kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
CHP'de rapora tepki: Mizah gibi
CHP'de rapora tepki: Mizah gibi

CHP'de yönetime sunulan ve üç muhalifin ihracını isteyen raporun üslubu tartışma yarattı. Rapor 'serserilerin diliyle yazılmış' diyen muhalifler, ihraçların durdurulmasını istedi.

CHP Parti Meclisi'ne önceki gün sunulan ve buna dayanılarak İstanbul Milletvekilleri Ahmet Güryüz Ketenci, Hasan Aydın ve Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay'ın kesin ihracına karar verilen rapor tartışma yarattı. Muhalifler raporu "mizah gibi" sözleriyle eleştirdi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Profesör Doktor Oğuz Oyan tarafından kaleme alınan ve "objektif ve bilimsel" olarak hazırlandığı belirtilen raporda, muhalif milletvekillerine yönelik ağır ifadeler yer alıyor. Raporda isim verilmeden ancak bire bir tarif edilen milletvekillerine yönelik şu suçlamalar yer aldı.

Muhalif milletvekillerine: "Olağanüstü Kurultayı parti yönetimine ve partiye dönük yargısız infaza dönüştürenler, CHP'nin zarar görmesine kayıtsız kalanlar CHP'li olamazlar. Veya sağlıklı bir ruh halinde ve karakter yapısında olamazlar."

Kemal Derviş'e: Kurultay sonrası CHP'den AKP'ye geçmiş bir arkadaşımız için, 'demek ki bu arkadaşımızın değerini AKP daha iyi bildi' diye açıklama yapabilen, Genel Başkan'a 'Başbuğ' yakıştırması yapan milletvekillerine tahammül etmek istemeyen CHP'lilerin sayısı hızla artmıştır."

Zülfü Livaneli'ye: "Milletvekili kimliğini taşıyan bir partilimizin gazetedeki köşesinde Kurultay mekanına gidişini alaycı ve suçlayıcı bir biçimde tasvir etmesi CHP'li olmayı içine sindirmiş bir partili tarafından yazılabilir miydi?"

Bedri Baykam'a: "Solun iki partisinin başındaki iki liderde hafıza kaybı var' diyerek 'bunak' benzetmesi yapabilen, Kurultay'da yüzüne taktığı maskeyle 'Korku İmparatorluğuna Son' diye bağıran ve Baykal ve ekibini, 'Şanzımanı dağılmış arabaya' benzeten partililerin veciz açıklamaları bir süredir tempo kazandı. Partiden kesin ihracı için tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen isimlerden İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ise kendileri hakkında hazırlanan rapora sert tepki gösterdi. Aydın, "Böyle bilimsel rapor olur mu? Bizden dalga mı geçiyorlar. Rapora böyle küfür falan girer mi? Ayıp değil mi koca profesöre?" dedi. Aydın şöyle konuştu: "Raporun sokak serserilerinin diliyle kaleme alınması üzücüdür. Bu muhalif milletvekilleri arasında hiç mi düzgün adam yok? Hani nerede sözün edilen CHP'deki CİA ajanı. Raporda niye yok? Bu olsa olsa mizah raporu olur." Partiden ihracı istenen CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay da, kendisi gibi bir profesör alan Oyan'ın bu rapora nasıl imza koyduğunu anlayamadığını belirterek, "Bu rapor gayri ciddi bir rapordur. Bu sadece mizahi saptamalardır. Bunu reddediyoruz" dedi.

'İHRAÇLAR DURSUN'
Öte yandan muhalif isimlerden CHP Hatay Millevekili Züheyir Amber, İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Mersin Milletvekilleri Hüseyin Özcan ve Ersoy Bulut, Meclis'te bir basın toplantısı düzenlediler. İhraçların durdurulmasını isteyen muhalifler, "İhraçları durdurmazsanız, bizi de ihraç edin" dediler.

OYAN RAPORU SAVUNDU
Raporu hazırlayan 5 kişilik komisyonun başkanı olan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Profesör Oğuz Oyan, yaptığı açıklamada raporunu savundu. Hazırladıkları raporun objektif ve nesnel olduğunu düşündüğünü belirten Oyan, yine de bu raporun tümüyle kendilerine ait olmadığını söyledi. Oyan şöyle konuştu: "Rapor MYK'ya girdikten sonra 5 kişinin raporu olmaktan çıkıp artık MYK'nın raporu oldu. Bundan tek başıma sorumlu değilim. Bir şeylerin yanlışlığını anlatmak adına rapora birilerine hakaret edilmesi ve küfür edilmesi de eklendi. Bu nedenle bunlar somut olay olarak ortaya kondu."

Fatih ERTÜRK / ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Meclis 4 Ağustos'ta toplanacak
 YOK, geri adım atmam diyor!..
 KKTC heyeti Ankara'ya geliyor
 Erdoğan: Toplantıya katılacağız
ÖMER LÜTFİ METE
Bir demet cilve
İran'la PKK pazarlığı.. YÖK'ten KKTC...
ERGUN BABAHAN
Medyayı suçlamak
Türkiye'de son dönemde bir gelenek...
YAVUZ DONAT
Kayseri destanı
Yüzyıllar önce İspanya'dan kaçıp,...
Karadağlı: Bir çok ünlü isme şantaj yapıldı
Çocuklar Duymasın'ın başrol oyuncusu Tamer Karadağlı "Bugüne kadar...
Erzincan'da zincirleme facia: 25 ölü 30 yaralı
Yolcu otobüsü karşıdan gelen TIR'la çarpıştı. Kazaya minibüs de...
Emniyetin durumu polisiye vaka
Emniyetin durumu polisiye vaka
Son 10 yılda; iki haftada bir bir polisin intihar ettiği, her iki...
Oğuz Aral'a hüzünlü veda
Oğuz Aral'a hüzünlü veda
Özel Bodrum Hastanesi'nde geçen pazartesi akşamı multi organ...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.