kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Eşini sevindirmek için Uzan'ın Ferrarisi'ni aldı
Eşini sevindirmek için Uzan'ın Ferrarisi'ni aldı
İlgi fiyatları yükseltti

İlk tahsilat yapıldı

Açık artırmaya çıkartılan Uzanlar'a ait 19 aracın satışından TMSF 6.5 katrilyonluk İmar borcunun 2.2 trilyonunu topladı.

Uzanlar'ın İmar Bankası'ndan doğan 6.5 katrilyonluk borcu için ilk tahsilat aralarında benzersiz otomobillerin de bulunduğu 19 aracın satışıyla yapıldı. Satıştan 2 trilyon 184 milyar lira elde edildi.

Ferrari Reina'ya gitti
Daha çok galericilerin ilgi gösterdiği satışta en yüksek değeri 270 milyar lirayla Hakan Uzan'a ait özel yapım BMW 760 LI buldu. Cem Uzan'ın kırmızı Ferrari'si ise 256 milyara Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın oldu.


***

Eşini sevindirmek için Uzan'ın Ferrarisi'ni aldı

Uzan'lara ait 19 otomobil 2.1 trilyona satıldı. Cem Uzan'ın ünlü kırmızı Ferrari'sini Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan 256 milyara eşi Müge Koçarslan için aldı. Koçarslan "Fiyatı ucuza geldi. Eşim çok sevindi" dedi.

Cem Uzan'a ait Ferrari Moranello, 256 milyar liraya Reina'nın sahibi, Mehmet Koçarslan tarafından satın alındı. Dün TMSF tarafından Uzan Grubu'na ait 19 otomobil toplam 2 trilyon 184 milyar liraya satıldı. Bunların arasında en fazla ilgi bir zamanlar Cem Uzan'a ait olan 1998 model kırmızı Ferrari 550 Moranello'ya gösterildi. Mehmet Koçarslan, Ferrari'yi eşi Müge Koçarslan adına satın aldığını açıkladı. Koçarslan SABAH'a şöyle konuştu: 'Ne zamandır eşim benden kırmızı bir spor araba istiyordu. Birkaç gün önce gazetelerden TMSF'nin elinde bulunan arabalarının satılacaklarını okudum. Bunlardan kırmızı Ferrari çok ilgimi çekti. Tam eşime uygun bir otomobildi. Hem kırmızı, hem de spor. Üstelik çok temiz kullanılmıştı. Daha 1500 km'deydi. Fiyatı da çok uygundu, Avukatım aracılığıyla başvurdum ve satın aldım. 256 milyar liraya mal oldu. Duyduğuma göre sıfırı 400 bin Euro seviyesindeydi. Bana bayağı uygun bir fiyata geldi. Şu an ailemle birlikte Bodrum'da tatildeyiz. Eşim, çok sevindi.' Ünlü eğlence mekanı Reina'ya Müge ve Mehmet Koçarslan'ın küçük kızının ismi verilmişti.

EN YÜKSEK FİYAT BMW'YE
TSMF'nin el koyduğu Uzan Ailesi'ne ait lüks otomobillerin satışı dün yapıldı. Toplam 20 araçtan 19'unun satıldığı açık artırmada en yüksek fiyatı 270 milyar lira ile Hakan Uzan'ın kendisi için özel yaptırdığı öne sürülen ve Türkiye'de benzeri olmayan 2003 Model BMW 760 Lİ gördü. Henüz 3700 km de olan siyah metalik renkli BMW, açık artırmaya çıkartılan otomobiller arasında da 215 milyar liralık etiketle en pahalı araç niteliğindeydi. Lüks BMW'yi galerici Zekeriya Yurtsakal satın aldı. Açık arttırmada Cem Uzan'ın şahsen kullandığı kırmızı renkli 1998 Model Ferrari 215 milyar liraya satışa sunuldu. Lüks otomobil, 256 milyar liraya Mehmet Işık tarafından Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın eşi Müge Koçarslan adına satın alındı. Bazı katılımcılar bu fiyatın çok yüksek olduğunu öne sürerek, otomobilin yine Cem Uzan için alınmış olabileceği yorumunda bulundular. Ağırlıklı olarak galericilerin rağbet gösterdiği açık artırmada katılımcılar fiyatların tahminlerinin üzerine çıktığını öne sürdüler. İhalede en çok artırım ise 60 milyar liraya satışa sunulan Hummer'de oldu. Hasarlı olan Hummer jip, satışa sunulan fiyatı ikiye katlayarak 113 milyar 500 milyon liraya alıcı buldu. TSMF yaklaşık 1 trilyon 700 milyar gelir beklediği ihalede sadece ilk 10 aracın satışıyla bir trilyon 630 milyar gelir elde etti. Açık artırmaya 5 numaradan katılması planlanan zırhlı metalik siyah 2001 model Mercedes S600 L ise muammen bedeli düşük kaldığı için TMSF tarafından satıştan çıkarıldı. Temmuz 2003'te İmar Bankası'na el konulmasının ardından yapılan ihale Uzan Grubu'ndan yapılan ilk tahsilat oldu. Uzan Grubu'nun resmi kaynaklardan yapılan açıklamaya göre İmar Bankası nedeniyle yaklaşık 6.5 katrilyon borcu bulunuyor.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kopmuş elini dışarı çıkarmadı
 Cesedini 3 yıl sonra arkadaşları buldu
 Zabıtadan gece yarısı operasyonu
 Ev sahibiyle karşılaşan hırsız pencereden düştü
 Burun kesen çeteye darbe
 Tokat attı pişman oldu
 Gaspçıları ararken cinayet aydınlandı
 Bağcılar'da kanlı kuyumcu soygunu
 İnşaat işçisi aşkına karşılık vermeyen genç kızı öldürdü
 Otobüs şoförü kusurlu çıktı
 Havalimanı taksilerine AB imajı
 Boğaz'dan elektrik projesine destek yok
REHA MUHTAR
Ben yapardım, Hıncal abi ben yapardım..
"Gizli kamerayla...
MANSUR FORUTAN
Biri bi' el atsın lütfen!
Şimdi bakın, çok ciddi bir...
MEHMET BARLAS
Bu bölgede komünizm de, kapitalizm de farklı değil
Eski...
NEBİL ÖZGENTÜRK
Heykellerin dili
Heykeller, bir kentin ya da bir ülkenin...
SAVAŞ AY
Ver babamı geri uyy...
"Temposu gerekliydi"
Elvan Abeylegesse’nin hocası Ertan Hatipoğlu, "Süreyya’nın temposu...
Konuşan değil koşan sevindi: 2-2
Konuşan değil koşan sevindi: 2-2
Karadeniz deplasmanında Van Hooijdonk’un golleriyle ilk yarıyı 2-0...
Hacıbektaş'ta büyük düello
Hacıbektaş Şenliği, bu yıl CHP şenliğine dönüşecek. Şenliğe her yıl...
THY'ye 'işe alın' baskısı
Türk Hava Yolları 2008 yılına kadar filosuna katacağı 51 adet uçak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.