kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Atakan sevgiyle kanseri yeniyor
Atakan sevgiyle kanseri yeniyor
Destek ağı oluştu

Atakan sevgiyle kanseri yeniyor

Omuriliğindeki tümörler nedeniyle doktorların 6 ay yaşamaz dediği Atakan, SABAH Gazetesi'nin haberi üzerine büyük bir sevgiyle kuşatıldı Şifa Hastanesi tedavisini üstlendi. Emniyet Müdürü Mustafa Özege İzmir'deki polisleri herekete geçirdi. Yüzlerce kişi mail grubu oluşturdu.

Omuriliğine yerleşen tümör nedeniyle doktorların "6 ay yaşamaz" dediği Atakan'ın verdiği yaşam mücadelesi, 13 Şubat 2004 tarihinde SABAH Gazetesi'nde çıkan haber üzerine kurulan sevgi ağıyla daha da güçlendi. Atakan'ın yaşamı daha da hareketlendi, yeni tedaviler uygulanmaya başlandı. Şahin Ailesi, 6.5 yaşındaki Atakan'ın hastalığını henüz 5 aylıkken öğrendi. Yurtdışı ve yurtiçinde bütün tedavi yöntemleri araştırıldı, Atakan'ı tedavi ettirebilmek için doktor doktor dolaştıran ailesi, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadı. Umutlarının tükendiği günlerde SABAH Gazetesi'nde çıkan haberle yeni kapılar açılmaya başladı.

GELİŞMELER UMUT VERİCİ
Türkiye'nin en iyi radyoterapi merkezine sahip Şifa Tıp Hastanesi, Atakan'ın tedavisini ücretsiz sürdürmeyi üstlendi. Hem İstanbul'a hem de İzmir'e dost elini uzatan Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Özefe, bir gün yalnız bırakmadı. Atakan adına kurulan mail grubu 100'e yakın üyesiyle bir fan kulübe dönüştü. Türkiye'nin ilk ve tek "Yoğunluğu Düzenlenmiş Radyasyon Tedavisi" (Intensity Modulated Radiation Therapy-IMRT) uygulamalarına sahip Şifa Tıp Hastanesi Radyoterapi Merkezi'nde 27 Mayıs'ta tedaviye başlanan Atakan'ın hastalığında umut verici aşamalara gelindi. Şahin Ailesi'nin tedaviye olan inançlarının başarıdaki şanslarını yüzde 50 arttırdığını söyleyen Doç. Dr. Armağan Arıcan, "Net bir şey söylemek için henüz erken, çünkü sağlıklı sonuçlar için tedavinin üzerinden 3 ay geçmesi gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim ki oldukça umutluyuz" diye konuştu.

"SABAH'A TEŞEKKÜRLER"
Böyle bir teknolojiye sahip radyoterapi tedavisinin dört yıllık bir hayal olduğunu söyleyen Atakan'ın babası Hasan Şahin; İzmir'de geçirdikleri 100 günle ve 25 Mayıs'ta başlayan tedavi ile ilgili şunları söyledi: "Yurtdışı çabalarımız vardı sırf bu uygulama için. Ve bir gün baktık ki, ülkemizde de kullanılmaya başlanmış. Bir çok hasta için umut noktası olabilecek bir tedavi yönteminin, kendi ülkemizde ve elimizin altında olması gerçekten çok ayrıcalıklı bir durumdu. Büyük korku ve endişelerle İzmir'e gittik. Emniyet Müdürlüğü'ndeki amcaları bir çok konuyu çözüme kavuşturduğu gibi kalacak yer ve daha bir sürü ayrıntıyı kolayca aşmamızı sağladı. SABAH grubunun katkıları gerçekten çok büyüktü. Bu konuda gayret sarf eden herkese minnetarız." Şifa Hastanesi personelinin zorlu tedaviyi oyun haline getirdiğini anlatan Şahin, "Oğlumuza gösterilen ilgiyi ve desteği gerçekten kelimelerle ifade etmem mümkün değil, bu yüzden Atakan her gün koşa koşa gitti hastaneye" diye konuştu. Tedavi için İstanbul'dan kalkıp hiç bilmedikleri bir kente uzun soluklu bir yolculuk yaptıklarını anlatan Şahin, bir takım yaşamsal sıkıntılar çektiklerini ama tedavinin olumlu sonuçlarının ve hiç tanımadıkları insanların verdikleri umut ve sevgi dolu mesajların hepsini unutturduğunu söyledi.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 "Hocaların hocası"nı kaybettik
 Hocaya SİT davası
 İkisi de emniyet şeridinde ezildi
 Lunaparkta ahtapota binen çifti ölüm ayırdı
 Hediyelere boğuldu ama dokunamıyor
 NBC, Bill Clinton'a sunuculuk teklif etti
 Kraliçe çantasıyla iletişim kuruyor!
 Müdürü çaycı öldürmüş
 TEM cinayeti zanlısı yakalandı
MANSUR FORUTAN
Edebiyat dünyası seni bekliyordu
Her gazetecinin...
MEHMET BARLAS
İngilizler'inkini biliyoruz, ya bizim karakterimiz...
HINCAL ULUÇ
İnsanlar.. Asıl mucize, insanlar..
Su Otel'deki ikinci...
EMRE AKÖZ
Vur dedik, öldür demedik
Abuk seyirci ikiye ayrılır...
SAVAŞ AY
Heey Piiişt! Gel gel, Tuzluk tuzluk!..
Özal dönemi...
7 Ağır basıyor
7 Ağır basıyor
Süper Lig kulüplerinden 10'u yabancı sayısının 7 ya da daha fazla...
Hep böyle kal: 86-79
Hep böyle kal: 86-79
Dünya dördüncüsü rakibi karşısında üstün oynayan gençleşmiş Basketbol...
Irak savaşına bugün için 'evet' demeyiz
Alman Bild gazetesine konuşan Başbakan, "Irak'ta kitle imha...
CHP'yi kapatılmaktan Ecevit kurtaracak
Bülent Ecevit, başbakanlığı döneminde çıkardığı yasa ile, eski...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.