kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
  » Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bombalamalar El Kaide bağlantılı
Bombalamalar El Kaide bağlantılı

Dün sabaha karşı 2 kişinin ölmesine neden olan İstanbul'daki bombalamaların El Kaide'ye bağlı bir örgütün gerçekleştirdiği bildirildi..

Bir web sitesinde yayınlanan duyuruda saldırıları Ebu Hafs El Mısri Tugayları'nın gerçekleştirdiği iddia edildi. Söz konusu sitede saldırıların artarak devam edeceği ve özellikle Avrupa'da yoğunlaşacağı duyurludu.

İSTANBUL'DA BOMBALI GECE: 2 ÖLÜ

İstanbul geceyi patlamalarla geçirdi. Önce Sultanahmet ve Laleli'de bulunan iki otelde ardarda yaşanan patlamalarda, 2 kişi öldü 7 kişi yaralandı. Esenyurt'taki Milangaz dolum tesislerine konan bombaların patlaması ise maddi hasara neden oldu.

İstanbul'un turistlik bölgelerinden Sultanahmet ve Laleli'de meydana gelen patlamalarda 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Sultanahmet'teki Holiday Otel ve Laleli Ordu Caddesi'ndeki Hotel Pars'ta saat 01.40 sıralarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi.

Çevredeki bazı binalarda da hasara yol açan patlamalarda ilk belirlemelere göre, Pars Otel'de kalan kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi öldü. Patlamalarda yaralanan Hollanda, Çin, Türkmenistan ve Ukrayna uyruklu 7 kişi de Haseki, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralıların isimleri şöyle:

''Hollandalı David Ceborian, Eric Hoogerwent, Türkmenistan uyruklu Cennet Babekova, Çin uyruklu Chen Pingzhou ve Chen Zangming, Ukrayna uyruklu Mandelena Wagecko ve Türk vatandaşı Behiye Kırkıl''

Hastane yetkilileri, yapılan müdahalelerin ardından yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirttiler.

ÇEVRE OTELLERDE ARAMA

Bu arada, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı otellerde şüpheli kişi ve bomba bulunup bulunmadığı yönünde arama yaptı. İtfaiye ekipleri de çökme ve yangın tehlikesine karşı olay yerlerinde önlem aldı, patlama nedeniyle hasar gören bazı çevre binalardaki çalışmalara yardım etti.

Patlamanın ardından bazı turistler kaldıkları otellerden dışarı çıkarken, olay yerine gelen Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri polisin yardım istememesi üzerine, olay yerinde bir süre bekledi ve daha sonra ayrıldılar.

MİLANGAZ DOLUM TESİSLERİ'NDE PATLAMA...

Esenyurt'taki Demirören grubunun sahibi olduğu Milangaz Dolum Tesisleri'nde 2 ayrı patlama meydana geldi. Esenyurt ve Avcılar sınırları içerisinde bulunan Milangaz Dolum Tesisleri'ne yapılan bombalama ihbarının ardından, Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, olay yerine geldi. Demirören, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Milangaz Dolum Tesisleri'nde 2 ayrı patlamanın meydana geldiğini belirterek, patlamaların maddi hasara yol açtığını söyledi. Tesisi çevreleyen tellerin kesilerek bazı kişilerin içeri girdiğinin belirlendiğini ifade eden Demirören, şunları söyledi:

''Bu kişiler depo bölümüne 2 bomba koymuşlar, bombalar 30 dakika arayla patlamış. Gaz sızıntısı vardı durdurduk, şu anda tehlikeli bir durum yok.''

Patlama anında içeride 4 kişi çalıştığını belirten Demirören, olayda yaralanma ve can kaybı olmadığını sözlerine ekledi. Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

AKSU: BOMBALARIN TÜRÜ HENÜZ BELİRLENEMEDİ

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Esenyurt'taki bir dolum tesisi ile Sultanahmet ve Laleli'deki 2 otele yönelik saldırılarda kullanılan bombaların türüne ilişkin incelemelerin sürdüğünü, ancak henüz net bulgulara ulaşılmadığını bildirdi.

