kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Savas Ay @ SABAH
Tel:
0212 354 40 22
Fax:
0212 274 83 81
 

Burası Irak değilse bu şoför nerede başbakanım?..

Başbakanımız Irak'ta katledilen, kaçırılan kamyon şoförlerimizin acı akıbetlerine neden olan olumsuz koşulları dile getirip; "Savaş hali var. Otorite boşluğu var. Denetim yok, güvenlik, danışıp konuşacak doğru dürüst bir merci yok!" diyor. Sadece başbakan değil, dışişleri bakanı dahil olmak üzere pek çok bakan ve üst düzey yetkili benzer şeyler söylüyorlar.
Yaşlar da yanar
El hak doğru söylüyorlar. Kan revan içinde bir ülke, kimin nerede ne yapıp ettiği, kiminle nasıl çarpıştığı belli değil ve kavgada yumruk sayılmaz hesabı orada (arada) kurunun yanında yanıp gidiyor bizim masum direksiyon emekçileri.
Bir dinleyin
Ancaaak... Ancak burası Irak değil ki sayın başbakanım. Burası tıkır tıkır işleyen, mal can güvenliği sağlama alınmış bir memleket şükür ki. Öyleyse nasıl oluyor da Irak'ta olanlara ikiz kardeş kadar benzeyen bir acı olay hem de uluorta bir yerde, Samsun Vezirköprü'de olup bitiyor? Belki bilginiz olamamıştır diye düşünüp, önce olayı anlatayım, sonra sormuş olayım yukarıdaki sorumu.
Yanıma yanaştı ve...
Giresun'da Piraziz Festivali'nin açılışını izliyorum önceki gün. Neşe içindeki insanlar gelip boynuma sarılıyor, hoş geldin beş gitin muhabbeti yapıyor. Fotoğraflar, imzalar şu bu... Derken genç bir adam yaklaşıyor yanıma. Koluma girip bir şeyler fısıldıyor kulağıma. Haberci önsezimle hemen ilgilenmem gereken bir mesele olduğunu düşünüp, kalabalıktan uzaklaşıp detayını dinliyorum işin ki; vay vaylar olsun!.. O yurttaşımızın, MEYBEK adlı uluslararası nakliye firmasının yöneticisi Mümtaz Bekçi'nin anlattıklarını bir dinleyelim hele.
Yakılmış halde
"Araçlarımız genellikle Gürcistan, İran, Azarbeycan tarafına çalışıyor. Yurtdışından dönen araçlarımız İstanbul'a boş gitmesin, bari yakıt parasını
çıkarsınlar diye, AKYÜZ firması adına Tekel'in Samsun ve Tokat sigara fabrikalarından yaklaşık 2 yıldır sigara taşıyorlar. 21 Temmuz günü Tekel Samsun Ballıca sigara fabrikasından sigara yükleyen aracımız gündüz saat 13:00 civarında Bolu'ya gitmek üzere yola çıkıyor ve ertesi gün saat 12:00'de Samsun Vezirköprü Durağan Mezra Jandarma Komutanlığı Baraj Gölü yakınında 28 ND 635 plakalı Iveco marka aracımız çekicisi yanmış halde bulunuyor. Şoför ve dorseden ise (TIR kasası) haber yok. Şoför 68 yaşında Orhan Okay. Giresun Bulancaklı. O gün bu gündür polis ve jandarma tarafından aranıyor. Ancak ne çare ki ölüsü ya da dirisi bulunamıyor. Sigaranın maddi değeri 1 trilyon 183 milyar TL...."
Aileyle görüştüm
Bu haberi alır almaz hemen ailesini aradım o zavallı şoför amcanın. 55 yıldır aynı yastığa baş koyduğu eşiyle, çocuklarıyla konuştum. Ağlamaktan, çaresizlikten, seslerini hiçbir yere duyuramamaktan perişan haldeler. Ne ölüsüne ne dirisine ilişkin tek bir haber alamamaktan mahvolmuş durumdalar. Ardından malın esas sahibi Akyüz Firması patronu Murat Akyüz'le görüştüm. Anlattıkları dehşet verici. Belli ki ürküyor, korkuyor; "Şimdilik bırakalım bu işin peşini lütfen" diyor.
