kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kop, Türkiye'ye ihanet içinde
Süreyya'yı kendi elleriyle mahvetti

Şu ortada: Yücel Kop sinirlenmiş ve dopingli muamelesi göreceğini bile bile Süreyya'dan idrar istenmesine ret cevabı vermiş. Bunu kendisi anlatıyor.

NASIL GÜVENDİNİZ?
YANİ
Süreyya'nın olimpiyatlara katılmasını, hatta dört yıl yarışmasını riske edecek kararı tek başına almış. Süreyya nasıl ona emanet edilmiş?


***

Kop, Türkiye'ye ihanet içinde

Gerçek bir (Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın CNN Türk'te canlı yayınlanan basın toplantısı..) Genel Müdür açıklıyor: "Uluslararası Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı bizden olimpiyatlara katılan bütün sporcularımızın kamp yerlerini ve adreslerini istediler. Verdik. Ve bunu olimpiyatlara katılan bütün sporcularımıza izah ettik. 'İstedikleri anda idrar kontroluna katılmak zorundasınız. Günde beş defa isteseler bile..' Aynen böyle dedik. 'Günde beş defa isteseler bile vereceksiniz.' Bunu hepsi biliyor."

SÜREYYA'YI BİTİREN KARAR
Gerçek iki (Aynı canlı yayında Türk Milli Olimpiyat Kafilesi Sağlık Lideri ve Doping Uzmanı Doktor Kaya Livanelioğlu açıklama yapıyor): "Yerine başkasının idrarını yollamak ya da istenen idrarı vermemek yönetmelikler gereği doping analizinde sonucun pozitif çıkması anlamına gelir ve öyle kabul edilir. Bunun cezası da iki ile dört yıl arası müsabakalardan mendir." Gerçek üç (Habertürk'e canlı yayında telefonla bağlanan Süreyya Kop'un hocası ve kocası Yücel Kop konuşuyor): "Bizden üçüncü defa idrar isteyince sinirlendim ve verdirmedim." Şimdi bu üç gerçekten ortaya çıkan tabloya bakınız. Yücel Kop, sonucun ne olacağını bile bile Süreyya Ayhan'ın Olimpiyat'a, gelecek seneki Dünya Şampiyonası'na ertesi yılki Avrupa Şampiyonası'na, ondan sonraki Dünya Şampiyonası'na ve hatta 2008 Olimpiyatları'na katılmasını riske eden ve adeta Süreyya Ayhan'ı bitiren bir kararı tek başına ve sonuçlarını bile bile alabiliyor. Şimdi tekrar soruyorum: Türk atletizminin bugüne dek yetiştirdiği en büyük değerlerden ve yeteneklerden birisi bu kafadaki birisine nasıl emanet edilmiştir? Yücel Kop dün canlı yayında hiç utanmadan ve sıkılmadan "Hıncal Uluç, Süyeyya Ayhan ve Yücel Kop düşmanıdır" dedi. Tabloyu sunuyorum. Süreyya Ayhan'ın bir tek düşmanı var bu dünyada: Yücel Kop! Kızı mahvetti, yok etti. Geçen sene dünya şampiyonluğunu engelledi, bu sene de olimpiyat altınını boynundan aldı. Yücel Kop, Süreyya Ayhan'a, atletizme ve Türkiye'ye ihanet içinde. Kendi yetersizliğini, kifayetsizliğini, eksikliğini dikkate almadan her şeyi yönetmeye kalktı. Süreyya'yı herkesten ve her yerden sakladı. İşte sonuç! Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, dün fevkalade soğukkanlı, fevkalade sorumlu bir basın toplantısı yaptı. Büyük bir dikkatle, ama büyük bir cesaretle konuşarak Süreyya Ayhan ile ilgili kendisininkiler dahil (Olimpiyata bir hafta kala sakatlığın açıklanmasından şüphe ettiğini söyledi) bütün şüphelerin sonuna kadar soruşturulacağını, hiçbir şeyin ihmal edilmeyeceğini ve gözden kaçırılmayacağını fevkalade inandırıcı bir ifadeyle açıkladı. Atalay'ı da yürekten kutluyorum. Bu soruşturmaların, Uluslararası Atletizm Federasyonu ve Uluslararası Doping Ajansı'nın soruşturmalarının sonucu Süreyya Ayhan gibi bir yeteneği kimin atletizm tarihinden silmeye çalıştığını ortaya koyacaktır.

Not: Bu yazdıklarımı dün aynen atv kameralarına anlattım. Ama izlerken şoke oldum. Öyle bir montaj yapmışlardı ki (sanıyorum süre açısından) anlattıklarımın ve gösterdiğim kanıtların hiçbiri yoktu. Ben Süreyya'yı linç etmek isteyen bir gazeteci gibi sunuldum. Çok üzgünüm.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Hızlandırılmıştı, pistten çıktı
 Bir Başka Doping İddiası: Hamileydi
 Yücel Kop: Korkacak bir şeyimiz yok
 Doping, ABD'yi de karıştırdı
 Normal tren dolu kalktı
 Hevsel'den cephanelik çıktı
 Trenden sarkan üç çocuk panoya çarptı
 Mardin'de polise saldırı: 4 yaralı
UMUR TALU
Ya düğün, ya cenaze...
Belki şu yaz günlerinde,...
EMRE AKÖZ
'Dırdır' dediğin Çin işkencesidir
Mehmet Barlas'a Cevap...
ERGUN BABAHAN
İki yıl geçti
Merkez SABAH'ın temeli bundan tam iki sene...
ÖMER ÇELİK
Terörün muhalefeti ele geçirmesine engel olmak...
MUHARREM SARIKAYA
AB'ye petrol baskısı
Irak'ta dün bir Türk şoför daha...
Yine bir Türk kaçırıldı
6 gün önce kafasına ateş edilerek öldürülen Murat Yüce’den sonra...
Zerkavi, CD'yle yeni militan arıyor
TÜRKİYE'DEKİ ikiz saldırılar başta olmak üzere dünyadaki...
Ali güneş yaz +92'ye gönder 1 puanın gelsin
Ali güneş yaz +92'ye gönder 1 puanın gelsin
Kocaman'ın öğrencileri Yunus ile öne geçti. İlk devre Pancu, ikinci...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.