kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Hakan Coskun @ SABAH
 

Merak ettiklerim

Ne kadar "açık toplum" olsak da sakıncalı ya da sakıncasız o kadar çok şeyi merak eder oldum ki son günlerde! Herhangi bir hesaba dayanmayan, gol atma arzusu filan taşımayan, başka bir şeyi ima etmeyen içtenlikli bir merak bu:

BİR:
Hızlandırılmış tren olayıyla ilgili gensoru görüşmesinde AK Parti adına konuşan ve "Hızlandırılmış trene kem gözlerin nazarı değdi" açıklamasıyla dikkat çeken AK Parti milletvekili Nusret Bayraktar'ın şivesine dikkat ettiniz mi? Bayraktar, kelimelerin kafasını gözünü yaran o telaffuz biçimini acaba nereden kaptı?

İKİ:
Son bir haftanın gazeteleri taranarak bir istatistik yapılsa acaba içinde Tamer Karadağlı'nın adının geçmediği kaç köşe yazısı çıkar?

ÜÇ:
Bodrum'da meydana gelen deprem fırtınası haberlerini okuyup da "Sodom ve Gomore"yi ananlar olmuş mudur acaba? Eğer olmuşsa bu onların Bodrum'da tatil yapamamalarının kıskançlığına mı bağlanmalı yoksa "Başımıza taş yağacak" şeklinde özetlenebilecek yaşlı insanlara özgü o geleneksel inanışa sahip olduklarına mı?

DÖRT:
Bodrum'da deprem fırtınası haberlerine tepki gösterip, "Bu haberler turizme darbe vuruyor, lütfen daha sorumlu olalım" şeklindeki açıklamayı bakalım hangi aklıevvel yetkili yapacak?

BEŞ:
Bir tren kazasında tüm bir gece doğru dürüst ölü sayısını saptayamayan devlet, yüzlerce kişinin telefonunu dinleyip doğru dürüst bir değerlendirmeye tabi tutacak organizasyonu gerçekleştirebilir mi? Acaba devletimizin organizasyon yeteneğinin zaaflarına güvenerek "İstedikleri kadar dinlesinler" deyip temkini elden bıraksak mı? Yoksa "lüzumlu işleri becerme kapasitesi her daim düşük olan" geleneksel idari yapımızın, "muzır işler" konusunda olağanüstü mahir olabileceğini düşünüp ihtiyatlı olmaya devam mı etsek?

ALTI:
Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü arayıp da "Gazetenizde hükümetimize karşı bir tavır değişikliği mi söz konusu?" diye soran "önde gelen AK Partili" kim acaba?

YEDİ:
Yeni komuta kademesinin şekillendiği YAŞ toplantısının ardından "Şahinler kaybetmedi!" diye yazan gazeteciler, acaba lütfedip "şahinlerin" adlarını kamuoyuna açıklayabilirler mi?

SEKİZ:
Irak'ta Türk vatandaşını katledenlerin arasında İstanbul'daki bombalı saldırıları gerçekleştirenler olduğu haberinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Peki bu doğru olmayan haber, nasıl oldu da aynı gün dört büyük gazetenin manşetine taşındı? Eğer dört büyük gazetenin mutfağında aynı tahminlerin yürütüldüğü ihtimalini düşük buluyorsak acaba bir "yönlendirme" mi var?

DOKUZ:
"Bir iki kişi öldü diye Irak yolu kapanmasın" diyen önde gelen nakliyeci Saffet Ulusoy, "Peki siz şoför olsanız Irak'a gider miydiniz?" sorusuna, "Ben aç da kalsam Irak'a gitmezdim" diye cevap verdi. Merak ediyorum: Eşi dostu Saffet Bey'e "Aman bu nasıl yaklaşım? Çok ayıp" filan demez mi?

ON:
ABD'li emekli general Tommy Franks, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök için "Ordunun darbelerle siyasete müdahale ettiği geleneksel rolünü terk eden yeni Türk askerlerinden birisi" dediği haberi ile MHP'nin generallere gönderdiği "uyarı yapın" mektuplarının iade edildiği haberi aynı gün yayınlandı. Merak ediyorum: Bu bir tesadüf mü?

ON BİR:
Önce Ermeniler kararlarını verdi, şimdi de Almanlar. Merak ediyorum, biz ne zaman Bush ya da Kerry arasında bir tercih yapacağız?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İtiraf ediyorum: Halktan koptum   / 08-08-2004
 Merak ettiklerim   / 06-08-2004
 Cem Yılmaz'ın yaptığı fenalık!   / 05-08-2004
 Cepheleşelim, güzelleşelim!   / 03-08-2004
 Kabineden çizgiler   / 02-08-2004
 Seda kitapçıda   / 01-08-2004
 İran ve Türkiye   / 30-07-2004
 Anlaşıldım ama yanlış anlaşıldım   / 29-07-2004
 Huzur arıyorum!   / 27-07-2004
 Açık konuşalım   / 26-07-2004
ÖMER ÇELİK
Özgürlük, eşitlik, kardeşlik
Tek bir insanın "ekmeğini...
YAVUZ DONAT
Yap okulunu yaşat adını
Yusuf Ziya Göksu...
Onu...
Boğaz kurtulsun derken Saroz elden gidiyor...
Kafkas petrolünü Kıyıköy'den Saroz'a boru hattı ile indirecek...
Polise meydan dayağı attılar
Maddi hasarlı trafik kazası yapan taraflar, tartışırken kendilerini...
Her iş için 'Ankara'ya git' devri kapanıyor
Her iş için 'Ankara'ya git' devri kapanıyor
Hükümetin TBMM'den geçirdiği ancak bazıları Cumhurbaşkanı Sezer'in...
Öğrencilere 'zorunlu duyarlılık' dersi geliyor
Öğrencilere 'zorunlu duyarlılık' dersi geliyor
İlköğretim öğrencileri huzurevleri, çocuk yuvaları ve hayvan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.