Bu işin izindeyim
Kendi payıma bu işin peşini asla kat'a bırakmam. Mesela hemen şimdi bile sorarım yetkili herkese;
Eyy sayın yetkililer. Daha önce olan benzer olayların, yolu kesilip, taşıdığı mal kaçırılan şoför sayısı kaçtır? Hangileri öldürülmüş, hangileri ortaya çıkmış, kaçının olayları düzenleyen organize suç örgütüyle ortak çalıştığı saptanmıştır? Bu memleketin helal süt emmiş savcısı, polisi, jandarması araştırmalar sonucu kirli ilişkileri ortaya çıkarılan kaç güvenlik görevlisini derdest edip, mahkemeye oradan da hapse yollamıştır?
Hangi siyasiler?..
Örneğin; 6 Temmuz'da, Elazığ Kovancılar'da 1 trilyon, Amasya'da 1 Nisan ve 14 Haziran'daki iki ayrı olayda 500 milyar, 1.5 trilyon lira değerindeki sigara kamyonlarını gasp eden organize çetenin kaç elemanı polis çıkmıştır? Üniformaları, resmi tabancaları, kelepçelerini kullanarak bu aşağılık soygunları yapan polislerden(!) başka daha kaç emniyet görevlisi aranmakta ve bulunamamaktadır? Binlerce paket sigarayı yarı fiyatına bu gasp çetesinden alan işbirlikçi Tekel baş bayileri ve bayileri hangileridir? Mesela Tekirdağ'da bu işe bulaştığı saptanan Tekel baş bayileri yargılanıp hüküm giyerken, bunların ruhsatları iptal edilirken, pompalı tüfeklerle, beylik tabancalarla öldürülen şoförlerin kanı yerde dururken, hangi siyasiler, hatırlı kişiler devreye girmiş işi ört bas etmek istemişlerdir?
Bu şoför bulunmalı
Evet sayın başbakanım, sayın dışişleri, içişleri bakanım ve tüüm yetkililer... Evet, burası Irak değil. Burası Türkiye. Hukuk, adalet, otorite şükür ki her yerde. Ama söyler misiniz; koskoca TIR kasaları, on binlerce koli sigara, içki çeşitli tarihlerde nasıl gasp edilip, kalk gidelim oluyor? Bunca cinayete, gaspa, görevi suça kullanmaya karşın nasıl oluyor da ortalık ayağa kalkmıyor? Ve şimdi hepsinden de önemli olarak 67 yaşındaki emektar TIR şoförü Orhan amca nerededir, nicedir ölüsü dirisi neden nasıl bulunamıyor?..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ver babamı geri uyy Karadeniz!..   / 07-08-2004
 Bülbüllü Mehmet Efendi'nin diyarı!..   / 06-08-2004
 Karşılıklı suçlamalar ve vay gidene!...   / 05-08-2004
 Heey Piiişt! Gel gel, Tuzluk tuzluk!..   / 04-08-2004
 Doktora verdim iyi ettim!..   / 03-08-2004
 Tunceli barajı neden istemiyor?..   / 02-08-2004
 Bir kazanın anatomisi   / 01-08-2004
 Munzur Çayı'nda 12 taş topla, içinden dilek tut   / 31-07-2004
 Dersim'in altı kelek Pertek'e gidek gelek...   / 30-07-2004
 Hangi bakan durumdan vazife çıkaracak?..   / 29-07-2004
REHA MUHTAR
'Kocam beni aldatıyor, göğüslerimi düzelt doktor..'
34...
ERDAL ŞAFAK
IMF'ye can simidi
3 Şubat 2005 tarihinde sona erecek...
AHMET HAKAN COŞKUN
İtiraf ediyorum: Halktan koptum
Tam da "Bu tren...
MEHMET BARLAS
CHP'nin ileri gelenleri ve ileri...
REFİK DURBAŞ
Tükenmez İzmir sevgisi...
İzmir sevgisi ve sevdası...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Gecikmiş bir seçim haberi!
İnanılması zor, şaşırtıcı,...
SAVAŞ AY
Burası Irak değilse bu şoför nerede...
HINCAL ULUÇ
Cim Bom'un ölümü..
Veteriner Ali Aşgar telefonda 'Hıncal...
Ali güneş yaz +92'ye gönder 1 puanın gelsin
Ali güneş yaz +92'ye gönder 1 puanın gelsin
Kocaman'ın öğrencileri Yunus ile öne geçti. İlk devre Pancu, ikinci...
Stres yaptık
Stres yaptık
Beşiktaşın hocası "Çok iyi değildik ama takım kimliğini kazanmaya...
CHP'li muhaliflerin suçu 'ağır' bulundu
Yüksek Disiplin Kurulu, Genel Merkez'in ihraç edilmelerini istediği 3...
Türkiye'ye dönen Cem'den iyi haber
YTP Genel Başkanı İsmail Cem, ABD'deki tedavisine 1 ay ara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.