kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ne yaparlarsa çok tutuluyor onlara 1 yatıran 3 kazanıyor
Ne yaparlarsa çok tutuluyor onlara 1 yatıran 3 kazanıyor

Cem Yılmaz, Tarkan, Sezen Aksu, Kenan Doğulu ve Yılmaz Erdoğan... Bu isimler artık sadece sanat dünyasının değil 'yatırımcıların' da gözdesi! Çünkü, ne yaparlarsa tutuyor, konserleri ve gösterileri kapalı gişe oynuyor. Onlar, zekâları ve etrafa saçtıkları 'star ışığı' ile darphane gibi para basıyor.

Uzmanlık alanı konser ve beste
Konser konusunda en garanti isim Sezen Aksu... Türk Pop Müziği'nin duayeni olarak kabul edilen Aksu'nun konserlerinde yer bulmak çok zordur. Üstelik, konser biletleri kaç lira olursa olsun kapışılır. Albümleri de satış rekorları kıran minik serçe, '1 yatırana 3 kazandıranlar' listesinin başında yer alıyor. Aksu, sadece kendisine yatırım yapanları değil meslektaşlarını da ihya ediyor. Verdiği beste ve şarkı sözleriyle star konumuna taşıdığı isimler artıyor. Sezen'den parça alanın albümü yok satıyor. Konser ücreti olarak çoğu sanatçıdan fazla para talep ediyor, besteleri için yüksek ücretler istiyor ama ona yatırım yapanı da pişman etmiyor.

Gece hayatında rakip tanımıyor
Kenan Doğulu, 'risksiz' sanatçılar arasında en genç isim ve gece kulübü alanında rakipsiz. Doğulu'nun sahne aldığı gece kulüpleri bir anda en popüler mekân haline geliyor. İstanbul'un çok gezen, çok para harcayan kitlesi ona bayılıyor. İnsanlar her gece onu izlemekten, izlerken de milyarlar harcamaktan bıkmıyor. Yeni kulüp açanlar ilk önce ona teklif götürüyor. Çünkü hangi kulüpte program yaparsa yapsın, müşteriyi kendine çekiyor. Bir gecede 10 bin dolar kazandığı söyleniyor. Kenan Doğulu, bir gecede aldığı paranın en az 5 mislini yatırımcısına kazandırmasıyla tanınıyor.

Boşuna yüksek ücret istemiyor!
Leman Dergisi'nde karikatür çizerken, derginin tirajını 100 bine çıkarmış ve Leman'ı bir efsane haline getirmişti. Yeteneği keşfedilen Cem Yılmaz, derginin kafesinde gösteri yapmaya başladı. Bir hafta gibi kısa sürede şanı tüm İstanbul'a yayıldı. 'Türkiye'nin en komik adamı' unvanını elinde bulunduran Yılmaz'ın gösteri biletleri aylar öncesinden satılıyor. Böylece organizatörlerin eline vaktinden önce toplu para geçiyor. Oynadığı 'Herşey Çok Güzel Olacak' ve 'Vizontele' isimli sinema filmlerini milyonlarca kişi izledi; yapımcıları milyonlarca dolar kazandı. Hem yazıp hem de oynadığı cips reklamları ise, Yılmaz'ın boşuna yüksek ücret istemediğinin en büyük kanıtı.

Aldığı her kuruşun hakkını veriyor
Tarkan, yıllar önce 'Yine Sensiz' isimli ilk kasetini çıkardığında onu kimse tanınmıyordu. O zamanlar Tarkan'a yeni kurulan İstanbul Plak yatırım yaptı. Plak şirketi için adeta bu bir kumardı çünkü, ilk işlerinde adı sanı duyulmamış bir popçuya albüm çıkarmışlardı! İstanbul Plak, en büyük zarı attı ve 'Kıl Oldum Abi' şarkısıyla başlayan müzik serüveninde dünya starı olmaya aday bir popçuyu, piyasaya kazandırdı. İstanbul Plak, Tarkan sayesinde Türkiye'nin en büyük yapım şirketlerinden biri haline geldi. Firmasına milyon dolarlar kazandıran Tarkan, baktı ki meziyet kendinde, 'Hit Müzik' adıyla kendi firmasını kurdu. Yaptığı albümler satış rekorları kıran, konserlerine 10 binlerce insan yağan Tarkan, yatırımcıların 'risksiz kazanç' listesinin başına yerleşti. Tarkan'la anlaşma yapıp, reklam filminde oynaması ve yurt genelinde konserler vermesi için ona 2 milyon Dolar veren OPET, bu paranın karşılığını fazlasıyla geri aldı.

Kalemi fabrika gibi
Evet, Yılmaz Erdoğan'ın kalemi bir fabrika gibi para basıyor. Üstün bir mizah ve yazma yeteneğine sahip olan Erdoğan'ın yazdığı ve o yıllarda tanınmayan tiyatro oyuncularının rol aldığı 'Bir Demet Tiyatro' reyting rekorları kırdı. Sıradan bir salon olan Beşiktaş Gösteri Merkezi'ni kiralayarak, yazıp rol aldığı oyunlarla yüz binlerce insanı bu salona çekmeyi başardı. 'İş yapmaz!' denilen tiyatro oyunlarıyla milyon dolarlar kazandı. Yaptığı iki sinema fimi 'Vitontele' ve 'Vizontele Tuuba' izlenme rekorları kırdı. Son olarak Pepsi'nin reklamında oynadı ve bu reklam da çok konuşuldu. Onun da ücreti yüksek ama aldığı paranın kat kat fazlasını kazandırmayı biliyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Zikzak yüzük
 Tıpkısının aynısı
GÜLSE BİRSEL
Tatilin dört hali!
Çok değerli oyuncularla karşılıklı...
AYŞE TÜTER
Domates soslu pirzola
Ekmeğin kabuklarını çıkartıp, iri...
Yeni işinin şerefine
Yeni işinin şerefine
MOS'un ortağı Gülay Kamaz'ın on parmağında on marifet var. MOS'tan...
Sosyete Bunları Konuşuyor
Sosyete Bunları Konuşuyor
BALAYI GÖCEK'TE
Hande Ataizi, 1,5 yıldır flört ettiği...
Hamileliğin 'zararlılar' listesi
Hamileliğin 'zararlılar' listesi
Hamilelik döneminde, özellikle beslenme konusundaki küçük ayrıntılar,...
Bunlardan mutlaka durun!
Bunlardan mutlaka durun!
* Solaryum, sauna, jakuzi: Hamilelik döneminde solaryum, sauna...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.