Aksu, İstanbul Valiliği'nden ayrıldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksine geldi. Burada Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından tören mangasıyla karşılanan Aksu, yaklaşık 2.5 saat süreyle emniyette kaldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Aksu, bir gazetecinin ''Bombaların türü belirlendi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Otellerden ve dolum tesisinden alınan numuneler polis laboratuvarında inceleniyor.
Henüz net bulgulara ulaşmış değiliz. Ancak, incelemeler sürüyor'' dedi. Olayda yaralananlardan 2'sini tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etmek istediğini, ancak taburcu olmaları nedeniyle bu ziyaretin gerçekleşmediğini ifade eden Aksu, ''Eylemleri gerçekleştiren örgüt belli mi?'' şeklindeki soru üzerine de örgüt adının henüz belli olmadığını, ancak elde edilecek bulgularla bunun da çok yakın sürede ortaya çıkartılacağını ifade etti. Aksu, başka bir soru üzerine, patlamaların gerçekleştiği otellere
gitmeyeceğini bildirdi.

"KİMSE GÖZALTINA ALINMADI"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul'da dün iki otel ve Milangaz dolum tesislerinde meydana gelen patlamalara ilişkin, ''Huzur, istikrar ve güveni bozmak, Türkiye'nin incisi İstanbul'un imajını bozmak isteyen hainler bu saldırıyı gerçekleştirdi. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum'' dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret eden ve burada yaklaşık yarım saat basına kapalı olarak brifing alan Aksu, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Patlamalar nedeniyle İstanbul halkına ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Aksu, şunları kaydetti:

''Gece İstanbul'da, Türkiye'nin ve İstanbul'un huzuruna yönelik haince, alçakça saldırılarla karşı karşıya kaldık. Sayın Vali'den olaylarla ilgili ayrıntılı bilgi aldım. Huzur, istikrar ve güveni bozmak, Türkiye'nin incisi İstanbul'un imajını bozmak isteyen hainler bu saldırıyı gerçekleştirdi.

Bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Vatandaşlarımız müsterih olsun, güvenlik güçlerimiz bu terörist faaliyetleri bertaraf edecek güç ve kudrettedir.''

Aksu, ''İstanbul'da gece yaşanan 2 olayda 13 kişinin zarar gördüğünü ve bu kişilerden 2'sinin hayatını kaybettiğini'' anlatarak, şu anda 2 kişinin hastanede tedavi altında bulunduğunu, 9 kişinin ise ayakta tedavi görerek taburcu edildiğini bildirdi.
Olayların meydana geldiği oteller ve Milangaz tesislerinde Olay Yeri İnceleme ekipleri ve bomba uzmanlarının incelemelerini sürdürdüğünü dile getiren Aksu, ''Patlayıcıların laboratuvar tetkiki bitince bomba türü ve cinsi ve örgüt bağlantısı konusunda bir şey söyleyebiliriz'' dedi.

Aksu, kısa süre önce İstanbul'da yapılan bir operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 4 kişinin tutuklandığını kaydederek, ''bu kişilerin bu olayla da irtibatlı olup olmadığının da araştırıldığını'' söyledi.

SORULARI YANITLADI

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İçişleri Bakanı Aksu, ''otellere gerçekleştirilen saldırı ile Milangaz tesislerine yapılan saldırının aynı grup tarafından yapılıp yapılmadığına'' ilişkin soru üzerine, ''Olabilir de olmayabilir de. Kesin bir şey söyleyemiyoruz. Olayların saatleri değişik.

Patlayıcıların laboratuvar tetkikinden sonra bombanın cinsi, türü ve bağlantı konusunda açıklama yapabiliriz'' diye konuştu. Aksu, ''İstanbul'daki patlamalarla ilgili olarak gözaltına alınan kişi olup olmadığı'' yönündeki soru üzerine de, ''Olayla ilgili İstanbul'da gözaltına alınan kimse yok'' dedi.
REHA MUHTAR
Bu haliyle çeyrek finali bile geçemez
Kop'a "Dopingden...
ERGUN BABAHAN
Eğitime yeni düzen
Eğitim dünyasında yıllardır hep aynı...
YAVUZ DONAT
SSK'nın parası deniz
Roche firması aynı ilacı SSK'ya...
IMKB
E: 19,393 D:% 0.75
DOLAR
S: 1,451,000 D:% -0.21
EURO
S: 1,780,000 D:% 0.06
İran'ı özgürleştirme harekatı sinyalleri
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice, İran'ın nükleer amaçlarıyla...
Kim bu El Kaideci Türkler?
ABD'deki turuncu alarm sonrası başlayan operasyonlar zincirinde dün...
Başbakan eşi olmaya hazırım
"24 ay sonra Başbakan’ım" diyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eşi...
Ege barışının mimarı sivil MGK'nın ilk Genel Sekreteri
Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ilk sivil Genel Sekreteri, aylar süren...
Bir milyon dolarlık dava açtı
Bir milyon dolarlık dava açtı
Fransa Açık Tenis Turnuvası şampiyonu Rus raket Anastasia Myskina,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.