kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çalışırken karı koca olduğumuzu unutuyoruz
Çalışırken karı koca olduğumuzu unutuyoruz
İngilizce şarkılar hazır, hedef Avrupa
Eski parçalara hayat veriyor

Her zaman seksiydim

Aranjörü Febyo Taşel'le evlenen Funda Arar, eşiyle birlikte ilk kez objektiflerin karşısında...

***

Çalışırken karı koca olduğumuzu unutuyoruz

"Sevda Yanığı" albümüyle iyi bir çıkış yakalayan Funda Arar, başarısını eşi ve aynı zamanda aranjörü olan Febyo Taşel'le paylaşıyor. Geçtiğimiz ay sessizce evlenen çift ilk kez konuştu.

Dünyanın hemen her yerinde ünlüler özel hayatlarını göz önünde yaşarlar. Kiminle birlikte oldukları, nerede nasıl eğlendikleri, ne yiyip ne içtikleri magazin basını sayesinde herkes tarafından bilinir. Bunun aksini becerebilen, yani özel hayatını gözlerden uzak tutabilen ünlü sayısı ise çok azdır. Şarkıcı Funda Arar da bunlardan biri.
Geçtiğimiz ay dört buçuk yıldır birlikte olduğu aranjör Febyo Taşel'le evlenen Funda Arar'ı gelinlikli fotoğraflarıyla gazetelerde gören hayranları çok şaşırdı. Yaklaşık altı yıldır birlikte çalışan Arar ve Taşel çifti, kendilerini evliliğe taşıyan birlikteliklerini de aslında müziğe borçlu. Funda Arar'ın "Alagül" ve "Sevda Yanığı" albümlerinin aranjörü olan ve her iki albümde de birçok şarkıya imza atan Febyo Taşel, güzel şarkıcıya sahnede de eşlik ediyor.
Profesyonel anlamda başlayan ilişkilerinin bir süre sonra "sevgili" konumuna atladığını söyleyen Arar, kendisini bu kadar iyi tanıyan biriyle çalışmanın avantajlarını da yadsımıyor: "O benim ne istediğimi çok iyi biliyor, ben de onun ne beklediğini biliyorum. Ama biz çalışırken aramızda sevgili ya da karı-koca ilişkisi olmuyor" diyor.
Funda Arar'ın gelinlikli fotoğraflarının yer aldığı haberlerin çoğunda "gizlice evlendiler" yazıyordu. Genç çifte, evleneceklerini gizlemeyi neden tercih ettiklerini sorduğumuzda, aslında böyle bir seçimin söz konusu olmadığını öğrendik. Evleneceklerini gizlemek için bir çaba sarf etmediklerini, hatta düğünlerini yaptıkları Polat Renesaince Otel'den iki ay öncesinden gün aldıklarını ve onlara da 'kimseye söylemeyin' gibi bir tembihte bulunmadıklarını anlatan Febyo Taşel sözlerine şöyle devam ediyor: "Ama ilişkimizin ya da düğün törenimizin gözler önünde yaşanıp yaşanmayacağına karar verecek olan kişi Funda'ydı. Çünkü sonuçta medyanın ilgilendiği kişi o." Funda Arar ise kendisinin zaten özel hayatını basına malzeme yapan biri olmadığını ama evlilik hazırlıklarını da özellikle gizlemek gibi bir çaba içerisine girmediğini söylüyor: "Yarın düğün yapmak istiyorum demekle olmuyor. Aylar öncesinden hazırlanmaya başlamanız gerekiyor. Benim zaten evliliğimizden önce de 'Gidelim el ele kendimizi gösterelim, reklam yapalım' gibi bir düşüncem ve hayat tarzım hiç olmadı. Sonuçta bu özelimiz; iş ayrı, özel hayat ayrı." Taşel, düğün tarihinin Nato Zirvesi'ne denk gelmesi, dolayısıyla dikkat çekmemesi için değiştirildiğinin ise yine asılsız bir söylenti olduğunu söylüyor ve "Nikah gününü değiştirmek o kadar kolay mı? Haziran ayı içinde o günü bile zor bulduk. Biz aslında Nato Zirvesi'ne denk geldiği için kahrolduk, davetliler nasıl gelecek telaşına kapıldık. Keşke elimizde olsaydı da tarihi daha normal bir güne değiştirebilseydik" diye anlatıyor.

