kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gulse Birsel @ SABAH
 

Bodrum'un (yeni) sırları!

Sevgili okuyucum, hatırlarsanız geçtiğimiz yaz, "Bodrum'un en iyi saklanan sırları" başlığı altında, Türkbükü'ndeki "gözüne gözüne" popüler barlardan, beach club'lardan bahsetmek yerine başka bir yol tercih etmiştim. Bodrum'un az bilinen, kaliteli, hatta bazısı oldukça hesaplı, ilginç adreslerinden bahsetmiş, bu hizmetimle okuyucumun gözüne girmiş, hayır duasını almıştım! Türkbükü'nden manzaralar olmayacak mı bu sene? Elbette ki olacak. Bu akşam yerinde incelemeler yapmak üzere ilçeye doğru yola çıkıyorum. Tampa'da sosyetik bir yemek yiyip etrafı kolaçan edeceğim. Onu da yarın okuyacaksınız. Ancak bugün, yine en iyi saklanan sırlardan bir demet vererek vatandaşı sevindirmek isterim. Öncelikle, geçen yıl çok etkilendiğim ve sizinle paylaştığım Bitez Dondurmacısı'ndan söz edeceğim.

BİTEZ'DE KONYAKLI DONDURMA
Aktur'un girişinde küçücük bir dükkan. Geçen yıl Havana'nın dondurmaları buradan geliyordu. Ama dükkanda çok daha fazla çeşit var ve tamamiyle bir meyve çılgınlığı yaşanıyor. Bitez Dondurmacısı'nda aroma, donmuş meyve falan kullanılmıyor. Karadut dağlardan toplanıyor, çilek Datça'dan sepetlerle geliyor. Bu yıl iyice delirerek tahinli susamlı müthiş bir dondurma yapmışlar. Kayısılı dondurmanın içinde kocaman kayısı parçaları var, kilolarca yiyebilirsiniz. Vişneliden çok bahsetmek istemiyorum çünkü o benim! Geçen sene oturduk yazdık, üç günde karadutu bitirdiniz. Gittik ki bize kalmamış! Lütfen üşüşmeyin! Bir de tabii, bence uluslararası bir tat tutturmuşlar ki, adına "konyaklı çikolatalı" diyorlar, kuru üzümlü falan, inanılmaz birşey! Hakikaten İstanbul'dan Bodrum'a sadece bunun için gidilebilir. Ben otel, cafe, restoran olsam, alırım bu dondurmayı, porsiyonu bilmem kaç milyona, "özel alafortanfoni tatlısı" diye satarım. İstanbul'a bir şekilde götürüp evde derin dondurucuya atmanın imkanlarını arıyorum şimdi. Bodrum'da et yiyemiyorum ben. Genel olarak deniz börülcesi üzerine kurulu bir beslenme sistemim var! Ancak Konacık'ta, yol üstündeki Denizhan Et Lokantası'nı bilirsiniz (0252363 76 74), hakikaten müthiştir. Bir tek orada kebap yiyebilirim gittiğimde. Şimdi Aktur'un içinde bir de bistro açmışlar, denize nazır. Yolunuz düşerse diye.(0252) 343 10 17 Yine Bitez'de, Aktur'un içindeki Arşipel, benim zevkime göre, en yüksek damak tadında deniz ürünlerini yapmaya devam ediyor. Örneğin fesleğenli, biberli, çörekotlu çiğ balık. 0252 (343 10 16) Bölgedeki Fuga Hotel çılgınlığı devam ediyor. Spa'sı şık ve başarılı yemekler güzel. Plajdan odalara yürümek mecburi egzersiz, bir de ünlü fazlalığı yorabilir.

GREYFURT REÇELİ VE BODRUM HAVLUSU
The Marmara
şahane manzaralı, sakin. Akşamüstü ve gece içkileri için ideal. Müşterinin çoğu zengin, havalı turistler, ki keşke her yerde daha çok olsalar. Gittiğinizde Gillian'a da masaj yaptırın, değecek. Konuyu dağıtmadan birkaç adres daha: Bodrum'un pazarları şahane. Henüz keşfetmediyseniz gidin. Turgutreis (Cumartesi) , Türkbükü (Pazartesi) ve Yalıkavak (Perşembe) pazarlarına giderseniz Aynur Hanım'ı sorup, ondan çilek, mandalina ve bademli greyfurt reçelleri alıyorsunuz. Pişman olmuyorsunuz. Bodrum kumaşları, havluları vs. için bütün pazarlara bakabilirsiniz. Ama Torba Yalıkavak yolu üzerindeki "Bodrum Havlu"ya giderseniz daha şık ve çeşitli mallar bulabiliyorsunuz. Yatak takımlarından peştemallara şahane şeyler.(0252) 387 94 60 Gördüğünüz gibi herkese, her keseye seçenekler sundum. Hizmet bizim işimiz.

Yarın: Türkbükü'nden "sosyelit" manzaraları ve "sosyelit nedir kardeşim?" dosyası!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ahmet Ertegün'ü pes ettirdik!   / 31-07-2004
 Sosyelitlerle sosyetikler Türkbükü'nde kaynaşmış!   / 25-07-2004
 Bodrum'un en yeni sırları...   / 24-07-2004
 Bodrum'un (yeni) sırları!   / 24-07-2004
 Çağla Bodrum demekse...   / 17-07-2004
 Çağla Bodrum demekse, ben de Bayrampaşa'ya talibim!   / 17-07-2004
 Fransız Sokağı'nı teftiş ettim!   / 11-07-2004
 Fransız Sokağı'nı teftiş ettim   / 11-07-2004
 Nazara inanmayın, nazarsız kalmayın!   / 10-07-2004
 Nazara geldik galiba...   / 10-07-2004
GÜLSE BİRSEL
Ahmet Ertegün'ü pes ettirdik!
İş güç var, çekimler var,...
AYŞE TÜTER
Üzüm reçeli
Limon, üzüm ve şekeri iyice karıştırıp,...
REFİK DURBAŞ
Eğin öyküleri...
Eğin, Fırat nehrinin kuytusunda,...
ESRA CEYHAN
Yaz formülleri
Hele hele de öyle Bodrum, Çeşme, Kemer...
Tam 50 aileyi sevindirdi
Tam 50 aileyi sevindirdi
5 yıldır yılın mankeni seçilen Vahe Kılıçarslan, kendini hayır...
Candan'a manzara davası
Candan'a manzara davası
Ünlü sanatçı Candan Erçetin'e, evinin önüne çektiği paravan nedeniyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.