iyi olurdu ya da Rahşan olmasaydı Bülent Bey daha iyi olurdu.
Bülent Bey için sorulan sorularla Süreyya Ayhan için sorulan sorular arasında müthiş benzerlikler ortaya çıkmıştır. Mesela Süreyya için sorulan "Koşmadan nasıl sakatlandı?" sorusuyla, vaktiyle Bülent Bey için sorulan "Konuşmasındaki bozukluk düzelmeyecek mi?" sorusu birbirine ne de çok benzemektedir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yine bölündük!   / 09-08-2004
 İtiraf ediyorum: Halktan koptum   / 08-08-2004
 Merak ettiklerim   / 06-08-2004
 Cem Yılmaz'ın yaptığı fenalık!   / 05-08-2004
 Cepheleşelim, güzelleşelim!   / 03-08-2004
 Kabineden çizgiler   / 02-08-2004
 Seda kitapçıda   / 01-08-2004
 İran ve Türkiye   / 30-07-2004
 Anlaşıldım ama yanlış anlaşıldım   / 29-07-2004
 Huzur arıyorum!   / 27-07-2004
REHA MUHTAR
Süreyya için Yücel Kop ne söyledi bana?..
Pazar öğle...
AHMET HAKAN COŞKUN
Arıza çiftler
Yücel Kop Süreyya Ayhan çiftinden söz...
UMUR TALU
Koşma, düşersin!
Şimdi Süreyya Ayhan'ın...
Sahtekarlık yok
Sahtekarlık yok
Uluslararası Atletizm Federasyonu'nun açtığı soruşturmada iddiaları...
Sakın gelme Emre
Sakın gelme Emre
Emre'nin Türkiye'ye gelmesini istemem. Ama gelirse, onu alan takım...
Başbakan eşi olmaya hazırım
"24 ay sonra Başbakan’ım" diyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa...
Ege barışının mimarı sivil MGK'nın ilk Genel Sekreteri
Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ilk sivil Genel Sekreteri, aylar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.