BEN HER ZAMAN SEKSİYDİM
Funda Arar'ı en çok rahatsız eden ve bizden özellikle yazmamızı istediği konu ise hamile olduğu için alel acele evlendiği söylentileri: "Bunlar çok ayıp laflar. Bu haberler beni çok üzdü. Sonuçta bir ailemiz var; her ne kadar onlar böyle bir şeyin olmadığını bilseler de yazılanlara üzülüyorlar." Her ne kadar son günlerde daha çok evliliği ile gündeme gelse ve fazla medyatik olmaktan hoşlanmadığını söylese de aslında Arar, özellikle son albümü "Sevda Yanığı"ndan sonra dikkatleri üzerine çekmeye başlamıştı. İlk albümüyle daha çok yorumuyla konuşulan güzel sanatçı, ikinci albümüyle birlikte fiziğiyle de ön plana çıkmaya başladı. Burnuna estetik ameliyat yaptıran, eskiye oranla daha seksi kıyafetlerle dinleyicinin karşısına çıkmaya başlayan Arar'a neden böyle bir değişime gerek gördüğünü sorunca şu cevabı alıyoruz: "Burnum kırılmıştı, yani rahatsızlığımdan dolayı yaptırdım burnumu. Gerçi estetik yaptıran herkes böyle söylüyor ama... Aynaya baktığımda burnumun görüntüsünden rahatsızlık duyuyordum ve oradaki kemiği yok ettirmeye karar verdim. Daha seksi giyinmek konusuna gelince; ilk günden beri sahnede ve televizyon programlarında nasıl giyiniyorsam hala öyle giyiniyorum. Belki ilk albümde bu kadar çok ekranlara çıkmıyordum, o yüzden ne giydiğim, ne yaptığım insanların o kadar dikkatini çekmiyordu. Şimdi daha göz önünde olduğum için herşeyim daha çok dikkat çekiyor."
Febyo Taşel'in, Funda Arar'ın yanısıra Kerim Tekin, Dilek Budak, İbrahim Sadri ve Adrenalin grubunun albümlerinde de imzası bulunuyor ve bugünlerde Nilgül'ün yeni albümü üzerinde çalışıyor. Eşine torpil geçmek gibi bir şeyin söz konusu olup olmadığını sorduğumuz Taşel şu yanıtı veriyor: "Bu soru çok soruluyor, hatta bu tarz söylentiler kulağımıza geliyor ama böyle bir şey söz konusu değil tabii. O an hangi çalışma içerisindeysem en verimli halimi ona yansıtıyorum. Zaten müzikte torpil olmaz."
Febyo Taşel'e sorulan bir başka soru ise eşi bir parçayı okurken, onu "doğru okudun, yanlış okudun" diye eleştirip eleştirmediği. "Eleştiriyorsun ama yakın olunca daha çok kavga ediyorsun tabii." Bu arada Arar sözü alıp; "Bizi okumalarda göreceksiniz, devamlı kavga halindeyiz" deyince Taşel; "Ben bir şey söyleyince uyuz oluyor ama diğer çocuklar söyleyince onlara bir şey söylemiyor" diye duruma açıklık getiriyor. Funda Arar ise eşinin şarkılarını okurken gerginliğinin en iyisini yapma çabasından kaynaklandığını söylüyor. Febyo Taşel de "Funda'nın çok güzel bir sesi olduğu için zaten şarkıya yorumcu olarak artı bir puan daha katıyor" diyerek, eşine destek veriyor.

Eylem Bilgiç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Beyzbol takımları yakında sahada
 Paris Pekin arası İstanbul
 Işığı sevenler bu yarışmaya
 Turizm elçisi profesör
 Rock'la uykusuz geceler
 Minnoş televizyon starı olma yolunda
 "Kısırlat-Aşılat-Yaşat"
 O sadece bir kurban
 Meksika'yı Foça'ya taşıdılar
 Ağlar sorguda
 Kınalıada'nın yakın tarihi
 Bir ustanın kaleminden sinema tarihi
 Böyle evlilikler de var
 Ajanda
 Özel partilerin eğlenceli grubu
 Mata Hari'nin biyografisi
 Türkiye'de film çekmek çok zor
 Okurun kalbini elimde tutmalıyım
 Güneşte sağlıklı kalmak mümkün
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Dört yapraklı yonca
Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya...
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Saaarı saarı kimin yaarı
Mâlkonuya ilişkin benim payıma...
KENAN ONUK
Müziğin yaşadığı zaman
Müzik dinlemek, üzerine...
Sorunlar 13'ünde de 30'unda da hep aynı
Sorunlar 13'ünde de 30'unda da hep aynı
Amerikan sinemasının son dönemde suyunu çıkarttığı bir temaya dayanan...
Birbirlerini hem seven hem mahveden bir çift
Birbirlerini hem seven hem mahveden bir çift
Sıradışı bir kişiyi ve hayatı anlatmak... Elbette bu, çok iyi...
Cibali'den Çubuklu'ya lezzet transferi yapıldı
Haliç kıyısındaki Cibalikapı Balıkçısı, bu yaz Çubuklu Hayal...
Mesele aldatmak değil affedilebilmek
Eşini aldatmak, çapkınlık yapmak, biriyle beraberken bir başkasına...
Alman komşunu yanında getir.
Berlin'de düzenlenecek "Şimdi-Now" adlı festival Türk ve Almanlar'ın bir hafta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.