kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Televizyona baktı oğlu öldürülüyordu..
Televizyona baktı oğlu öldürülüyordu..
"Kocam böyle ölmeyi hiç hak etmedi"

Oğlunun infazını seyretti

Irak'ta ilk Türk infazı. Annesi Murat Yüce'nin vahşi katlini TV'de gördü, yıkılıp kaldı.

Türkiye dün Irak'taki bir Türk rehinenin infaz görüntüleriyle sarsıldı. El Kaide bağlantılı Tevhid ve Cihad örgütü, su tesisatçısı Murat Yüce'yi tabancayla kafasına kurşun sıkarak öldürdü.

Önce radyodan
İnfazı Ankara'daki evinde radyodan duyan Yüce'nin annesi Makbule Yüce "Oğlum öldü" diye sokağa fırladı. Komşuları "O değildir" diye onu sakinleştirdi. Ancak gelinine gidip TV'yi açan Yüce şok görüntülerle karşılaştı.

Ayda 800 dolara
Murat Yüce'nin eşi de sinir krizi geçirdi. 33 yaşındaki Murat işsiz kalıp kredi kartı borcu artınca sekiz ay önce Irak'a çalışmaya gitmişti. Tepe Grubu'nun Bilintur şirketinde çalışıyor ve ayda 800 dolar maaş alıyordu.


***

Televizyona baktı oğlu öldürülüyordu..

Irak'ta infaz edilen ilk Türk olan Murat Yüce'nin annesi Makbule Yüce, oğlunun öldürüldüğü haberini ilk önce radyodan duydu Yakınları tarafından 'yanlıştır' diye teskin edilmek istenen kadın, televizyonda oğlunun ölümünü gördü.

Ankara'da oturan sıhhi tesisatçı Murat Yüce, kredi kartı borçları birikince çareyi çalışmak için Irak'a gitmekte buldu. 8 ay önce Bilintur şirketinde sıhhi tesisatçı olarak işe başlayan üç çocuk babası Yüce, Iraklı direnişçiler tarafından kaçırılıp kafasına ateş edilerek öldürüldü. Talihsiz adamın ölüm haberi Ankara'daki evine ateş gibi düştü. Oğlunun öldüğünü radyodan duyunca evden dışarı fırlayan Makbule Yüce, komşularının "yanlış duymuşsundur" sözleri üzerine sakinleşip eve döndüğünde televizyonu açtığında oğlunun katledilişinin görüntüleriyle karşılaştı. Büyük bir acı ile kendini yerden yere atan acılı anne, gözyaşlarına boğuldu.

KREDİ KARTI BORÇLARI İÇİN GİTTİ
Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Kırgın köyünde dünyaya gelen Murat Yüce, bir süre sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya göç etti. Ankara'nın Ayvalı semtinde oturan Murat Yüce, 14 yıl önce Leyla Yüce ile evlendi. Bu evlilikten Müjde (13) ve ardından Kamber Can ve Mahir Can (8) adını verdikleri ikiz çocukları dünyaya geldi. Sıhhi tesisatçılık yapan 33 yaşındaki Murat Yüce, ailesini bu şekilde geçindirmeye çalışıyordu. Ancak meslek lisesi mezunu olan genç adam, uzun süre işsiz kaldı. Bu dönemde özellikle kredi kartı borçları birikince Yüce, çareyi Irak'a gitmekte buldu. Ayda 800 dolar maaş alacak ve böylece düştüğü borç batağından da kurtulacaktı. Ancak 8 ay önce bu umutlarla ABD'li askerlerin kampında çalışmak üzere Bilintur şirketi aracılığıyla gittiği Irak, talihsiz adama mezar oldu. Düzenli olarak günaşırı evini telefonla arayıp sağlık durumunu bildiren Murat Yüce, iki gündür telefon etmeyince yakınları endişe etmeye başladı.

ANNESİNİN YIKILDIĞI AN
Ancak kötü bir şey olması ihtimalini hiç kimse aklına getirmiyordu. Ama dün oğlu ile yan yana evlerde oturan Makbule Yüce, radyo dinlerken "Murat Yüce'nin Irak'ta öldürüldüğü" haberini duydu. Bir anda neye uğradığını şaşıran yaşlı kadın, perişan bir halde sokağa fırlayarak "Oğlum öldü" diye feryat etmeye başladı. Komşuları hemen yaşlı kadının yanına gelerek, "Yanlış duymuşsundur, oğlun değildir. İsim benzerliğidir" gibi sözlerle Yüce'yi teskin etti.

TELEVİZYONDA İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ
Biraz sakinleşerek gelini ve torunlarının yanına giden Makbule Yüce, bu kez televizyonda gördüğü görüntüyle büyük bir yıkım yaşadı. Görüntülerde oğlu Murat Yüce, Iraklı direnişçiler tarafından kafasına ateş edilerek öldürülüyordu. Oğlunun katlediliş görüntüleriyle sarsılan acılı anne, gözyaşlarına boğuldu. Acı haber karşısında sinir krizleri geçiren Yüce'nin eşi Leyla ve kızı Müjde Yüce, eve kapanıp kimseyle görüşmezken, talihsiz adamın ikiz oğulları Kamber Can ve Mahir Can her şeyden habersiz çevrelerinde olan biteni anlamaya çalışıyor. Bu arada, Bilintur Şirketi'nden gelen bir görevli, Murat Yüce'nin yakınlarıyla özel bir görüşme yaptı. Görüşmede yetkilinin, cenazenin nerede olduğunun bilinmediğini, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla girişimlerde bulunulduğunu ve cenazeye ulaşıldığı taktirde Türkiye'ye getirileceğini söylediği öğrenildi.

İbrahim GÖK-Behzat MİSER / MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Son sözleri 'Türk şirketleri hemen Irak'tan çekilsin' oldu
 '6 çocuğumun hatırına kocamı bırakın'
 'Biliyorum babam ölmedi'
 Özel okullara kayıtlar başladı
 Sahildeki sitelere 'kıyı işgali davası'
 Bebeğinizi daha çok kucaklayın
 New York'ta alışveriş turu
 Kanserle savaşın sembol kızı Scott öldü
SAVAŞ AY
Doktora verdim iyi ettim!..
Trajikomik bir durum ama...
REFİK DURBAŞ
Dilek yarımadası satılık mı?
Dilek yarımadası ve...
MEHMET TEZKAN
Veda yazısı
Gün boyu klavyenin başına oturmak...
ERGUN BABAHAN
Amerikan devinin gözüyle Türkiye
Türkiye'yi Amerikan...
UMUR TALU
Ne Allah korkusu, ne vatandaşlık duygusu!
Gazetecilikte...
Turuncu alarm Türkiye'yle bağlantılı çıktı
New York Times gazetesi: ABD'yi alarma geçiren istihbaratın kaynağı...
Dünyayı savaşa sürükleyen adam
Eski İtalyan ajanı uranyum iddialarını yaydığını itiraf etti: Bu ABD,...
En hazırı Fener
En hazırı Fener
Araştırmaya katılanların büyük bölümü lige en hazır takımın Kanarya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.