kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Atina 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DERNEĞİN AMACI BELLİ. İSTANBUL'U VE TARİHİ DOKUSUNU KORUMAK:Şehriistanbul Derneği'nin üyeleri üniversitelerin sanat tarihi bölümü öğrencilerinden oluşuyor. Hepsi de gönüllü çalışıyorlar. Ama aldıkları ölüm tehditleri nedeniyle korkuyorlar ve devletten yardım bekliyorlar.
Mafya onlara çok kızgın

Şehriistanbul Derneği'nin çatısı altında biraraya gelen üniversiteliler, İstanbul'da tarihi dokuya zarar veren yapılaşmaları belirliyorlar. Tam 6 aydır bu yapıları tespit edip belediyeye ihbar eden ve yıkılmalarını sağlayan gençler artık ölüm tehditleri aldıklarını iddia ediyorlar.

Onlar İstanbul için, İstanbul'un tarihi dokusunun korunmasına ufak da olsa bir katkıda bulunabilmek için biraraya gelmiş gencecik insanlar. Şehriistanbul Derneği çatısı altında toplanmış Mimar Sinan, Marmara ve İstanbul Üniversiteleri Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencilerinden oluşan 16 kişilik bir gönüllü grubu. Son projelerini altı ay önce devreye sokmuşlar. İstanbul'un kültürel ve tarihi mirasını korumaya yönelik proje çerçevesinde tarihi semtlerde kaçak yapılaşmayla mücadele etmeyi amaçlayan öğrenciler, üçer kişilik gruplar halinde Beyoğlu, Galata, Fatih ve Kadıköy bölgelerinde sokak sokak gezerek tarihi dokuya zarar veren kaçak yapıları tespit etmeye başlamışlar. Birçok semtte belirledikleri yapıları belediyelere bildirip sonrasını da izlemeye almışlar. Yıkılan kaçak yapıların ardından doğru bir şeylere imza atmanın keyfini yaşamışlar. Burayakadar her şey yolunda gitmiş. Ta ki onlar bir "çark"ın içine çomak sokuncaya kadar. Şehriistanbul Derneği Başkanı Atilla Tuna, başlarının derde girmesine neden olan olayın, Beyoğlu bölgesinde üç kız öğrencinin aralarında bazı otoparkların da bulunduğu, 20 kaçak yapıyı tespit etmesiyle ortaya çıktığını belirtiyor. Daha doğrusu bu otoparkların durumunun Beyoğlu Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Kahveci'ye ihbar edilmesi ile...

"MÜDÜR BİZİ HEDEF GÖSTERDİ"
Tuna'nın ve öğrencilerin iddiasına göre, ihbarların ardından kendilerine "Gözünüz arkada kalmasın" diyen Beyoğlu Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Kahveci, kaçak yapılar hakkında işlem yapmak yerine, öğrencilerin üye olduğu Şehristanbul Derneği'nin adını otopark mafyasına vererek, "Gidin onları ikna edin, şikayetlerinin takipçisi olmazlarsa, işlem yapmayız" dedi. Ve işletmecileri gençlerin üzerineBaşkan Tuna, saldı. Tuna şimdi otoparkçılar tarafından ölümle tehdit edildiklerini iddia ediyor.

"CANIMIZI YAKACAKLARMIŞ"
Tuna, öğrencilerin ihbarına rağmen yıkım işlemi yapılmaması üzerine Mehmet Kahveci'yi cep telefonundan aradığını ve neden işlem yapmadıklarını sorduğunu anlatıyor. "Bana en kısa zamanda harekete geçeceğini söyledi. Gerçekten de harekete geçmiş. Aradan 10 dakika geçmeden otopark işletmecisi Ali Atik, 'nereden bulduysa' beni cebimden arayıp, otopark hakkındaki şikayetimizi geri çekmemizi söyledi. Daha sonra dernek binamıza geldiler. Canımızı yakabileceklerini ima ettiler. Son bir aydır hep arıyorlar. Ben de İçişleri Bakanlığı'na yazı yazarak dernek üyelerimizin can güvenliğinin sağlanmasını istedim" dedi. Derneğin kurucu üyelerinden AKP milletvekili Süleyman Gündüz ise duruma müdahale edilmesi için Ankara'daki yetkililerle temasa geçti.

Yıldız ATEŞ /MERKEZ

DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Boğaz kurtulsun derken Saroz elden gidiyor...
 Polise meydan dayağı attılar
 Karbonhidrat'ın fazlası göğüs kanseri yapıyor
 "23. ve son kez uyardık"
 Korku içinde bekleşiyorlar
 Maganda kurşunu öldürecekti
 Paris'te fotoğraf sergisi açacaklar
 "Horon"a özel saat
 Hollywood'un diyet sırları
 Sübyancı öğretmen vuslata erdi
 Susuz çalışan çamaşır makinesi
 Maçı gözle değil yürekle oynadılar
 Yarın yağışlı hava geliyor
ERDAL ŞAFAK
Siyam ikizlerinin kaderi
Türkiye ve Fransa, adeta tek...
AHMET HAKAN COŞKUN
Yine bölündük!
Önce son bir haftadır ısrarla gündemde...
MEHMET BARLAS
Emre Aköz'ün tarihi yanılgısı üzücüdür
Anlaşılıyor ki,...
Her zaman kral: 3-1
Her zaman kral: 3-1
Partizan ve Porto galibiyetleriyle formda olduğunu kanıtlayan Cimbom...
Her zaman aslan
Her zaman aslan
Altan'ın nefis golüyle umutlanan Konya ikinci yarının ilk 20...
Baykal: Devlet uyuşturucu baronlarına boyun eğmiş!
Van Raporu'nu açıklayan Baykal, uyuşturucu baronlarının yerel...
MGK kulisleri hız kazandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk "sivil" Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.