kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaz okulunda pilot olmayı öğreniyorlar
Yaz okulunda pilot olmayı öğreniyorlar
"GINGER"LA GEZEN ŞANSLI ÇOCUKLAR

Minik kaşifler

Bilim Merkezi Vakfı ve Rahmi M. Koç Müzesi, 8-12 yaş grubu çocuklar için sıradışı bir yaz okulu programı hazırladı. Ginger'la tur atmak, uçak pilotu olmak, denizlerdeki gizemli hayatı keşfetmek ve radyo yapmak ilginç etkinliklerden yalnızca birkaçı. Çocuklar ise bu durumdan çok memnun.

***

Yaz okulunda pilot olmayı öğreniyorlar

Bilim Merkezi Vakfı ve Rahmi M. Koç Müzesi'nin yaz okulu programında, radyo yapmak, pilot olmak, "ginger"la tur atmak gibi sıradışı etkinlikler yer alıyor.

Tatil döneminde çocuklar için çeşitli alternatifler sunan pek çok yaz okulu faaliyete geçmiş durumda. Kimi yaz okullarında çocuklar diledikleri kadar spor yapabilme imkanı bulurken kimilerinde de okuldaki eğitimlerini pekiştirecek bilgiler alıyorlar. Bilim, çevre, uzay, sanat, ekoloji, arkeoloji, doğa gibi konulara meraklı çocuklar için ise uygulamalı eğitimlerin verildiği yaz okulu programı ideal. Bilim Merkezi Vakfı ve Rahmi M. Koç Müzesi'nin ortaklaşa hazırladığı bu program o kadar dolu ki, çocuklar yaz okulunda hayallerini gerçekleştirme imkanı buluyor. Denizlerdeki gizemli hayatı keşfetmek, dünyamızdaki ekolojik dengeyi öğrenmek, ginger ile dolaşmak, uçak pilotu olmak, arkeolojik kazılar yapmak, uzayın derinliklerini keşfetmek, radyo yapmak sıradışı programlardan yalnızca birkaçı... 19 Temmuz-27 Ağustos günleri arasında 3 farklı dönemde 2'şer hafta boyunca Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleşecek yaz okulu programında; Bilim, Çevre, Uzay, Maket, Sanat, Ekoloji, Arkeoloji, Doğa ve Kuş Gözlem Atölyeleri bulunuyor. İlk dönem 19 Temmuz'da başladı. 2 Ağustos tarihinde başlayacak olan ikinci dönem ve 16 Ağustos'ta başlayacak olan üçüncü dönem için hala kayıt yaptırabilirsiniz. Çocukları bilim ve teknolojiyle barışık, yaratıcı, hayal güçleri zengin, kendine güvenli, sorumluluk sahibi, topluma ve çevreye duyarlı, sosyal ve iletişim becerileri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek amacıyla hazırlanan yaz okulu programında, çocukların yaşayarak öğrenmesini sağlamak için birçok gezi de var. Rahmi M. Koç Müzesi, Deprem Odası, Hayvan Müzesi, Yıldız Korusu, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi, Miniatürk, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Atatürk Arboretumu, Arkeoloji Müzesi ve Çikolata Fabrikası gezileri eğitim sırasında düzenlenecek gezilerden sadece birkaçı. İki haftalık yaz okulunun ücreti ise KDV ve yemek dahil; 400 milyon lira.

GÜNLERİ DOLU DOLU GEÇİYOR
Deneme Bilim Merkezi'nden Başak Salihler yaz okulunda çocukların bir gününü şöyle anlatıyor: "Çocuklar sabah 10.00 gibi burada oluyor. Bir şeyler atıştırdıktan sonra 12.00'a kadar atölye çalışmaları yapıyorlar. Sonra hep birlikte öğle yemeğimizi yiyoruz. Yemekten sonra oyun molası veriliyor ve ayrıca çocuklar gösterileri için hazırlık yapıyorlar. Bu hazırlıkları da hiçbir eğitmene danışmadan tamamen kendileri yapıyorlar. Daha sonra öğlen saatlerinde 13.30 gibi geziye çıkıyoruz. O gün aldıkları eğitime paralel bir gezi oluyor. Sonra müzeye geri dönüyoruz ve program 16.30'da tamamlanıyor. Herkes servislerle evlerine dağıtılıyor. Program 15 gün aslında ama bir aydan uzun bir süre devam eden çocuklar da var. 2-3 yıldır bu yaz okuluna katılanlar, yıl içinde hafta sonu Deneme Bilim Merkezi'ndeki hafta sonu atölyeleri programına da katılıyor. Programın son günü ise veda partisi düzenliyoruz. Çocuklar hazırladıkları dans ya da tiyatro gösterilerini burada sergiliyorlar." Programa devam eden çocuklar kadar eğitmenler de öğrencilerinden çok memnun. Uzay atölyesinin eğitmeni Şebnem Sözen çocukların dersleri çok sevdiğini söylüyor: "Uzay başlı başına bir konu onlar için. Çok ilgililer. Beklemediğiniz zamanlarda beklemediğiniz kadar güzel yorumlar yapıyorlar. Çok güzel sorular soruyorlar. İki saat boyunca hiç sıkılmadan dersi dinliyorlar. Gayet istekliler. Hepsi çok zeki. Burada çok değişik aktiviteler yapıyorlar, farklı alanlarda eğitim görüyorlar ve bunları uyguluyorlar. Uygulama çok önemli. Mesela biz uzay atölyesinden sonra İstanbul Üniversitesi Gözlemevi'nde bir güneş gözlemi yapıyoruz. Bu da anlattıklarımızı pekiştiriyor."

Bilgi için tel: (0212) 296 54 37 www.bilimmerkezi.org.tr

Neslihan Tunç

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Olimpiyat ateşine gen dopingi gölgesi düştü
 Okumak isteyen herkese kapımız açık
 Hız tutkunları araziye çıkıyor
 Anılarıyla Yeşilçam'a ışık tutuyor
 Komşu güzeli Natalia, ikinci vatan olarak Türkiye'yi seçti
 İşte şampiyonların 24 saati
 Türkiye şişmanlıyor, mankenler zayıflıyor
 Zengin turiste villada tatil
 Gloria Golf Select Villaları
 Cornelia De Luxe Resort
 Rus kızının aşkı bir başka oluyor
 Briç sosyete oyunu değildir
 Acılı Adana'nın patenti kurulda
 Türk kahvesi makinede pişecek
 İçindeki cevhere güvenmelisin
 Babıâli'nin jurnalcileri
 Onlarınki siyah-beyaz bir Bodrum hikayesi
 İyi meze, rakı ve sohbet
 Bir kalbim olduğunu Kenya'da hissettim
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Öylesine bir tutsaklık ki
Başörtü ve...
MEHMET ALTAN
Kiraz
Meyvesi orta irilikte ve yuvarlak, kabuğu...
ALİ POYRAZOĞLU
Lüküs hayat
Bodrum'a gelin. Bodrum'da hayat bedava...
Bu kitaplar ağzınızı sulandıracak
Birbiri peşi sıra yayınlanan "Mutfak Sırları" ile "Geleneksel Meyhane...
Höşmerim
Bu yörenin yemek ve sofralarının birinci vasfı, gösterişten ve israftan uzak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.