kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sendikacılar birbirine girdi
Sendikacılar birbirine girdi

Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ile Hak-İş Başkanı Salim Uslu, orman işçileri yüzünden bir TV programında kapıştı. 'Sahtekar' diyen Kılıç'a dava açacağını söyleyen Uslu, "Alacağım parayla orman işçilerine piknik yaptıracağım" dedi.

Türkiye'nin en büyük iki işçi sendikasının başkanları canlı yayında birbirlerine girdi. Son günlerde basına da yansıyan bazı orman işçilerinin Türk-İş'ten ayrılarak Hak-İş'e geçmesi çalışmaları nedeniyle iki sendika arasında gerginleşen ortam SKY TÜRK TV'de canlı olarak yayınlan bir programda doruğa çıktı. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ile Hak-İş Başkanı Salim Uslu önceki akşam hafta içi her gün saat 23:00'te yayınlanan ve Özlem Zengin'in sunduğu "Geceye Bakış" programına telefonla katıldı. Kısa sürede alevlenen tartışma bir anda ağız dalaşına dönüştü. İki başkan birbirlerine hakarete varan sözler söyledi. Bu nedenle 50 dakikalık programın 25 dakikası tartışmayla geçince programın süresi de aşıldı.

HADDİNİ BİLDİRDİM
Programın ardından görüştüğümüz Türkİş Başkanı Salih Kılıç, yaşanan tartışmaya ilişkin olarak, "Haddini bilmeyene, haddini bildirdim" dedi. Kavga etmek için programa katılmadığını söyleyen Kılıç, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Orman Bakanlığı bünyesindeki orman ve yangın işçilerine bakanlık bürokratları ve üst düzey yöneticileri baskı yaparak, Orman-İş Sendikası'ndan zorla Hakİş'e geçirmeye çalışıyor. İşçilerin büyük çoğunluğu geçmek istemiyor. Ben de bu oranın yüzde 5'i geçmeyeceğini anlattım. Bunun yanı sıra yangın işçilerinin devletin arabasıyla notere götürüldüğünü, yangın çıktığında ise noterden yangına götürüldüğünü anlatınca Salim Bey kaba bir tarzla "hep o mu konuşacak?" deyince ben de sahtekarlık yapma dedim." Ardından Uslu'ya, "Bu iddialara şerefli insanlar gibi cevap verebilecek yüreklilikte değilsin, hodri meydan" dediğini anlatan Kılıç, bu sözlerinden sonra tartışma üslubunun bozulduğunu söyleyerek, "Salim Uslu 'çekilirim' dedi. Ben de 'bürokratları savunmak ona düşmez' dedim" şeklinde konuştu. Hak-İş Başkanı Salim Uslu ise kendisinin çirkin söz söylemediğini ama Salih Kılıç'ın dengesini kaybederek, panik içinde öfkesine kurban olduğunu öne sürerek, hakarete varan sözler söylediğini iddia etti. Kılıç'ın kamuoyu önünde özür dilemesi gerektiğini öne süren Uslu, "Mafya ilişkilerinden, şeref haysiyete varana kadar hakaretler etti. Ona tazminat davası açacağım ve alacağım parayla orman işçilerine piknik yaptıracağım" dedi. Orman işçilerinin Hak-İş'e geçirilmesi için bakanlık bürokratlarıyla hareket ettiği iddialarının doğru olmadığını, tam tersine Türk-İş'in tüm bakanları dolaşıp bürokratlara baskı yaptırdığını öne süren Salim Uslu, "Bürokratlar tarafsız olunca rahatsız oluyorlar" diye konuştu.

BENİM DE AĞIZIM LAF YAPAR
Vatandaş Salim Uslu olabilseydi durumun daha farklı olabileceğini kaydeden Uslu, "Kaldı ki, ağzım laf yapar. Çorumluyum da. Okkalı göndermeler yapabilirdim. Ancak bulunduğum konum itibariyle, üstlendiğim toplumsal sorumluluk, hukuk ve hukukun üstünlüğüne inanan biri olarak Salih Kılıç'ın seviyesine inmemeye özen gösterdim. Kaldı ki kendisiyle çok hukukumuz oldu, sırlarımızı paylaştık. Kendisine yakışmadı" dedi. Uslu, orman işçilerilerinin 1991-93 yılları arasında Orman-İş olarak bağımsız sendika olduğunu, bu işte çalışanların 1993 yılına kadar Hak-İş üyesi olduklarını anımsatarak, "Yapılan genel kurulun seçimlere yönelik delege sayısı gibi nedenlerle itiraz üzerine Ankara İş Mahkemesi tüm sonuçlarıyla genel kurulu iptal etti. Bundan sonra da sendika içinde rekabet başladı. Kongreye aday olan iki tarafta iki listeyle yarıştı. Rekabet nedeniyle sendika kayyuma teslim edildi. Seçim öncesi halen görevde olan sendika yöneticileri Hak-İş'e geçeceklerini imzalamaları karşı Türk-İş'e yöneldiler. O zamandan bu yana orman işçilerinin sorunları çözülmedi. Türk-İş Sendikası üyeleriyle davalık olmuştur. Bir yıldır da Orman-İş sendikasıyla Tarım Orman-İş sendikası arasında mücadele sürüyor" diye konuştu.

Nebahat KOÇ-MERKEZ

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 'Bu temeller, nereye gittiğimizi gösteriyor'
 Babacan çağırdı, IMF heyeti yeni program için haftaya geliyor
 Başbakan medyaya kızgın
 Başarının ardında Otosan'ın mühendislik geleneği var!
 Gurbetçi istedi, Elazığ'a teşvik geliyor
 İşbirliğinden yanayım ama tatlı sert de olurum
 Çelik fiyatlarındaki artış Erdemir'i yukarı taşıdı
 ABD'nin bütçe açığı 445 milyar dolar
 Aşırı sıcaklar karpuz fiyatını artırdı
 TGSD: Türkiye 2005'e hazırlanmalı
 İlaç yüzde 8.75 zamlandı
 Patent sahibi olan ülkeler zengin, olmayanlar fakir
 İnönü, Erdoğan'ın özel izniyle yurtdışına çıktı
 Puanlar da Yeni TL'ye geçiyor
 Ticket'a yemek yetmedi
İLKER SARIER
Kaptanınız konuşuyor!
Aşağıdaki yazıyı, 41 yıldır...
ALİ SAYDAM
Ben de Tamer Ağabeyimin arkasındayım!
Bir hafta geçsin...
Beş yılımı heba ettiler
İşadamı Emrullah Derman beş yıl önce hırsızlıktan gözaltına alındı.
Munzur'un serin suları barış için akacak (mı?)
Türkiye'nin ilk milli parkı olan Munzur Vadisi'ne bu barajı kim ve...
IMKB
E: 19,381 D:% 1.41
DOLAR
S: 1,466,000 D:% -0.54
EURO
S: 1,771,000 D:% -0.34
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.