kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkü Star, Anadolu Ateşi'nden çıkacak
Türkü Star, Anadolu Ateşi'nden çıkacak

Yeni yayın döneminde atv, star yarışmalarına türkü tadı katacak. Anadolu Ateşi adlı programda, gençler modernize edilmiş altyapılarla söyledikleri türkülerle yarışacaklar. Mustafa Erdoğan'ın dünyanın dört bir yanına yaydığı dans gösterilerinin müzik formatındaki yarışmasında, Anadolu Ateşi grubu da gösteri yapacak.

Geçen yıla damgasını vuran pop müzik yarışmalarına, atv bu sezon türkü yarışmasıyla farklı bir soluk getirecek. Anadolu Ateşi adlı programda gençler modernize edilmiş altyapılarla söyledikleri türkülerle yarışacaklar. Arif Sağ'ın hem jüri hem de müzik direktörü olacağı Anadolu Ateşi'nde, 16 yarışmacı, haftada bir kez yapılacak performans gecesinde sahneye çıkacak. Anadolu Ateşi adıyla yapılacak Türk Halk Müziği yarışmasına, E Plus şirketiyle yapımcı olarak imza atmaya hazırlanan atv'nin eski genel müdürlerinden Fatih Edipoğlu ile konuştuk...

MODERN TÜRKÜLER YOLDA
* Yapımcıların projelerini inceleyen bir televizyon yöneticisiyken şimdi yapımcısınız. Hangi projeler sizin?
Evet, televizyon yöneticiliğinden yapımcılığa döndük ve kısa zamanda pek çok yeni televizyon projesi geliştirdik. E-Plus şirketi olarak, bu yaz hiç boş durmadık; Gizli Dünyalar, Aşkın Mucizeleri, Tarçın Konuştu, Emelce Şov gibi işlere imza attık. Yeni sezona, sevgili Meral Okay'ın öykülendirdiği İstanbul Şahidimdir adlı dizi filmle gireceğiz. Ama yeni sezondaki en önemli projelerimizden birisi de Anadolu Ateşi'dir. Bu, 16 hafta sürecek oldukça kapsamlı bir program. Popstar, Akademi Türkiye gibi programlar yapıldı. Ama Anadolu Ateşi daha özgün, bizim kültürümüze daha yakın, farklı bir yarışma programı olacak.

* Farkları konusunda neler söyleyebilirsiniz?
Her şeyden önce, bu bir Türk Halk Müziği yarışması. Ayrıca, Anadolu Ateşi dans grubuyla Mustafa Erdoğan'ın getireceği görsel boyut da büyük ilgi çekecek. Türkiye'de yapılabilecek en kapsamlı şovu hazırlıyoruz. Hem görsel hem teknik olarak kendi imkânlarımızı geliştirerek kullanacağız. Türk Halk Müziği'nde birtakım arayışlar var. Bu arayışlar kapsamında, biz de yeni bir sound getireceğiz. Yani; Anadolu Ateşi'nin halk danslarına modernize yöntemiyle kazandırdığı ivmeyi, halk müziğine getireceğiz.

KÜLTÜR SENTEZİ
* Neden halk müziği yarışması yapmaya karar verdiniz?
Hep denir ya; biz ne doğuluyuz ne de batılı. İkisinin senteziyiz. İşte, başka kimsede olmayan bu zenginliği kullanmak istedik. Avrupa, Balkanlar, Asya, Kafkasya, Ortadoğu, Akdeniz... Bunların ortasında, kültür zengini bir ülkeyiz. Müziği bu senteze uydurarak bir yenilik getirmek istedik. Atv'de bir Asmalı Konak efsanesi yaşandı. Bence Türk televizyonlarının en başarılı işidir. Orada doğu ile batının çatışmasını anlattık. Bu sentez insanlardan ilgi gördü.

* Yeni bir müzik türü mü oluşacak?
Hayır, halk müziğimizi zengin orkestra ile çok sesli ve batılı tarzda harmanlayacağız. Yarışmacılarımız bu tarz ile yarışacak. Ama özünden hiçbir zaman ayrılmadan... Türkülerimizin özgün yapısını bozmadan yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. Bizim yarışmalar sırasında halay gecelerimiz olacak, aşk türküleri, gurbet türküleri, Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal gibi ustalara özel geceler olacak. Ayrıca, görsel olarak Mustafa Erdoğan'ın hazırladığı dans gösterisi sunulacak. Batılı ve yerli enstrümanları birlikte kullanarak, çağdaş bir tarz yaratacağız. Arif Sağ ve ekibi zaten eleme aşamasından itibaren seçim yapacak ve ona uygun kişileri bulmaya çalışacaklar. Seçici kurulda Marşandiz Müzik'in sahibi Tanju Arıkan olacak. Arif Sağ, oğlu Tolga Sağ gibi çok geniş bir ön jüri olacak. İşin program jürisinde, görüşme yaptığımız farklı insanlar da olacak. Bu arada en önemli kişi, projenin bütünü içinde yer alacak olan Arif Sağ'dır. Bunun orkestrasyonunda şef olarak Turhan Yükseler olacak.

* Televizyon ekranında performanslarını gösteren yarışmacılar nasıl seçilecek ya da elenecek?
Yine SMS yoluyla seçilecek. Ancak, geçen yılki bu tarz yarışmaların hepsinde öne çıkan bir aksamayı önlemek için halk oylamasında son üçe kalanların içinden elenecek kişiyi jüri belirleyecek. Üç kişi kalana kadar böyle olacak. Üç finalist kaldığında, tamamen halk seçecek. Bunun amacı; sesi, yeteneği daha iyi kişilerin birtakım memleketçilik, bölgecilik nedeniyle haksız yere elenmesini önlemek.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İletişimin 3 hali
 Sandıkları açma zamanı gelmedi mi?
 Tüm zamanların en iyi 30 sinema karakteri
 Bu filmin senaryosu benim için yazıldı
 Kendi konserine bilet alıp girdi
 Hayranın böylesi olmaz olsun!
AYŞE TÜTER
MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Patatesli sarma
Unun...
Sürpriz bir aşk!
Sürpriz bir aşk!
Amerikalı eşi Tom Berry'den boşanıp Türkiye'ye dönen Alara...
İzmirli İstanbullu'ya karşı
İzmirli İstanbullu'ya karşı
Çeşme, İzmirliler'in sayfiye bölgesi olmaktan çıkıp tüm Türkiye'nin,...
Damar sağlığını koruyanın kafası daha iyi çalışıyor
Damar sağlığını koruyanın kafası daha iyi çalışıyor
İnsan beyninin verimli çalışmasında; konsantrasyon ve dikkat kadar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.