kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Amerikalılar'a kebabı sevdirdi
Amerikalılar'a kebabı sevdirdi
Ilgın Peker
Restorana gelen ünlüler
Ünlülerin tercihleri

Amerikalılar'a kebabı sevdirdi

Holywood'un yıldızları ve siyasetçiler Türk Mutfağı'nın müdavimi oldu. 10 yıl önce açılan restoran şimdi ABD'nin en seçkin mekânı.

Yurtdışında yaşayan ya da uzun süre yurt dışında bulunmak zorunda kalan Türkler'in belki de en çok özledikleri şey Türk yemekleri olur... İstedikleri yerde, istedikleri kalitede yemekleri yiyemeyen Türkler de geri döndüklerinde en çok bundan yakınır... Fakat bu durum Amerika'ya en azından Amerika'nın New York kentine giden Türkler için geçerli değil... Çünkü sadece Amerika'da bulunan, ya da Amerika'ya gelen Türkler'in değil, Hollywood yıldızlarından, ünlü siyasi simalarına kadar pekçok kişinin tercih ettiği Turkish Kitchen (Türk Mutfağı) isimli restoran atmosferi ve mönüsüyle göz dolduruyor. Ilgın Peker'in sahibi olduğu restoran hem Türk yemeklerini Amerikalılar'a tanıtıyor, hem de ülke özlemi çeken Türkler'in bir nevi "memleket" özlemini gideriyor.

ÖVGÜLER YAĞIYOR
Yolunuz eğer bir gün New York'un 3'üncü Caddesi'ne düşerse etrafınıza biraz daha dikkat edin... Kaliteli dış görünüşüyle birlikte Turkish Kitchen panosu dikkatinizi çekecektir. İşte Amerika'nın saygın dergilerinden Forbes tarafından "en iyi meze yenilecek restoran" olarak okuyucularına duyurulan bu restoran Türk mutfağının Amerika ile buluştuğu yer. Restoranın müdavimleri arasında kimler yok ki... Hollywood'un ünlü isimleri Sarah Jessica Parker, Tom Hanks, Brad Pitt, Richard Gere şu an California valisi olan Arnold Schwarzenegger, işadamı Donald Trump, New York Senatörü Charles Schumer... Peker bu kadar ünlü ismi restoranlarına çekebilmelerinin ardındaki en önemli sırrı, "Eğer bizim restoranımızdan tek bir müşteri mutsuz olarak ayrılırsa, kendimize bunun nedenini sorarız" cümlesiyle açıklıyor. Müşteri memnuniyeti temel ilkeleri olunca da başarı ve ün kaçınılmaz olmuş...

TURİSTLER BİLE GELİYOR
Amerika'nın saygın gazete ve dergileri New York Times, Food &Wine Magazine, New York Magazine, New York Observer, Time Out, restoranın yemek kalitesine ve Türk mutağının lezzetine sayfalarında yer verdi. İnternet üzerindeki birçok site de yine aynı şekilde restorana ve lezzetli kebaplarla Türk spesiyalitelerine yer verdi. Bundan sadece 10 yıl önce sadece bir yıl ömür biçilen küçük bir restoranken, şimdi günde yaklaşık 250 müşteriye hizmet veren bir deve dönüştü. İlk açıldığında müşterilerinin çoğu Türk'ken şimdi yüzde 85'i Amerikalılar ile şehre gelen ve restoranın ününü duyan turistlerden oluşuyor.

ÜNLÜ TÜRKLER'İN DE MEK
Fakat yine de Amerika ziyaretlerinde bu restorana gelmekten vazgeçemeyen ünlü Türkler de yok değil... Koçlar, Tarkan, Gönül Yazar, Cem Yılmaz ve Beyaz'ında Amerika seyahatlerinde mutlaka uğradıkları bir mekan. Amerikan basını, "Yemekler kadar atmosfer de çok etkileyici... Dekor ilgi uyandırıcı. Daha çok kırmızı renkler kullanılmış. Bu da rahat bir atmosfer yaratmış" yorumları yapıyor. Ilgın, duvarlardaki kırmızı rengin aslında aynı mekanın daha önce Çin restoranı olarak işletimiş olmasından kaynaklandığını belirtti. Ancak, devraldıktan sonra duvarlardaki rengi korumaya karar verdiklerini söyledi.

Dilek ŞANLI (DIŞ HABERLER)

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Paralarını alamayan eczacılar feryat ediyor
 Ağabeyi Emine Hanım'ı anlattı
 D Marin'de ödül töreni
 Kadın ve erkeklerin rüyaları bile farklı!
 Konser arası tatil kaçamağı
 Sıcaklar yerini yağmura bırakıyor
UMUR TALU
Acı reçete!
Bir süredir eczacılar her kanaldan ses...
ERGUN BABAHAN
Ankara'ya kadın eli
Bu hafta Ankara SABAH'ta bir bayrak...
REFİK DURBAŞ
Eczacı, iflasın eşiğinde mi?
Son 3-4 yıldır T.C.
SAVAŞ AY
Tunceli barajı neden istemiyor?..
Aslında Munzur...
'Avrupa, yalan söylememeli'
Türkiye karşıtı konuşmalarıyla tanınan Valery Giscard d'Estaing,...
ABD ekonomisinde turuncu alarm
El Kaide’nin yeni hedefleri: IMF, Dünya Bankası ve New York...
Pardon Porto!: 2-1
Pardon Porto!: 2-1
Hagi yönetiminde son derece diri ve etkili bir oyun çıkaran Cimbom'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.