kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
  » Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İki Türk rehine serbest
İki Türk rehine serbest

Irak'ta rehin tutulan Abdurrahman Demir ve Urfalı Sait Onurlu isimli 2 TIR şoförü serbest bırakıldı.

Irak'ta El Kaide ile bağlantılı Tevhid ve Cihad grubu, 2 Türk rehineyi, firmanın Irak'taki faaliyetlerini durdurma kararı üzerine bıraktığını açıkladı. El Cezire televizyonuna gönderilen video kasette, iki Türk rehinenin arkasında maskeli ve silahlı 3 kişi bulunurken, bunlardan birisinin okuduğu açıklamada, ''Türk şirketinin Irak'taki Amerikan güçlerine kamyon göndermeyi durdurma kararı üzerine Tevhid ve Cihad grubunun Abdurrahman Demir ve Sait Unurlu'yu serbest bırakma kararı almıştır'' ifadesi kullanıldı.

El Kaide ile bağlantısı bulunan Ürdünlü militan Ebu Musab Ezzerkavi'ye bağlı Tevhid ve Cihad grubu, cumartesi günü El Cezire'ye gönderdiği kasette, Demir ve Unurlu'nun kaçırıldığını açıklamıştı.

Militanlar, bu şoförlerin bağlı oldukları Kahramanlı adlı firmanın Irak'taki faaliyetlerini 48 saat içinde durdurmaması halinde rehineleri öldürecekleri tehdidinde bulunmuştu. Mersin'de bulunan Öztur Uluslararası Nakliyat Firması ve Kahramanlı Nakliyat Firmaları temsilcileri de şoförlerin serbest bırakılması için gerekirse Irak'taki taşımacılık faaliyetlerine son vereceklerini bildirmişlerdi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği de Irak'ta çalışan Türk şoförü Murat Yüce'nin teröristlerce öldürülmesinden sonra Irak'ta bulunan Amerikan birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı almıştı.

GÜL DOĞRULADI

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Irak'taki 2 Türk rehinenin serbest bırakıldığını bildirdi. Bakan Gül, bazı gezi ve incelemelerde bulunduğu Kayseri'den Ankara'ya dönüşünde, Kırşehir'de bir dinlenme tesisinde çay molası verdi. Burada Irak'ta rehin tutulan kamyon şoförlerinin serbest bırakıldığını telefondan öğrenen Gül, telefon görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Irak'taki 2 Türk rehine serbest kalmıştır.

Kamyoncularımızın polemiğe girmelerine gerek yok. Herkes istediği işi yapsın. İçleri rahat olsun. Bu müjdeli haber bizleri sevindirmiştir'' diye konuştu. Gül, burada Kırşehir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır ve Garnizon Komutanı Albay Zafer Cengiz ile bir süre
sohbet etti.

HABER, REHİNE YAKINLARINI SEVİNCE BOĞDU

Irak'ta rehin tutulan 2 TIR şoförünün serbest bırakılacağı yönündeki haberler, şoförlerden Sait Unurlu'nun ailesi tarafından sevinçle karşılandı. Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan Sait Unurlu'nun eşi Yurdan Unurlu, son 2 gündür eşinin hayatından endişe ettiklerini belirterek, serbest bırakılacağı yönündeki haberlerle büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Eşinin Irak'ta kaçırılmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığı ve Bağdat Büyükelçiliği'nden yetkililerinin, kendilerini sürekli telefonla arayarak sabırlı olmaları konusunda telkinde bulunduğunu bildiren Unurlu, şöyle dedi:

''Eşim para kazanmak amacıyla nakliyecilik yapıyordu ama eşimin dönmesi halinde artık Irak'a gitmesine müsaade etmeyeceğim. Gelsin memleketinde çobanlık yapsın, kısmetimiz neyse onu yeriz. Ama Irak'a
bir daha gitmesin. Artık böyle üzücü bir olayı yeniden yaşamak istemiyorum.''

Sait Unurlu'nun 9 yaşındaki oğlu Murat ise babasının Irak'tan dönüşünü merakla beklediğini belirterek, ''Bana bisiklet sözü vermişti. Umarım bisikletimle birlikte döner'' diye konuştu. Irak'ta El Kaide ile bağlantılı Tevhid ve Cihad grubu, 2 Türk rehineyi, firmanın Irak'taki faaliyetlerini durdurma kararı üzerine bırakma kararı verdiğini açıklamıştı.
MUHARREM SARIKAYA
Gensoru günü
Ulaştırma Bakanı Yıldırım hakkındaki...
YAVUZ DONAT
Onlar da diyorsa
"İşsizlik büyük sorun." Bu sözleri...
IMKB
E: 19,698 D:% 1.64
DOLAR
S: 1,473,000 D:% 0.00
EURO
S: 1,772,000 D:% 0.00
Market sahibi gözaltında
Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bir süpermarkette önceki gece çıkan...
Turuncu alarm Bush'un "seçim oyunu" mu?
ABD'yi alarma geçiren bilgiler,11 Eylül öncesine ait çıktı. Bunun...
Irak savaşına bugün için 'evet' demeyiz
Alman Bild gazetesine konuşan Başbakan, "Irak'ta kitle imha silahlarının...
CHP'yi kapatılmaktan Ecevit kurtaracak
Bülent Ecevit, başbakanlığı döneminde çıkardığı yasa ile, eski partisi CHP'yi...
En büyük desteği ailesi
En büyük desteği ailesi
Çek asıllı süper model Daniela Pestova güzelliğiyle erkeklerin başını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.